Mnich, který zmizel přehled

Mnich, který zmizel
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399598/bmid_mnich-ktery-zmizel-cyA-399598.jpg 5 61 61

Sestra Fidelma série

Fidelma dostává za úkol usvědčit pachatele, jenž zaútočil na cashelského krále Colgúa a vládce klanu lidu Uí Fidgente, Donnenacha. Z téhož opatství zmizel i mnich, který se staral o relikvie svatého Ailbeho, zakladatele kláštera, jenž kdysi přinesl do Irska křesťanskou víru. Oba případy spolu na první pohled nesouvisejí, ale Fidelma s Eadulfem postupně rozkrývají jejich důmyslné propojení.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Vyšehrad

The Monk Who Vanished, 1999

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mnich, který zmizel. Přihlašte se a napište ho.

Eva193
13.02.2024 5 z 5

Další skvělý příběh, jen trošku Fidelma ztrácí moje sympatie, protože v tomto díle byla často na ostatní protivná. No, každý máme špatné období a příběhu to na čtivosti určitě neubírá.

eltondo
04.01.2024 5 z 5

Další výtečný příběh sestry Fidelmy. Padoucha se mi výjimečně povedlo odhalit, ale ta zamotaná spleť náznaků a vodítek - to bylo něco.
Dojem mi mírně zkazilo, když nějaký pohůnek (ze 7. století) prohlásil, že hosté odjeli před 10 minutami :)

PREBURDA
05.07.2023 4 z 5

Tento díl série velmi zdařilý. Napětí a opravdu zamotaný příběh. Děj plynul..........skoro do více jak 3/4 knihy a potom opět klasika spisovatele, místo, aby v pěkném příběhu pokračoval, .......opět popsaných zbytečných stran a popis kdo je kdo a co a jak v tom období..........než konečně nastalo soudní řízení, aby Fidelma zazářila. I když mě začíná štvát, jako by byla jen ona střed zeměkoule. Ale jinak pěkné čtení.

Knižní novinky (6. týden)

03.02.2019

Kniha Mnich, který zmizel v seznamech

v Mé knihovně69x

Peter Tremayne (p)