Mrňous1 Mrňous1 komentáře u knih

Alenčina čítanka Alenčina čítanka Eduard Petiška

Krásná kniha pro děti.

16.09.2021 5 z 5

Sbor chilburských dam Sbor chilburských dam Jennifer Ryan

Opět výborná kniha, nějak přicházím na chuť těm románům psaným formou dopisů...Spolek přátel krásné literatury se mi líbil asi více, tohle bylo hodně podobné, až bych trošku podezírala autorku, že námět obšlehla, ale na skvělém zážitku ze čtení to vůbec nic nemění. postavy jsou zajímavé, příběh i charaktery se vyvíjí, krásný popis složité doby, společenských vztahů, morálky apod. Já se bavila, občas se dost nasmála, občas plakala. Kniha rozhodně stojí za přečtení.

22.05.2021 5 z 5

Příběhy obyčejného uzdravení Příběhy obyčejného uzdravení Jan Hnízdil

Zajímavá a prospěšná četba:-) Nesouhlasím úplně se vším, ale s většinou názorů se ztotožňuji. Kniha se čte lehce, určitě si v ní každý, kdo má jen trochu zájem, najde to své.

03.05.2021 5 z 5

Indiánský běh / Křepelice / Když milujete muže / Krákorám Indiánský běh / Křepelice / Když milujete muže / Krákorám Tereza Boučková

Tereza Boučková mi roky unikala. Pak jsem přečetla Rok kohouta a byla jsem nadšená. Tak jsem si půjčila další knihu a nadšená jsem opět. Ale myslím si, že jsem ji přečetla ve správné době. Před dvaceti lety bych si její knihy asi tolik nevychutnala a hlavně bych jím neporozuměla. Zato teď jím tleskám. Výborné.

13.03.2021 5 z 5

Domov je místo, odkud tě nevyhodí Domov je místo, odkud tě nevyhodí Dagmar Zezulová

Krásná kniha,kterou by si měl přečíst každý rodič, nejen pěstoun.

16.12.2020 4 z 5

Čarokruh Čarokruh Jan Čarek

Nádherná kniha. Básničky Jana Čarka nádherné odhalují krásu českého jazyka. Ilustrace básně krásně doplňují.

09.12.2020 5 z 5

Angličtina pro jazykové školy I. Angličtina pro jazykové školy I. Jaroslav Peprník

Výborná učebnice, což mi dochází až po letech, když vidím, z jakých hrůz se učí moje děti. A taky to tak vypadá...

04.11.2020 5 z 5

Kniha duší Kniha duší Glenn Cooper

Výborné pokračování výborné knihy:-)

18.08.2020 5 z 5

Eliška a táta Král Eliška a táta Král Hana Doskočilová

Moc pěkná knížka pro malé děti, která dokáže mile vysvětlit a popsat i smutné okamžiky v životě a dát naději. Eliška je moc sympatická holčička a má moc fajn tátu a ještě fajnovější tety:-)))

12.08.2020 5 z 5

Andělé strážní Andělé strážní Kristina Ohlsson

Dočetla jsem třetí díl série a mám pocit, že autorka má vždy pomalý až nudný rozjezd. První polovina knihy se vleče, nevadí mi ji odložit, nemám pocit, že musím číst dál a dál. Od poloviny se to změní a konec je vždy velmi čtivý. Jak už tady někdo poznamenal, chvílemi jsou hlavní představitelé mírně natvrdlí, ale Andělé strážní mě rozhodně bavili víc než Sedmikrásky a i hlavní představitelka je mi sympatičtější, než byla na začátku. Myslím, že sérii dočtu:-)

13.06.2019 4 z 5

Nechtění Nechtění Kristina Ohlsson

Tak jsem si po přečtení Sedmikrásek půjčila i první a třetí díl série, ale hned po přečtení prvních stran mi bylo jasné, že toto téma nedávám. Mám doma nedávno narozené své třetí dítě a tématika s dětmi, kterým je ubližováno, mi nedělá dobře. Z toho, co jsem zvládla přečíst se mi zdá, že Nechtění je lepší než Sedmikrásky. Doufám, že Andělé strážní budou ještě lepší:-)

17.05.2019

Levandulový pokoj Levandulový pokoj Nina George

Krásná obálka, krásný příběh, i když chvilkami mírně rozvleklý a nejsem si jista, jak moc reálný, ale kniha plná moudrých myšlenek, určitě stojí za přečtení.

12.05.2019 4 z 5

Vášnivý svůdník Vášnivý svůdník Christina Lauren

Tak po sérii "Božských" jsem sáhla i po této. Měla jsem obavy, neboť zdejší názory jsou mírně odrazující, ale já jsem opět spokojená, asi nejsem náročný čtenář. Od tohoto typu literatury očekávám, že uteču do světa fantazie, romantiky, citů a vtipu. To vše se mi splnilo. Každá kniha těchto autorek je trošku jiná, ale to je přece plus. Samozřejmě, že jde vždy o začínající vztah, který si prochází vývojem, je tam vždy nějaký problém, který je ale šťastně vyřešen. Ale proto to čtu:-) V opravdovém životě je neštěstí dost a dost.Takže za mě pět hvězd.
PS: A navíc si pořád myslím, že je to minimálně o level výš, než opěvované a zfilmované odstíny šedi...

13.11.2018 5 z 5

Božský milenec Božský milenec Christina Lauren

Opět výborná kniha, tahle série se povedla. Líbilo se mi, že zde byl ten pomalejší a zranitelnější ten chlap, ne vždy jsou chlapi ti silní a sebejistí a válcující vše kolem sebe. Knížka se četla úplně sama, byla trošku jiná, než předchozí díly, ale možná bych i řekla, že nejlepší. Nevím, každý pár byl jiný a v něčem se mi líbil a v něčem mě prudil, jak už to tak chodí, celá série se mi líbí a těším se na poslední díl.

31.10.2018 5 z 5

Pes přítel člověka Pes přítel člověka Rudolf Desenský

Kniha přečtená rychle, dobře se čte, zajímavé postřehy, ale jak už tu někdo psal, méně konkrétních rad, ty je třeba hledat jinde, přesto si myslím, že vhodná pro každého, kdo se rozhodne pořídit si psa.

04.10.2018 4 z 5

Medvídek Bruno Medvídek Bruno neznámý - neuveden

Moc pěkné příběhy pro děti, moje dnes již patnáctiletá dcera je milovala, museli jsme číst stále dokola.

28.09.2024 5 z 5

Horské boudy a chaty v Beskydech Horské boudy a chaty v Beskydech Richard Sobotka

Autor píše zajímavě o Beskydech, lidech žijících v jejích blízkosti, o událostech nedávných i dávno minulých. Koho uchvátili Beskydy,toho kniha určitě nezklame.

24.09.2024 5 z 5

Kostel duchů Kostel duchů Oldřich Rajsigl

Jeli jsme s dětmi na výlet do rybího domu a mě zaujal osamoceně stojící zarostlý kostel v zemi nikoho. A při pátrání po informacích o tomto kostele jsem narazila na tuto knihu, jenže jsem ji nemohla nikde sehnat. A po nějaké době, kdy už jsem to vzdala jsem ji úplnou náhodou objevila jako novinku v jedné menší knihovně, kam chodím. A rozhodně mě kniha nezklamala, i když chyby v ní jsou.

25.08.2024 5 z 5

Setkání o Vánocích Setkání o Vánocích Abby Clements

Tak od autorky jsem četla Zmrzlinové sedmé nebe a byl to spíš průměr, takže jsem od knížky moc nečekala a byla, jak to tak bývá, příjemně překvapena. Tohle bylo rozhodně lepší, příjemné čtení před Vánoci.

18.12.2023 4 z 5

Nebeská láska Nebeská láska Lorna Byrne

Knihy od autorky jsou podnětné a zajímavé, nemusíte se vším souhlasit (já taky měla problém s kapitolou o zvířatech a jejich duši...:-)), ale základní myšlenky, o kterých Lorna neustále a trpělivě mluví jsou pilíře, na kterých by lidstvo mělo stavět a láska ve všech svých podobách je tím nejzákladnějším.

24.11.2023 5 z 5