Mufa Mufa komentáře u knih

Černý obelisk Černý obelisk Erich Maria Remarque (p)

Myslela jsem si, že jsem od autora četla už všechno, byl jeden z mála, který mě jako povinná četba zaujal. Tento titul mi unikl a opět jsem si potvrdila, že Remarque je prostě klasika, co nezklame.

14.08.2017 4 z 5

Otrokyní v 11 letech Otrokyní v 11 letech Fatima Boscaro

Kdyby se autorka v některých pasážích víc rozepsala, nemělo by to chybu. Silný příběh, ale "spíchnutý horkou jehlou"

31.07.2017 3 z 5

Imámova dcera Imámova dcera Hannah Shah

Četla jsem hodně knih s podobnou tématikou. Je dobrá, jen mi přijde "málo" emotivní, některé mě překvapují mnohem víc. Ale i tak je to silný příběh a zvlášť v dnešní době si by ho měl povinně přečíst každý (hlavně sluníčkáři)

18.07.2017 4 z 5

Vyzvědačka Vyzvědačka Paulo Coelho

Přečetla jsem, ale moc mě to nezaujalo.

14.07.2017 2 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Tenhle žánr moc nemusím, tak jsem byla zvědavá, jak mě to chytne. A během dvou dnů přečteno, dokonce se mi podařilo v metru přejet stanici. Zajímavý nápad je s fotografiemi, ty to pěkně doplňují.

09.07.2017 5 z 5

Anna Česká: Dcera Karla IV. na anglickém trůnu Anna Česká: Dcera Karla IV. na anglickém trůnu Hana Parkánová-Whitton

Historických knih mám přečteno habaděj. Tahle je taková romantika 14.stol. Příběh Anny a Richarda ještě neznám, tak se to četlo celkem dobře.

03.07.2017 4 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Jedna z mála knih, která mě opravdu rozbrečela. Je to silný příběh

19.02.2017 5 z 5

Rozbitá Rozbitá Cathy Glass

Pořád jsem čekala, že to nakonec dobře dopadne. Jen pro silný povahy. Je smutný, že jsou mezi námi lidi, co jsou toho vůbec schopní a jiní, co jsou placení za to, aby se to nedělo a nedělají nic..

29.01.2017 4 z 5

Fotograf z Osvětimi Fotograf z Osvětimi Maurizio Onnis

Přečteno jedním dechem. Takovéhle knihy by měly děti ve školách číst povinně, aby se stále dokola neobjevovaly zprávy, jak jsou koncentráky pouze smyšlené a nikdy neexistovaly.
Ty fotografie mluví za vše, nedokážu si vůbec představit, jaké to muselo být peklo.

07.01.2017 5 z 5