moudivlacek komentáře u knih
Jsem velmi ráda, že autor neudělal z detektiva Repetta supermana. A jak to i často bývá v reálném světě, detektiv se svým týmem ze začátku marně tápe po stopě, a i když nějakou záhy objeví, neposune ho to o moc dál. Ale vytrvá a po čase je odměněn. Také je tu reálně vylíčen život bezdomovců a hlavně postoj ostatních k nim - alespoň většiny, díky tomuto postoji pak vlastně málem vrah unikne.
A také velká reálnost - ani policejní psycholožka se nevyvaruje chyb, když touží po lásce a oddává se alkoholu.
Prostě super - detektivka dle mého gusta, byť je mi líto obětí, byť papírových.
Doporučuji
Tento díl nebyl ani tak detektivním příběhem, jako spíš psychologickým románem. Je zde hluboký rozbor osobnosti vrahů, oběti, ale i samotného Alexe. Konec není asi takový, jak by si většina z nás přála, o to víc je ale dle mého reálnější. A věřím, že i případ má nějaké základy z reálného světa.
Jedna skutečnost mě přesto potěšila - osud šéfa Mila - kapitána Trappa. I když i on nedostal vše, co bychom mu přáli za jeho skutky.
Vztah Alexe a Robin je zatím na bodu mrazu, uvidíme, jestli z něj lze ještě vykřesat něco pozitivního.
A velmi si vážím Alexe, že se objednal ke své kolegyni a kamarádce a poprosil o pomoc pro sebe. Není to ostuda a spíš to ukazuje jeho velikost.
Super, pokračuji v sérii rozhodně dále.
Slušný příběh o mrtvém vyděrači, kterého se jeho "klienti" zbavili, měla jsem podezření, ale trefila jsem se částečně. Každopádně jsem od autora četla napínavější díly ze série.
Další podařený díl o práci soudních lékařů, hlavně nezmarovi Jackovi a milé Laurie. Jack opět dostane zajímavý případ, Laurie má zas otřesný. Jsou tu také choří mozky, kteří chtějí biologickou zbraní dosáhnout svého pohledu na svět, který jim samozřejmě ubližuje svým postojem. A také je tu mnou oblíbený Warren, který se pasoval do role andělíčka strážníčka nad Jackem a má tu spoustu práce.
Kéž nikdo nikdy z nás se nemusí potkat s jakoukoliv zbraní a tuplem ne s tou biologickou.
Hezký romantický příběh, kde na začátku je krutost, zabíjení a velký smutek a hlavně beznaděj. Ale když už pro hlavní hrdinku Kylu končí svět, tak jí nabídne východisko z nouze její nepřítel. Kyla dlouho pátrá, jestli nepřítel je přítel či opravdu nepřítel. Proč je každou chvíli jiný - kdo je vlastně její nenadálý manžel? Může ho milovat, aniž by při tom nezradila svou minulost a mrtvou rodinu?
Oba mají kruté a ošklivé vzpomínky, které jim brání naplno žít, ale když pochopí, co jeden pro druhého znamenají, objeví se před nimi světlo ve tmě a naděje na lásku.
Je mi líto, že tato série končí, byla skvělá, užila jsem si každičký díl a každičký díl byl něčím krásný. Jacksona jsem si oblíbila již z minulých dílů a na maličkou střelkyni jsem se opravdu těšila. Ani jeden z nich nezklamal.
Vyřešení záhadného úmrtí rodičů mě trochu překvapilo, ale bylo reálné a to se mi líbilo.
Co dodat, jen doporučit celou sérii pro velké romantiky.
Další skvělý příběh poručíka Evy, tentokrát bojuje s šílenými vědci, kteří klonují dívky a tvoří tak dokonalé ženy na objednání. Navíc Roarke pozval své irské příbuzné a oba se toho dost obávají, i když Roarke se i moc těší.
Závěr jsem tak trochu čekala, kdyby se Eva a Roarke zachovali jinak, asi bych sérii už dál číst nechtěla. Ale takhle se těším na jejich další díl. A moc.
Nejdříve bych všem chtěla doporučit, aby tuto sérii četli poctivě od začátku, pak jim budou jasné vztahy mezi hlavními hrdiny i zmiňované minulé události. Každopádně mě tady autorka dostala, vždy si tipuji vraha - a já jej uhodla, neuhodla. Nechci moc prozradit.
Každopádně napětí od začátku do konce, a vůbec mi nepomáhalo neustálé přibývání důkazů, konec je totiž drasticky jiný, byla jsem v šoku, toto jsem nečekala - částečně.
Uf, jsem ráda, že jsem to zdárně přečetla a doufám, že kolem mne nikdy nikde takový pošuk se vyskytovat nebude.
Jsem zvědavá na další osud Kristi a její vidiny.
Doporučuji.
Byť je v tomto díle Parker spíš okrajovou postavou a do popředí se dostává Angel, Louis a Willie, tak je to skvělý příběh. Dozvíme se hlavní zvraty v minulosti Louise, Angela jen okrajově (a to víme již z předcházejících dílů). Tentokrát se Louis a Angel dostávají do role štvanců a lovné zvěře a vůbec se jim to nelíbí, ale rozhodně se nevzdávají.
Willie je zas ukázkou toho, že i obyčejný člověk beze zbraně může být hrdina a velmi čestný člověk a že pomůže i tam, kde je třeba.
Konec trochu smutný, na druhé straně zas naděje na další díl.
Doporučuji
Vražda dítěte je vždy hrozná a vůbec nezáleží, jak stará je. Alespoň pro Harryho a jeho věrné. Harry na chviličku pozná milou ženu, ale má ji jen velmi krátký čas, navíc pozná, že ji vlastně neznal tak dobře, jak si myslel.
Opět jde Harry proti zdi a opět se ho snaží odstavit od případu a "dokončit" jej dle svého, což Harrymu silně vadí a dělá vše pro to, aby pravda vyšla najevo.
Nakonec svého vraha najde, ale vyšší spravedlnost si jej už převzala. Harry čekal přeložení, místo toho ....
To se dozvíte, když si knihu přečtete. Mně to trochu zklamalo, nevím co bude dál. Ale doufám, že Harry zůstane věrný jednomu - hledání pravdy.
Je to hezký příběh z doby, kdy žena po svatbě byla vlastně majetkem muže a musela jej v každém ohledu poslouchat, byly normální domluvené sňatky už v dětství - hlavně mezi bohatými a šlechtici. A tak tu máme pár, který vyrůstá od dětství zvlášť, byť už jsou manželé, každý z osobních důvodů má zcela rozdílné životní cesty i plány, a když se vše znovu zkříží, není vše tak jednoduché, jak by si oba přáli.
Nakonec oba musí hodně slevit z toho svého, aby měli šanci na lásku a štěstí.
Docela slušný příběh, je pravda, že čtenář velice rychle pochopí, že něco není v pořádku a že někdo lže, ale abych byla upřímná, nějaký čas i já jsem se mýlila v tom hlavním lháři.
A opět je tu nadneseno téma milující rodiny a života osamělého jedince.
Velmi zajímavá kniha a od autorky jsem toto nečekala, a musím říci, že to bylo překvapení. Děj v současnosti byl pro mne trochu "divný" - nedokázala jsem si představit, že by matka tak "rychle" změnila svůj názor na dcerku, víc nebudu prozrazovat, ale minulost - ta byla skvěle napsána, když jsem četla o Lorenzovi, byla jsem s ním v té době a cítila jsem jeho i jeho hudbu. Na konci mi tekly proudy slz, které jsem se ani nesnažila maskovat. Byla to příšerná doba, kterou si dnes málokdo asi umí představit. Doufejme, že se nikdy nebude opakovat!!!
Takže, není to detektivka a není to dle mého ani thriller, ale skvělé čtení určitě ano.
Skvělá detektivka, která je okrajově spojena se sérií New Orleans, každopádně o napětí tu není nouze. Sice čtenář rychle pochopí, že se tu děje něco špatného, někdo bude i správně odhadovat vraha, přesto si zde přijde na své stejně jako já.
Miluji tuto autorku, detektivky rozhodně psát umí.
Těším se na další díl.
I tento díl se mi moc líbil, má to spád, má to skvěle vylíčenou atmosféru tehdejšího boje, člověk má někdy pocit, že se musí skrčit, aby ho nezasáhl někdo bajonetem či dělovou koulí. Sharpe sám o sobě je prostě někdo, i když pozná, že je někde nechtěný, nevzdává se a dokáže, že on je voják tělem i duší.
A samozřejmě jeho odvěcí nepřátelé se ho snaží zlikvidovat, ale nemají to lehké. Sharpe se rozhodl, že nebude žalobníček, ale vše si vyřídí on sám.
Těším se na další díl.
Považuji se za velice náročnou čtenářku a zvlášť od autorů, kteří jsou u mne na špici v literárním světě.
I tento příběh je velice podařený, jen pro mne trochu fádní až nudný začátek, ale když to lidičky překonáte, jako já, tak vás čeká sladká odměna. Téma stalking je velice aktuální a přesto stále dle mého nedoceněný. Ono to občas opravdu vypadá tak nevinně, a i zde se dozvídáme, co musí takový stalker udělat, aby zákon mohl zakročit. Někdy si říkám, volání o pomoc nic neznamená, moje smrt - konečně může začít vyšetřování.
Kam až je takový stalker ochoten dojít, je tu skvěle vylíčeno, a musím se přiznat, že autor na nás nastražil pár pastí, a já se do pár chytla. Závěr - je prostě bombastický.
Doporučuji.
První setkání se Sharpem a jsem velice uchvácená. Sice mám historické romány ráda, ale moc jsem se bála, že to bude nudné popisování bojů v Indii s Angličany. Ale opak je pravdou, nudily mě asi jen první 2 strany. Děj se velice rychle rozjel a udržel si tempo až do konce. Sharp je prostě voják jaksepatří, který má jediný cíl - udržet se naživu a trochu si v životě polepšit, jeho spojení s mladým neotrkaným důstojníkem - tak to se opravdu povedlo. Suita sultána - ta také upoutala mou pozornost. Vůbec to nebylo nudné, takže se toho vůbec nebojte. Mohu jen doporučit. Moc se těším na další díl.
Skvělý příběh a citově více propracovanější jak ten první. Dokonalé vylíčení narcisty, který miluje týrání slabších - zde podán jak mužský, tak i ženský typ. A oba jsou opravdu hrozné.
Vždycky říkám, že zlomeniny a modřiny se zahojí snáz jak duše. A někdy se dokonce nezahojí vůbec.
Zde nakonec napomůže jak milující rodina, tak i člověk, do kterého by to zrovna tahle rodina neřekla.
Ale Haven neuzdraví jen Harry, ale i Harry se "uzdraví" díky Haven. Proto je nakonec splynutí duší, jak by to mělo být i v normálním životě, nejen v knížkách.
Moc se těším na další díl.
Doporučuji
Je to dobrý příběh, i když se přiznám, že Hypnotizér se mi líbil víc. Na druhou stranu tady trošku poodhalíme Joonu Linu, zjistíme, jaký je v soukromí, závěrečné věty o něm pak slibují nějaké překvapení v dalších dílech.
Rovněž jsem si oblíbila všechny jeho kolegy - hlavně ty z bezpečnostní policie.
A také jsem se dozvěděla, podle čeho má tato kniha název.
Nebylo to špatné, ale prostě jsem si slibovala víc.
Každopádně jsem zvědavá na další díl.
Skvělé čtení tohoto žánru. Opět skvělé vylíčení hlavních hrdinů. Obdivovala jsem Pakera, který si uvědomil, co vše pro něj jeho děti znamenají, a proto se životu s nimi přizpůsobil. Obdivuji Lukasovou, jak se po své osobní tragédii dokázala postavit na nohy.
Ale nejvíc jsem byla přitahována malým odhalením práce písmoznalce a jeho postupy při odhalování pravdy a lži.
Spisovatel rozhodně napsal skvělé dílo, které mě udrželo v pozornosti až do konce, a ten stál za to.