moudivlacek komentáře u knih
Fantastická kniha, protože nelíčí jen příběh ze soudní síně z Ameriky a z bývalých časů, ale protože mi to připomíná soudnictví dneška na celém světě. Proč člověk, který zabije a umučí zvíře, dostane vyšší trest, než ten, kdo zabije jiného člověka? Proč, když už se policistům podaří dát dohromady k odsouzení dost důkazů, nakonec soudy stejně viníka osvobodí, či dostane směšný trest? A titulek této knihy mi odpovídá - slepá spravedlnost.
Obhájce Ben tu pověděl pravdu, zde se nesoudil člověk, ale soudní spravedlnost.
Nechci tvrdit, že každý soudce je špatný, že vše je špatné a odsouzeníhodné. Ale nebojme se říkat pravdu, a hlavně - jako Ben - o ni bojovat. A opravdu s ním souhlasím, kdyby byl po právu odsouzen vrah dcery jeho klienta, on by se vrahem nikdy nestal.
Co dodat? Jen to, že knihu vřele doporučuji.
Já si dovolím předložit svůj názor, náhodou to bylo skvělé. Podívejte se na to z jiné strany. Kolik knih a filmů je o tajných agentech superhrdinech, je to únavné a nudné. Ale to, že někdo zestárne, přece neznamená, že jeho instinkty a zkušenosti najednou zmizí. Tak to nechodí ani v běžném životě, to, že je někdo starý, neznamená, že najednou není schopen jezdit na kole.
Všichni členové klubu byli skvělí právě svou originalitou a všedností zároveň, také nikdo netvrdí, že vše zvládli sami.
A všichni nebyli dědci. A pomáhal jim Alex i jistá žena z parku. Byl to příběh o moci peněz a o iluzi vysněného světa.
Já se rozhodně budu těšit na další díl.
Krásný romantický příběh, od začátku budete tušit potíže mezi hlavními hrdiny, ale vytušíte i rodící se cit. To, že to nebude zas až tak jednoduché, je jasné, přesto se pobavíte.
Granta i záhadnou krásku si velice oblíbíte, přesto ten konec neměl chybu. Je to červená knihovna, ale pro dnešní uspěchaný a vystresovaný svět - prostě balzám na nervy i duši.
V žádném případě nečekejte horor, ani thriller, jen klasickou detektivku. Ani jsem se skoro vůbec nebála, Rica dle mého spíš toužila po svém kolegovi Stackovi, než se dopátrat žháře a vraha.
První díl této série se mi rozhodně líbil víc a bylo tam dle mého i více napětí. Zde se mi líbilo, že bylo poukázáno na to, jak jsou hasiči v mrakodrapech bezmocní a jak s tím politici zacházejí. To byla tvrdá realita.
Klasická červená knihovna, miluji tenhle druh literatury, když to někdo umí napsat. Zde to není žádné ach, och, apod., ale plno vtipných scének a hlavní hrdinové se k sobě opravdu hodí. Musím říci, že kdyby si Gideon vzal například Felicity, tak budou oba nešťastní a on bude stále vystupovat jako "netvor". Ale jeho Harriet k němu pasovala, a on zas k ní.
Skvělé, zábavné a i trochu poučné - jak lidské slovo dokáže zničit člověka, aniž by to o něm byla pravda. Chcete-li se pobavit, určitě si tuto knihu nenechte ujít.
Je to taková jednoduchá oddechovka, kde víte, že ať je to mezi hlavními hrdiny všelijaké, prostě to dopadne dobře.
Asi jsem autorkou zhýčkaná, ale četla jsem od ní mnohem kvalitnější knihy. Přesto ji úplně tuto nezatracuji, na odpoledne pro odpočinek dobrá.
I druhý díl byl fantastický. Milovala jsem první dvojici, a tuhle též. Byl to velmi silný emotivní příběh dvou lidí, kteří si kdysi byli blízcí, ale díky smrti blízkého jednoho z nich se rozešli, si dost ubližují. A když už si myslíte, že vše hezké skončilo, konečně oba mají šanci pochopit, proč jejich vztah byl takový jaký byl a co mohou mít, když budou chtít.
Ale nejvíc se mi líbila síla přátelství. A také začíná doutnat nový vztah poslední ústřední dvojice. A na to se moc těším.
Jako odpočinkovou četbu a pohádku pro dospělé mohu jen doporučit.
Já tuhle autorku prostě zbožňuji. Umí psát prima detektivky (viz série s Evou a Roarkem), ale i hezké zamilované příběhy - ať už jednotlivé knihy či dokonce celé série.
A tohle je jedna z romantických sérií. Už po pár řádcích se mi v srdci rozhostil klid. Sice jen tam trochu tajemno, legendy, bájné bytosti (a opravdu nejsou?) a hlavně hledání sama sebe a hledání skutečné pravé lásky.
A když se k tomu navrch přidá ještě opravdové kamarádství, je skvělý příběh na světě. V duchu už přemýšlím o dalších dílech a už páruji zbylé členy této party.
Chcete se pobavit, chcete se odreagovat? Pak mohu jen doporučit tuto knihu. Určitě neváhejte a pusťte se do čtení.
Já musím přiznat, že neodsuzuji ani Cathy, ani Chrise, ani nikoho z hrdinů tohoto dílů. Když se každý upřímně zamyslí - hlavně ti, co zde tak vehementně kritizují Cathy - co i ona musela zažít na půdě a jaké následky si na sobě nesla.
Vždyť ona toužila jen a jen po upřímné lásce, neustále měla strach, aby nebyla tak špatná, jak jí říkala babička s mamkou. Jen Barta trochu využila, ale ten se přece mohl bránit, nikde nebyl zavřený ani přivázaný, a byl starší.
Chris byl poznamenaný a asi bude až do konce života. Ale ze zbylých dětí jsem nejvíc plakala nad Carrií. Jak dovedou být lidé krutí - vím sama dobře - a ona za nic z toho nemohla, pak jí chvilkami svitla vždy nějaká ta kapka naděje a zas rychle pohasla.
Nikdo z nás není dokonalý a já si to tímto dílem zas a znovu připomínám.
Doporučuji - ale jen pro silné nervy a žaludky, já skoro celou knihu proplakala a další díl si přečtu, až toto vše strávím.
Velice čtivý a napínavý špionážní román, který ještě více přiblíží práci tajných agentů, hlavně situaci, kdy najednou se z agenta stává lovná zvěř. Aby unikl, musí zlikvidovat své nepřátele a hlavně své nadřízené přesvědčit o tom, že on není jejich zrádce a rozhodně nejedná zbrkle a neporušuje zásadní pravidla.
Velice povedené a po celou dobu jsem se nenudila a to až do konce. A konečně je tu také závěrečný souboj Mitche a Victora, a vysvětlení situace a vztahů mezi Mitchem a Stanem.
Těším se na další díl.
Skvělá kniha, jednu hvězdičku ubírám jen za ne přesně daný konec, můžete si domýšlet, jestli to tak opravdu dopadlo či ne.
Jinak skvělé vylíčení rodiny, kde je jedno z dětí nějakým způsobem jiné, duševně zaostalé, ostatní členové rodiny se musejí přizpůsobit, přiznat si leckdy tvrdou a nelítostnou pravdu. Rovněž to může (a nemusí) rozdělit i rodiče dítěte. A je tu nadnesena i otázka druhého dítěte. Musí to vše pochopit, nebo má také právo na tu samou pozornost rodičů.
A když navíc je otec detektiv vyšetřující vraždu a jeho protivník velmi inteligentní člověk, plno problémů je na světě. Kdo komu uvěří a kdo má šanci vyhrát?
Když si knihu přečtete, dozvíte se to.
Jen pro silné nervy.
Skvělé zakončení série, opět dle mne tu sex nehraje hlavní roli. Je zde nádherná ukázka toho, co je v manželství opravdu důležité, nejsou to peníze, není to materiální zabezpečení, ale hlavně bezpečný přístav dvou milujících lidí plný důvěry a lásky. Jestliže je tato rovnováha porušena, je problém na světě. A vůbec nezáleží, že funguje jen sex. Obdivovala jsem ústřední dvojici tohoto dílu - Tate musel dojít k poznání, jak moc ublížil své ženě svou přepracovaností a upřednostňování práce, Chessy také není bez viny. Měla problém, ale neřešila ho, Tate se pak domníval, že vše je v pořádku.
Ale natolik mají rozumu, že oba touží to řešit, oba stále touží po lásce druhého.
A zas tu stojí věrní přátelé. Člověk může jen závidět a přát najednou.
Doporučuji romantikům.
Tenhle dí se mi líbil ještě víc jak první. Skutečného sexu tu bylo pomálu a je vedlejší.
To hlavní byla dějová linie dvou lidí, krutě poznamenaných svým dětstvím. Potkat takové lidské zrůdy musí nutně na každém takovém člověku nechat následky. Do Jensena jsem tu jeho minulost nečekala, proto ho obdivuji. A obdivuji ještě víc, že měl "ty správné oči" pro Kylie. Nejenže pochopil, že jí musí dostat ven z "její ulity", ale také dokázal z ní vytáhnout to nejlepší i z její pracovní stránky.
A u ní klobouk dolů tuplem - prožila si své, nechtěla nic měnit, díky Jansenovi to pak chtěla zkusit - ale to, co pro něj udělala ona!!!!! - to chce opravdu jen čisté a dobré srdce.
A ještě ti dva mají svou partu přátel, kteří stojí při nich.
Mohu jen doporučit.
Spíš než ženský román jsem toto dílo vnímala jako detektivku, a to velice podařenou.
Hlavními hrdiny jsou dva lidé hned od počátku stojící na jiné straně zákona, je to tak ale doopravdy? Budete velice rychle tušit, že v tom je zásadní ale, to však autorka odhalí až na posledních stránkách. Tím dokáže udržet pozornost čtenářů, a to se mi velice líbí.
Cassidy jednou v životě chyboval jako člověk a vyčítá si to, nyní nechce udělat chybu. Claire už zas nechce ztratit nikoho blízkého a hlavně nedovolí nikomu ubližovat její matce.
Prostě skvělé a já mohu s čistým srdcem knihu doporučit.
I mně se zatím líbil každý díl, zde bohužel Alex nečelí jen brutálnímu a nebezpečnému vrahovi, ale hlavně problémům v osobním životě, vůbec to není lehké, občas má pocit, že je na konci svých sil.
Ale vždy se najde někdo, kdo mu pomůže odrazit se ode dna. Ale i vrah, který se domnívá, že je Génius, bude mít problémy. Ikdyž to teď nevypadá. Opovážil se totiž zničit začínající vztah - Alex se totiž znovu zamiloval, ale díky vrahovi to štěstí trvá jen krátce.
Jsem zvědavá na další díl.
Nádherná kniha, ale také kniha drásající srdce. Bohužel stále se dějí černé obchody s dětmi. Já si nedokážu představit, jak takové ženě musí být, když jí ukradnou dítě, když pak se dítě objeví (a nezáleží na věku) a už má jiný život a jsou přetrhané vazby, to přece nejde začít milovat jiné rodiče a jinou rodinu!!!
Hlavní protagonisté Jake a Callie - to jsou prostě zlatíčka, která k sobě neomylně patří. A vidělo to i jejich okolí, nemluvili slovy ale očima a stačilo jim to. Jeden o druhém věděl, co udělá a jak se zachová.
Prostě krása, jen a jen mi zbývá tuto knihu doporučit.
Další skvělá kniha od této autorky, sice budete tušit spoustu věcí a událostí brzy od začátku, přesto se v průběhu děje a na konci dočkáte překvapení.
Je to kniha romanticky laděná, ale naleznete tu i prvky detektivky.
Prima čtení - opět mě moje oblíbená autorka nezklamala.
Po dlouhé době jsem si přečetla další díl ze série. A to jsem se nasmála, celá série je zatím super, rodina Maloryů je prostě jedinečná.
Každý v romantice čeká lásku, tu zde samozřejmě dostane, ale vtipné scénky a střídání kladů a záporů hrdinů je ojedinělé.
Na odreagování od starostí všedního dne mohu jen doporučit.
Opět skvělý díl, kde kromě opětovně brilantního detektivního úsudku poručíka Evy, také se úspěšně rozvíjí její soukromý život. Roarke a Eva je prostě skvěle se doplňující dvojka, kde jeden bez druhého by nezvládl takové životní překážky. A další skvělá dvojka McNab a Peebodyová.
A že tu je i sex (jeden z komentářů) mi vůbec nevadí, proboha, nejsou to přeci roboti, jsou to lidi, a navíc se říká, že sex odbourá skvěle stres.
Už se těším na další díl.
Tak to byla síla. Opravdu skvělé. Silně emotivní a hrůzostrašné. A ze všeho nejhorší je nevyřčená pravda bratra vraha o jeho děství.
Pro mne však byla nejhorší matka.
Moc se těším na další jistě skvělý díl.
Doporučuji.