moudivlacek komentáře u knih
Když je člověk jiný než ostatní, tak ho ti druzí většinou nechápou, nebo se ho prostě bojí. A nejlepší obranou je útok, což značí - udělat z dotyčného blázna. Abby se naučila držet se stranou rodiny, která o ni nestojí. Když je v ohrožení, pomohou jí přátelé. Tak potkává Sama z velice vlivné rodiny, který si zažil své. Je rozhodnutý pomoci Abby a díky ní najít něco z tajemství rodiny. To, že ona najdou mnohem víc, je snad jasné. Hezká oddechovka na jedno odpoledne.
Kdo má rád romantiku namíchanou s paranormálními jevy, což je dost typické pro tuto autorku, kniha ho bude bavit. Na jedné straně mladá žena, která se svým paranormálním talentem netají, na druhé straně muž, který tvrdě vyznává logiku a rozum, byť i on má talent, který silně popírá. Ani jeden však nemůže popřít ani nebezpečí kolem nich, ani vzájemnou přitažlivost. Pěkný příběh na jedno odpoledne.
Tudorovská Anglie a dvorní pletichy - krásná ukázka tehdejšího života u dvora. Nebyl tam lehký život pro muže, natož pro ženy. Parker je nebezpečný muž a jeho okolí to moc dobře ví. Přesto se někdo pokusí zdiskreditovat nejen jeho, ale i jeho snoubenku královu malířku Susannu. Ani jeden hned nehází flintu do žita a jeden pro druhého by dýchali, a to doslova.
Do příběhu zapleteny i skutečné historické události. Velmi čtivá kniha.
Hlavní hrdina vikomt Michael byl pro mne mužem, po kterém asi ne jedna žena zatouží, obdivovala jsem jeho šlechetnost, jeho úctu k Cecilii, jeho ženě, ke které tak neortodoxně přišel. Jeho pravým opakem je zpočátku bratr Cecilie, hrabě Oliver, mladý floutek, který jen využívá výhod postavení a titulu, ale odmítá přiložit ruku k dílu. Pak je tu někdo, kdo se pokouší zničit Cecilii, nebo se ukáže, že nemá být sama obětí. Závěr mě trošku překvapil.
Každopádně - romantika jak má být.
Pěkný příběh z dob Vikingů a Piktů a jejich nájezdech i krutých činech. O lidech, kteří bojují s pověrčivostí i neznámým. Dívka Odaria místní mladá čarodějka sice dokáže spoustu věcí, přesto musí bojovat o holý život. A rozhodně není jediná.
Vikingové jsou známí z historie, ale válečníci berberkři už ne, a přesto zde mají významnou úlohu.
Do toho špetka romantiky.
Proč ne? Já si tuto knihu užila a rozhodně se k ní ještě někdy vrátím.
Velice zajímavé pojetí o původu hry Shakespeara - Macbeth. Kniha je plná historie, ale i důmyslných nastražených literárních pastí autorky. Každopádně Shakespeare je jednou ze záhad naší historie, stejně tak jako tajemné náboženské rituály vázající se k životu a smrti. Jsou lidé, kteří tomu věří, jsou lidé, kteří toho chtějí zneužít, a jsou lidé stojící mimo všeho.
Kniha pobaví i poučí. Závěrečné vysvětlení autorky, co je a není pravda, pro mne byl jen doplňkovým bonbonkem.
Další povedený případ Linds a jejích kolegů i přítelkyň. Je velice smutné, proč vlastně vrah zabíjel, přesto ho nedokážu omluvit. Co se týče krádeží, tak to je smutné ještě víc. V prvním případě hraje prim pomsta na nevinných a na druhé straně zas snaha utéci před násilím.
Mám a měla jsem ráda všechny členy Klubu a miluji celou sérii, Letitia se snaží dělat imunní vůči Christianovi, protože se cítí ukřivděná kvůli minulosti. To samé ale Christian vůči ní. A mýlí se samozřejmě oba. Otázkou je, kdy a jak upřímně dokážou odpustit tomu druhému.
Do toho podivná vražda manžela Letitie a její bratr Justin, který má problém držet se stranou.
Nejvíc si ale užívám tajemnosti bývalého velitele Dalziela. Moc se těším na tento poslední díl a doufám, že bude skvělou tečkou série.
Svět výzkumů a vývoje léků proti nemocem - to je svět sám pro sebe. A rozhodně to není svět pro slabochy a ani lidí bez ostrých loktů. Možná je tu ještě horší boj než kdekoliv jinde - je v tom totiž a hlavně jeden velký byznys!!! Za vším leží peníze - dle slov 1 z hrdinů příběhu - nezáleží na tom, že se objeví nějaký skvělý lék, ale když by se rychle zavedl, plno vědců by přišlo o práci, výrobci dosavadních léčiv o svoje mamony a teplá místečka!
Hlavní hrdina Gavin - takový skvělý mozek a takový osud!! Jak já nenáviděla toho nabubřelého šéfa katedry, který ho nepodpořil. A nakonec mě zklamal i Gavinův nadřízený Frank, který to nakonec vzdal. Nakonec ho probral až proslov Carrie.
Jen jeho milá Carrie stála při něm, i když částečně i z osobních důvodů.
Po skončení příběhu jsem se rozbrečela a doufala, že na světě existují takoví Gavinové, kteří to nevzdají a bojují za naše životy!!
Milovníkům románů z lékařského prostředí tuto knihu doporučuji.
Romantické, kouzelné a vtipné! Mladá chromá dívka šlechtična Helena a její opačná strana mladý muž s pašeráckou minulostí Daniel. Helena, která chce najít uprchlou sestru Julii, než propukne společenský skandál, požádá o pomoc Daniela, přítele jejího švagra. Helena chladná královna, která díky Danielovy upřímnosti a otevřenosti k ní vykvete z uzavřeného poupátka v nádhernou růži, pochopí, co je v životě důležité a že nelze žít jen dle pravidel, a Gabriel pochopí díky Helen, že i když má hodně temnou minulost, je čestný, upřímný a najde v ní to, co jiní v ní neviděli - pravou lásku.
Moc pěkné.
Nádherný závěr překrásné série. Moc se mi líbila romantika o rytíři a jeho vyvolené. Sofie je pěkná uličnice a trpělivost s ní by neměl ani svatý a nemá ji ani král, její poručník. Její vyvolený rytíř má důvod obávat se lásky a tak občas dělá ze sebe nepřístupnou pevnost. Teprve, když jsou svoji a zažijí hezké i dobré chvilky, a kdy se málem sami sobě "ztratí", hlavně Tobin manžel Sofie pochopí, co by byl život bez ní.
Celou sérii mohu jen doporučit. Určitě se k ní ráda vrátím.
Nádherná kniha ze středověké Anglie a Walesu. Vypráví příběh o mocenském boji o území a nadvládu Angličanů a Walesanů. Otázkou je, kdo je tak krutý, kdo má duši ďábla? Kdo se naopak snaží zajistit mír, i když se nemusí ohlížet na obyčejné lidi kolem? A znamená něco milující žena a matka, nebo boj mohou úspěšně vést jen muži? Nenávist navíc je nejen mezi dospělými, ale i dětmi.
Kdo milujete toto období, nenechte si ujít vyprávění o chrabrých mužích, kteří jsou neohroženými válečníky a kteří přesto podlehnout největšímu nepříteli - lásce. Doporučuji.
Zajímavá "zbraň vraha" - ale mě více překvapilo, že to nešlo na patologii zjistit, tedy pokud se nevědělo, co hledat. Každopádně motiv - urážení a ponižování chudých bohatými, to není nic neznámého. A ani to, že naoko slušný člověk je ten nejhorší mizera.
Také je tu více z osobního života Cindy, Riche, Linds a Joea. Jen mně bylo trochu líto Yuki, ale snad se vše vyřeší a i ona bude šťastná.
Potrestání vražedkyně - no, k tomu asi není co dodat.
Zajímavý díl, kdy opat je zde vylíčen jako muž, který tak docela nectil své zásady, které hlásá. A i on může být zneužit jinou osobou a neustát to na duchu.
Velmi zajímavé pojetí postoje opata k ženám.
Krásný příběh o novodobých rodinách Kapuletů a Monteků a Romeovi a Julii. Hannah a Rafe mi jsou sympatičtí od první chvíle, byť Rafe má být zápornou postavou. Ale od začátku jsem věřila, že je v něm víc, než si lidé městečka uvědomují, a je to i Hannah, která to v něm pozná.
Těším se na další díl.
Další dívka, která najde svou životní lásku, mně se strašně moc líbí ta dívčí soudržnost, stejně tak i ta ochranitelská gesta Dela a Cartera a Jacka. Taková přátelství jsou vzácná, když pak se přemění na lásku, je naděje na šťastný život.
Těším se na další příběh.
Oh!!! Zvolala moje romanická duše po přečtení této knihy. Velmi romantická duše Felicity a jeden mladý muž, který je zvyklý si jen užívat, bojí se svých budoucích povinností. On má ale velmi moudrého otce, ona má v srdci touhu a ideál. Ona chce lásku a on jen proplout životem. Anebo ne?? Kdo koho vlastně nakonec chce? Myslím, že obě strany pochopí, co je důležité - milovat tak, aby byl ten jeho protějšek šťastný.
Skvělé pro odreagování.
(SPOILER) Skvělá ukázka toho, jak dokáže schizofrenik obalamutit někoho, kdo nemá o této nemoci ani páru. Zde Matt se snaží pochopit příznaky této nemoci u své klientky, ale jemu se to nezdá, přestává věřit odborníkům a to je velká chyba, a nejen pro něj. A také je tu ukázka klasické detektivní práce, hledání střípků, skládání pravdy. A ouha, najednou se vše propojí a vysvětlí.
Super a velice věrohodné.
Po Motýlech jsem trochu zklamaná, rozhodně tohle pro mne nebyl rozhodně thriller, a abych se přiznala, sympatičtější mi byla Inara z prvního dílu. Každopádně i zde není co závidět, že je Priya touhou vraha. Zamlouvala se mi její mamka obranářka a známí z FBI.
Kniha má velice výstižný název. Každým řádkem a každou stránkou vás bude prostupovat strach, obava, ale i morbidní zvědavost na satanismus, na tajné obřady, ale také dvojí tvář zla. Hlavní hrdinové umělkyně Clare a šerif Cam se znají z dětství a zde se po letech potkávají. A oba dva jsou k sobě poutáni čistou láskou, ale i temnou minulostí jejich rodin.
Příběh napínavý od začátku až do konce, nikde jsem se nenudila. Výborná detektivka na rozhraní thrilleru. Poslední co mohu říci - doporučuji ji přečíst, určitě vás nezklame.