Ohnivý dotyk přehled
Patricia Briggs
Mercedes Thompsonová série
Mercy Thompsonová je oslavována jako „hrdinka, která nepřestává růst a přesto zůstává věrná sama sobě.“ A nyní je zpátky a brzy zjistí, že když se fae rozhodnou ublížit lidem, nejvíce trpí děti… Napětí mezi fae a lidmi vrcholí. A když jsou kojotí měňavkyně Mercy a její druh, alfa vlkodlak Adam, povoláni zastavit zuřícího trolla, padne jim do rukou něco, čím by bylo možné donutit fae stáhnout se a zastavit otevřenou válku: lidské dítě, které fae kdysi dávno ukradli. Mercy, Adam a jejich smečka se však rozhodnou vzepřít se nejmocnějšímu vlkodlakovi v zemi, lidem i fae a ochránit chlapce za každou cenu. Kdo ale ochrání je samotné před chlapcem s ohnivým dotykem?... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2016 , Fantom PrintOriginální název:
Fire Touched, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ohnivý dotyk. Přihlašte se a napište ho.
Psát příspěvky o knihách ze série Mercedes Thompsonová je čím dál těžší, protože jich je opravdu hodně a je složité se neopakovat. Celá série je totiž skvělá až mě zaráží, že i po tolika dílech autorka dokáže překvapit a přidat do příběhu něco nového a zajímavého.
Tentokrát se příběh znovu točí hodně kolem Fae, takže si užijeme dost politikaření a intrik. Nemusíte se ale bát, že by díky tomu byl děj nějak natahovaný, nebo by série nějak ztratila dynamiku. Autorka zvládla tyto mocenské boje skvěle zakomponovat do příběhu a kniha neztratila nic ze své čtivosti a svižnosti.
Objevuje se zde opravdu dost nových informací o Fae, a hlavně o Pod kopcem, které sehraje v tomto dílu zajímavou roli. Objeví se i několik nových postav, které do teď nebyli zmíněny, nebo se objevily jen okrajově. Některé z nich jsem si oblíbila více jiné méně.
Tenhle díl mě opět hodně bavil i díky tomu, že mocenské boje a intriky byli vyváženy ohromnou dávkou vtipu a akce. Už dlouho jsem se u knihy tak nezasmála. Jsem zvědavá na další díl i na to, jestli si autorka dokáže udržet kvalitu, a ještě něčím překvapit.
V tomto příběhu se dozvídáme mnohem více o fungování fae a jejich říše. Začátek velmi akční - město napadl Trol, ale ukazuje se, že ho spíše někdo vyslal. A Adam konečně seřval smečku za její chování k Mercy. Už dlouho si o to koledovali. Pohodovější díl, alespoň mají šanci vydechnout.
Kniha Ohnivý dotyk v seznamech
v Mé knihovně | 342x |
upíři magie vlkodlaci městská (urban) fantasy pro dospívající mládež (young adult) kožoměnciAutorovy další knížky
2009 | Měsíční píseň |
2012 | Štvanice |
2010 | Krevní pouto |
2010 | Železný polibek |
2014 | Nocí zlomená |
Už jsem se začínala bát, že se budu opakovat a vychvalovat knihu, jak je stejně skvělá, jako předchozí díly. Ale! Tady to platí jen částečně.
Jo, příběh jsem si opět užila, zhltla ho během chvilky, ale tentokrát kvůli úplně jiným prvkům a jsem ráda, že autorka zvolila trošku jiný motiv než doposud.
Bude to znít divně, ale na ty poměry krve a zlomených kostí, které skoro už očekáváme, tak v Ohnivém dotyku je to jakési mírumilovné a nemocniční lůžko nikdo nepotřeboval. Díky tomu ubylo bojových scén a místo nich nám autorka naservírovala politiku, jelikož fae vystrkují růžky.
Pokud se bojíte, že vás politika nudí, tak to rozhodně neplatí v podání Mercy. Ta i z vážné situace dokáže udělat snímek vystřižený jak z nějaké telenovely. Není se čemu divit, mezi postavy se vloudí jedna světově známá čarodějnice. Která ale vlastně není čarodějnice.
Vzhledem k obří události, která hodně změnila Adamovo postavení, jsem velmi zvědavá, jaký vliv to bude mít na další díly. Fandím mu, ale nemůžu se zbavit strachu, zda na to má. Uvidíme, jak moc autorka bude zabíjet.
Takže jo, i po tolika dílech mám pocit, že série neztrácí dech. Pobavila jsem se, pobrečela v závěru, protože bych nečekala, že zrovna tohle do dalšího dění už nevstoupí a užila si kličkování v pravidlech.