MOu598 MOu598 komentáře u knih

Jelec Jelec Stanislav Kostka Neumann

Básnická jednohubka. Takový tichý výkřik.

12.04.2021 4 z 5

80 nejlepších tipů pro dům a zahradu 80 nejlepších tipů pro dům a zahradu kolektiv autorů

Takový pel-mel, ale knížka je návodná a má spoustu barevných foto. Může se kutilům hodit.

Rekonstrukce chalupy Rekonstrukce chalupy Jan Žák

145 nápadů nadšeného chalupáře - drobné i zásadní zásahy a vylepšení. Chce to pracovitost a šikovnost. Rady se mohou hodit.

10.06.2020 3 z 5

Tvůrce je lepší než důchodce Tvůrce je lepší než důchodce Ken Blanchard (p)

Dobře zpracovaná motivační knížka. Myslím, že zde uvedené rady nejsou jen pro ty starší. Pěkně uvedené náměty na zamyšlení + nápady, jak zlepšit různé oblasti života (emoce=srdce, intelekt=hlava, tělo=tělo, duch=duše).

Znamení věčnosti Znamení věčnosti Johanes Anker Larsen

Z knížky jsem rozpačitá. Části se mi líbily, některé moc. Ale na celek musím ještě asi dozrát. Je to na mne složité. Možná se časem ke knížce vrátím.
Citát:
"Dokud člověk dýchá, žije. Ale Adam měl dvojí dech: dech plic, co udržuje tělo při životě, a dech duše, který je věčný jako Pán."
"Člověk musí vidět život takový, jaký je, a pokusit se vyzískat z něho to nejlepší."

10.06.2020 3 z 5

Kdyby se slunce nevrátilo Kdyby se slunce nevrátilo Charles-Ferdinand Ramuz

Zvláštní styl psaní, člověk se musí při čtení pořád soustředit.
Útlá, hutná knížka, dost se mi líbila. Ráda bych věděla, jak žijí ti milí lidé dál.

Jihočeský kraj Jihočeský kraj Pavel Chromý

Bohatá knížka pro cestovatele a poutníky. Hodně mapek, plánků, foto, info.
Chtěla bych to všechno vidět.

10.06.2020 5 z 5

Základy ekologie a ochrany životního prostředí Základy ekologie a ochrany životního prostředí Martin Braniš

Knížka mi připadá přiměřená pro všeobecné vzdělání - přiznávám, že já bych neuměla vše, co se v kníže píše vyložit, nebo definovat.
Tak je dobře, že jsem ji četla, přečtěte si ji i vy.

Poušť, nebo ráj Poušť, nebo ráj Sepp Holzer

Spousta zajímavých myšlenek, se kterými se shoduji, rady, nápady, návody. Množství barených ilustrujících foto.
Hezká knížka, pouze občas mám dojem, že autor je jediný na světě, který ví, co je jak správně. Nejsem si jistá, jak je reálný názor, že se musí vrátit zpět sedláci, že se má rozdělit půda lidem z měst apod.
Trochu se bojím, že v některých oblastech může být na záchranu přírody a krajiny pozdě.

Kdo zdědil hvězdy Kdo zdědil hvězdy James Patrick Hogan

Celkově docela dobré, knížka má nápad, švih, vývoj, překvapení. Přečetla jsem se zájmem. Co je a není vědecky možné, neumím rozlišit - a netrápí mne to.

06.06.2020 4 z 5

Dětem o Olympijských Hrách Dětem o Olympijských Hrách Eva Kubáňová

Skoro třetina knihy je o antické historii - zajímavé. U soudobých her mi chyběly informace o "okrajových" sportech (rozsah knížky to ale nedovolil).
Celkově pěkná knížka, zajímavá, barevná, doplněná o foto i fakta (některá časem zastarala).

06.06.2020 4 z 5

Sydney 2000 Sydney 2000 Anton Zerer

Pěkná knížka. Bohatá na velká barevná foto. Výsledky bojů jsem prolítla - vše se za 20 let posunulo.
Hezky udělaná knížka.

06.06.2020 5 z 5

Divoká planeta Divoká planeta Václav Šilha

Krásná, velká knížka fotografií dvou fotografů, kteří se zaměřují na divokou přírodu. Nejen krásná foto, ale i pěkně napsané příběhy.
Moc hezké. Reprezentativní.

06.06.2020 5 z 5

Broučci Broučci František Hrubín

Malinká knížečka fotek z Večerníčků, vždy s jednou větou textu. Pro listování s dětmi.

05.06.2020 3 z 5

Kočky Kočky Marie Říhová

Knížka obsahuje mnoho pěkných barevných foto a hodně informací o všem možném kolem kočiček. Milé, poučné čtení.

05.06.2020 4 z 5

Aucassin a Nicoletta Aucassin a Nicoletta neznámý - neuveden

Útlé, rychle se přečte. Střídá se text prozy a básnický text. Do 3/4 se mi líbilo, pak méně. Takové Romeo a Julie, ale dopadne to jinak. Taková balada.

05.06.2020 3 z 5

Indiánské copánky Indiánské copánky Marina Schories

Hezká knížečka, pro děti, s podrobnými návody. Dnes překonané, třeba se moda vrátí.

05.06.2020 4 z 5

New York - Velký průvodce National Geographic New York - Velký průvodce National Geographic Michael S. Durham

270 stran, mapky, hezká, velká barevná foto, spousta informací. Ale na váhu těžká knížka na cestování, znám praktičtější.

12.09.2019 4 z 5

6minutový kouč - Najdi pravou lásku 6minutový kouč - Najdi pravou lásku Pierre Franckh

Útlá knížka. Přečetla jsem několikrát, i zkusila nějaká cvičení, ale nemám trpělivost. Věřím, že když se něco opakuje, přejde to do krve. Ale starého psa novým kouskům nenaučíš.

Skandinávské oslavy Skandinávské oslavy Melissa Bahen

Hezká, barevná, návodná knížka, o tom, co a jak seveřané slaví. Ráda bych se k nim přidala, ale spíš u nich.
Milé, pěkné.