moudivlacek komentáře u knih
Začátek takový zmatený. Pomalý rozjezd, ale pak to docela vezme spád. Příběh plný falše, předstírání a obviňování. Zamilovala jsem si svéráznou Leo a bývalého detektiva Toma. Ellie by nejraději zapomněla na minulost, Max zas není schopen říct pravdu, dostanou se do podezření, a těžko k sobě hledají cestu. A tak je to i s ostatními páry. Pravda je úplně jinde. Do toho zraněná dívka, která se "plno" osobám nehodí tak úplně do plánu.
Jsem zvědavá na další díl, i na to, jestli bude nějaké pokračování vztahu Toma a Leo.
Docela výstižný název knihy. Každopádně jsem obdivovala hlavní hrdinku Violetu, která pomáhá a časem ve skutečnosti vede vedle manžela pohřební ústav. Obdivovala jsem její odvahu, ale hlavně vztah a chování k mrtvým. Jedná s nimi s úctou. Přestože pochází z nízké společenské vrstvy, je pro mne dámou ve všech směrech. Její namyšlený a nenávistí k Američanům plný zloby manžel ji dává co proto, ale Violet má jasný životní cíl a ještě k tomu velké srdce, a to nejen pro své vlastní příbuzné. Náhled i do historie období vlády královny Victorie a jejím vztahu k manželovi princi Albertovi. Moc se těším na další díl. Doporučuji.
Krásné zakončení celé série. I když příběh je dlouho hodně smutný a člověk cítí tu bolest "dospělého dítěte", tuší, že pravda bude velmi podivná. Matka Piercea hraběnka stále tvrdí, že syna vždy milovala, on jí nevěří, ona vše odmítá vysvětlit. Pravda nakonec vypluje na povrch, a je pravda, která stále bolí, a je pravda, která má očišťující účinky. Vdova Camilla má doutnající oheň v těle, ale hlavně srdce na správném místě. To, že je věrná hraběnce, Pierce oceňuje, stejně tak i upřímná slova k němu, byť někdy se mu nelíbí. Konec je prostě pohádka sama o sobě. Na tuto sérii nezapomenu a určitě se k ní ráda někdy vrátím.
Amelie tentokrát je nucena pomoci duchovi zavražděného Fremonta, stejně tak i duchovi mrtvé dcerky Devlina - Shani. Amelie se tentokrát dozví víc, než by si sama přála. Duchové jsou jí blíž, než touží. Pomoci mrtvým přináší i svá úskalí. Amelie odhaluje temnou stránku smrti mrtvé Mariamy a Shani, a rozhodně to není nic hezkého.
Otázkou je, jakou roli v tom všem hraje Devlin, a kdo komu bude věřit víc.
Jsem zvědavá na další pokračování osudu Amelie a Devlina.
Je to velmi slušná detektivka, kde vyšetřování se rozdělí na objasnění několika situací současně. Fanatičtí fanoušci a navíc i boj o autorská práva v uměleckém světě není nic sice neobvyklého, zato velice reálného.
Navíc sledujeme jednu rockovou a filmovou hvězdu i s jejími manýry, což se ne vždy někomu může líbit.
Ale co mě zvedlo ze židle, byla zpráva o tajemné pohřešované Sandy.
A já doufám, že Roy bude s Cleo šťastný.
Těším se na další díl.
Tak konečně zase ta "stará známá" Carol - bojovnice za právo a po jejím boku její nejoddanější přítel a přítel v nouzi nejvyšší Tony. Oba dva jsou mistry ve svém oboru, a pokud spojí své síly, tak nepřítel nemá šanci, a to dokonce ani takový, o kom policie neví, že ho má honit.
Navíc konečně nějaký posun Carol i v osobní rovině. Tony tentokrát odmítá přihlížet zničené Carol a tentokrát zůstává s ní v dobách těžkých.
Těším se na další díl.
Velice akční druhý díl, kdy programátoři ukazují jak své klady, tak na druhé straně hackeři své zápory. Když se k hackerovi přidá i jeden nenasyta toužící jen po moci a penězích, má Net Force pořádný problém. Ale nezaměstnává břídily, takže postupně mají zločinci velké problémy.
Také tu je začínající vztah Jo a Fernandeze a Alexe s Toni.
Moc se mi tento díl líbil.
Krásný romantický příběh na 1 odpoledne. Každopádně miluji všechny dívky i jejich protějšky, ať už staré či nové. Laurel je vynikající pekařka, ale dle mého stále vleče trochu svou minulost. Del je zlatíčko, který si podvědomě myslí, že všechny musí chránit a jsou vlastně tak trochu jeho "sestry". Laurel mu dá ale najevo, že jeho sestra rozhodně není.
Těším se na poslední pár.
Kdo se rád zasměje, má zde tu možnost od začátku do konce. Ještě teď mě bolí břišní svaly a koutky úst od smíchu.
Tvrdohlavý Gabe se rozhodl najít si vědeckým způsobem manželku. Ale jeho švagrová Lillian se seznamovací agenturou končí, zbývá se zbavit jen Gaba. Ten chce svoje nasmlouvané šesté rande. Ti dva se seznámili na svatbě svých sourozenců a tajně po sobě pošilhávají. Nastávají velice humorné scénky, kdy oba se rozhodli odpočinout si od práce v Eclipse Bay. A odpočívají spolu rozhodně skvěle.
A nebaví se jen oni, ale i celé městečko. A domnívám se, že i vy.
Nenechte si ujít skvělé odreagování na jedno odpoledne, stojí za to. Doporučuji.
Skvělý thriller z lékařského prostředí, hlavními hrdiny je mladá doktorka sekundářka, kněz a otec mrtvého synka. Neobvyklá trojice, která ze začátku ale vzájemně téměř nespolupracuje, neustále někdo likviduje případné svědky, policie ani nemocnice v tom nevidí žádný případ.
Jen mě mrzí trošku konec, klidně by z toho mohl být další příběh.
WOW!!! Jsem ráda, že existují lidé, kteří dávají přednost pravdě a přátelství nad vlastní sobeckostí a egoismem. Zde je takovým zářným příkladem Paula, která odmítá přijmout situaci Tonyho a odmítá postoj Carol. A i ona sama odmítá na novém pracovišti před novou šéfkou neudělat nic pro své přátelé, když jsou v ohrožení. Moc dobře ví, že by to pro ni udělali také. Tony tu má velké problémy, Carol po pořádném "dloubnutí" si nakonec uvědomí, jak se dostala do situace, v které se nalézá a že to není ona.
Nechci prozradit více, proto čtěte o tom, jak se dál vyvíjí "poškozený" vztah mezi Tonym a Carol.
Těším se na další díl.
Romantické, vtipné, dobrodružné, napínavé od začátku do konce, hrdinové ze série Čekanky skvěle doplňují hrdiny této série. V Gabrielovi hodně vidím jeho otce Sebastiana. V Pandoře pak nezkrotnou živelnou osůbku, která přes to všechno má velké srdce plné lásky.
Na odreagování moc hezký příběh.
Uf, ještě teď mi běhá mráz po zádech, já nemusím potkany normálně, natož útočící bez důvodu. Každopádně motiv příběhu nastiňuje situaci současnosti, dost mě to děsí. Ať už se jedná o rostliny či živočichy, myslím si, že si někteří lidé dost zahrávají se zákony přírody. A když tito lidé udělají chybu, snaží se ji zamaskovat, ať to stojí, co to stojí.
A zase tu máme motiv starý snad jako samo lidstvo - touha po ...., určitě uhádnete sami. Každopádně od začátku do konce velmi svižný a napínavý příběh, zdůrazněný i obětmi a přeživšími dětmi.
Odhodlaná Jane, která touží znát pravdu a nesmíří se s rádoby naservírovanou pravdou, která se někomu hodí "do krámu", aby byl rychle případ uzavřen. A ani Maura není z těch, která hned je hotova se soudem o příčině smrti jen proto, že to tak naoko vypadá.
A je tu i starý známý Krysa a jeho noví přátelé v jeho novém působišti.
Toto je prostě můj "šálek kávy". Miluji historické detektivky, nejen že se dozvím plno zajímavého z historie, ale ještě si pocvičím mozek nad odhalováním zločinu. Fidelma si mne získala již v prvním dílu, bratr Eadulf - no, to je prostě oživení příběhu. Skvěle doplňuje Fidelmu a pokaždé v tom najdu i nějaké poučení.
Co víc dodat, než že se těším na další díl.
Klasické od Sandry Brown. Opět mě nezklamala, skvělá detektivka s podtextem romantiky, která výborně napětí jen podtrhuje. A vůbec mi nevadilo střídání minulosti a přítomnosti, bylo to prostě vzpomínání hrdinů, zároveň to vždy vysvětlilo situaci či chování hrdinů. Sice jsem měla podezření, že to nebude se záporným hrdinou tak jednoduché, přesto mě to na konci překvapilo. O to víc se mi to líbilo, všechny moje podezření se tím vysvětlila.
Konec vůbec není tak růžový, přesto člověk doufá, že se "třeba" za čas stal.
Doporučuji těm, komu se líbí pátrat po zločinu a skládat dílky pravdy k sobě.
První kniha od této autorky a velmi povedená volba. Od začátku víte sice, kdo je vrahem, otázkou ale zůstává, kdo z hrdinů si to uvědomí a v jakém vztahu s Řezníkem je. Samozřejmě lze odsoudit jeho mladého příbuzného, ale nic není ani černé ani bílé.
Každopádně jsem ráda, že Sam po dlouhé době pochopí, že její dosavadní přítel není pro ni ten pravý. Je to někdo z dětství, který si to uvědomuje také, ale čeká na svou příležitost. Jestli ji dostane a v jakou chvíli, to se dozvíte, když si knihu přečtete.
Pro milovníky skvělých detektivek mohu jen doporučit.
Tento díl je o neopětované lásce, o lidech, kteří odmítají přijmout pravdu, že jsou "dětmi zla" a že se s nimi těžko žije. Láska se prostě nedá vynutit, a když se nedá, tak se dá zlikvidovat, bez ohledu na lidi kolem nich.
Nebylo to špatné, ale už jsem četla lepší díly v sérii. Každopádně budu pokračovat dál.
Pěkný příběh, hned od začátku jsem poznala, že Phoebe zažila dřív něco ošklivého, jak měla strach z přítomnosti mužů. A kvitovala jsem postoj Deverella, který to velice rychle pochopil a podle toho se k ní choval. Bylo tam i plno skvělých scének, které jsem si opravdu užívala. I když vím, jak příběh skončí, vůbec mu to dle mého neubírá na kráse.
Těším se na další díl.
Velice zajímavý příběh, sice tu Will nehraje přímo tu nejdůležitější roli, rozhodně ale zajímavou. Každopádně příběh Evelyn mi přijde docela reálný a dost smutný. Na konci příběhu zazní výrok, že kvůli 1 nešťastnému člověku umřela velká spousta lidí.
Zajímavě se i vyvíjí vztah Willa a Sáry. Každopádně Angie se nečekaně nechce Willa vzdát, proč by měla, komu by pak pravidelně ubližovala. Jen mám vztek na Amandu, která je také zlá na Willa, přitom je takový pracant. Potěšilo mě, že jí párkrát zde řekl své a ke konci od jejího řvaní odejde.
Jsem zvědavá na další díl.