Mnich, který zmizel přehled
Peter Tremayne (p)
Sestra Fidelma série
Fidelma dostává za úkol usvědčit pachatele, jenž zaútočil na cashelského krále Colgúa a vládce klanu lidu Uí Fidgente, Donnenacha. Z téhož opatství zmizel i mnich, který se staral o relikvie svatého Ailbeho, zakladatele kláštera, jenž kdysi přinesl do Irska křesťanskou víru. Oba případy spolu na první pohled nesouvisejí, ale Fidelma s Eadulfem postupně rozkrývají jejich důmyslné propojení.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2019 , VyšehradOriginální název:
The Monk Who Vanished, 1999
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mnich, který zmizel. Přihlašte se a napište ho.

Další výtečný příběh sestry Fidelmy. Padoucha se mi výjimečně povedlo odhalit, ale ta zamotaná spleť náznaků a vodítek - to bylo něco.
Dojem mi mírně zkazilo, když nějaký pohůnek (ze 7. století) prohlásil, že hosté odjeli před 10 minutami :)

Tento díl série velmi zdařilý. Napětí a opravdu zamotaný příběh. Děj plynul..........skoro do více jak 3/4 knihy a potom opět klasika spisovatele, místo, aby v pěkném příběhu pokračoval, .......opět popsaných zbytečných stran a popis kdo je kdo a co a jak v tom období..........než konečně nastalo soudní řízení, aby Fidelma zazářila. I když mě začíná štvát, jako by byla jen ona střed zeměkoule. Ale jinak pěkné čtení.
Knižní novinky (6. týden)
03.02.2019
Kniha Mnich, který zmizel v seznamech
v Mé knihovně | 69x |
2004 | ![]() |
2005 | ![]() |
2004 | ![]() |
2009 | ![]() |
2007 | ![]() |
Další skvělý příběh, jen trošku Fidelma ztrácí moje sympatie, protože v tomto díle byla často na ostatní protivná. No, každý máme špatné období a příběhu to na čtivosti určitě neubírá.