musivila komentáře u knih
„ Byla pro mě osobní drogou a každý feťák se dřív či později předávkuje. Tak prosím, hlídej mou hladinu Nicole.“
Druhý díl se mi líbil ještě více než první. A i když z počátku kniha vypadá, že se budeme jen točit kolem surfování a sexu v režii Daniela, jako tomu bylo v prvním díle, opak je pravdou. Za polovinou nabere kniha úplně jiné grády a těžko se mi odkládala z ruky. Byla jsem moc zvědavá, jak vše bude dál. A jsem ráda, že jsem si dopředu nečetla žádné komentáře.
Daniel byl skvělý, nebýt jeho stinné stránky.... ale to už by byl moc dokonalý. Nahlédneme více do jeho „temných hlubin“ … a zda se podaří Nicol jej z nich vytáhnout nebo se sama v nich utopí, to si musíte přečíst...
….„Zatracenej oceán. Je nádhernej, nebezpečnej, zrádnej.“ Božskej a zároveň smrtící!“ Jako ty, v duchu jsem mu odpověděla …..
Pozn.: Poznáme tady i více sympaťáka Jamese … nebylo by špatné si přečíst i jeho příběh.
Kniha je poměrně krátká, takže za večer přečteno. Ovšem čekala jsem, že se děj bude více motat kolem snowboardingu a zimního prostředí. Tak mi trochu mrzí, že tomu tak úplně nebylo. Děj mi v první polovině přišel takový jednodušší, jen spousta náhodných setkání, neuvěřitelně rychlé sblížení, pak samý sex ... ovšem čím se kniha blíží k závěru, převažuje vážnější dějová linka a ta už vás chytne za srdce. MMJ spolubydlící Leo neměl chybu, ten určitě knihu zpestřoval :) Sebastián byl také skvělý a zasloužil si ze strany Mii jednání na rovinu. Ale kdo ví, jak by se člověk zachoval v její situaci.
BTW obálka je moc hezká ️
„Láska je jako sněhová vločka. Když si myslíš, že ji pevně držíš, roztaje.“
V 6. dílu se rozhodne o osudu šerifa Dana Graysona, zemře nebo bude žít? Jeho místo dočasně zaujímá nový, ambiciózní Hooper Blackwater…. Pescoliová jej nemůže vystát. Do toho řeší své utajované těhotenství, svatbu, věčné konflikty s dětmi, i když se zdá, že Jeremy dostává rozum :) A v této době přijíždí do Medvědího Brodu mladá žena Jessica (vlastním jménem Anne-Marie), která utíká před svým násilnickým manželem. A zdá se, že ten není jediný, kdo ji sleduje.
„Pořád měla pocit, jako by jen krůček za ní někdo byl. A ten někdo byl připravený kdykoliv udeřit a podříznout jí hrdlo.“
Zároveň zde dochází k vraždám 2 žen. Tentokrát není problém uhodnout, kdo za vraždami stojí. Jen čekáte až na to přijde také Pescoliová s Alvarezovou. Zvědavost vás popohání dál ve čtení.... jak se asi vyřeší situace Jessiky, přebornice ve lhaní?
I druhý díl se mi četl skvěle, vůbec mi nevadilo, že byl vesměs předvídatelný. Jen tedy to okolo otce Blaire jsem nečekala. Tentokrát na příběh nahlédneme i Rushovo očima, protože je psán z pohledu obou hlavních postav. Za mě pěkná oddechovka a jde se na další díl :)
Lotta je kniha mého dětství. Četla jsem ji několikrát. Moc se mi líbila. A stále se k ní ráda vracím při čtení se synem. Každý rok na Vánoce nesmí chybět příběh Jak Lotta sehnala vánoční stromeček, ten je můj nejoblíbenější. Syn má zase rád, jak Lotta rozstříhala svůj svetr a odstěhovala se z domu. Astrid L. opravdu umí psát dětské příběhy. Doporučuji.
Steffi se po propuštění z vězení odstěhuje na venkov a chce začít nový život, pod novým jménem. Ale je to vůbec možné? Podaří se jí to? A nebo ji její minulost stejně dostihne?....
Kniha se nečetla špatně, jen jsem asi očekávala více napětí, akce. A toho jsem se dočkala až tak zbývajících 20% knihy. Střídání děje minulost a přítomnost, pomalu odkrývá celkový příběh. Který je občas proložen pohledem osoby jménem Ben a ještě další neznámé postavy. Jak tyhle dvě osoby zamíchají dějem, si už musíte přečíst sami.
Anotace mnohé prozrazuje.... Tabitha se nakonec vdá za svoji životní lásku. Poté, co zemře Connorova velmi bohatá manželka Nina. Na první pohled se může zdát, že šlo o sebevraždu. Ale ve hře jsou hodně velké peníze, aby tomu skutečně tak bylo. Kdo by chtěl Nině ublížit? Pár kandidátů by se našlo. Jako první na ráně je manžel Connor a jeho nová žena Tabitha. Ale v honosném sídle, kam se s Connorem přestěhují jsou i další např. hospodyně Glorie, osobní asistentka Niny Juliet nebo bezpečnostní agent Steve Kovacs. I ti mají své "kostlivce ve skříni". Může Tabitha někomu z nich důvěřovat? …. Connor mi tedy k srdci nepřirostl, ať už byl vinen či ne. A Tabitha byla možná až nezdravě zamilovaná do Connora. A jak se říká: „láska bývá slepá“. Zvítězí láska k Tabithě nad penězi? To si musíte přečíst.
Vtipná, romantická, nenáročná oddechovka, odehrávající se v čase vánočním… přirovnala bych k Bridget Jonesové.
38letá Emily stále žije v pronájmu se dvěma spolubydlícími. Její matka na ní neustále tlačí, kdy si najde vhodného partnera a vdá se. Zdá se, že se konečně zadařilo … Robert je starší a seriózní muž, s kterým se již 8 měsíců vídá.... Zato její 29letý soused Evan ji vytáčí k nepříčetnosti. A přesto se souhrou několika událostí stane, že právě on s ní jede k její rodině na Vánoce.... Začátek mě moc nenadchl, děj mě začal víc bavit v okamžiku, kdy se Emily vydala s Evanem na Vánoce za svoji rodinou. Kde o vtipné situace není nouze. Závěr knihy mi přišel takový utnutý, hop skok … rok v tahu a žádné vysvětlení.
Musím říct, že za mě trochu zklamání. Anotace zněla zajímavě … čekala jsem větší napětí, psycho, ale bohužel :( Lana a Kitty jsou přizváni na plavbu jachtou Modrá v čele s kapitánem Aaronem a dalšími členy posádky Dennym, Shell, Heinrichem a Josephem....Když za záhadných okolností zmizí jeden z nich, nedůvěra a lži se vetřou mezi posádku a končí bezstarostná plavba! Jaká je síla přátelství a jak dobře znáte lidi, s kterými se plavíte?....
Více jak do poloviny knihy se nic zvláštního neděje, popis bezstarostného života na jachtě, moře, příroda, přiblížení jednotlivých členů posádky, každý z nějakého důvodu utíká před svým osobním životem, nese si své tajemství. A pobyt na jachtě je pro ně bezpečné útočiště, kterého se nechtějí vzdát. Chvílemi zdlouhavé a nudné. Kniha mě více chytla až v její poslední části. Kdy už vás prostě zajímá, jak to bylo s Josephem. A proč je Lana nyní tam kde je. Celá kniha je vyprávěna z pohledu Nyní a Tenkrát, něco vytušíte sami, ale mnohé je překvapení. Samotný závěr knihy byl opravdu dobře promyšlený a pozdvihl celou knihu.
Knihu jsem měla přečtenou raz dva, ale to je asi tak vše. Nejdříve jsem si myslela, že na ni nemám jen správnou náladu. Ale po přečtení komentářů viz. níže asi nejsem jediná, kterou kniha neoslovila. Taková nemastná neslaná. Nějak jsem se nedokázala vžít do hrdinů, sympatizovat s nimi … škoda :-( Co dodat … nenáročná letní oddychovka :-)
Kniha měla pozvolný rozjezd a já dlouho měla pocit, že se tam pořádně nic neděje. Brzo mi bylo jasné, že děj nebude tak přímočarý, jak se na první pohled zdá. Takže konec je určitě překvapující.
Kniha mě nijak neuchvátila. Jednodušší styl psaní. Od začátku mi připomínala Papírovou princeznu – bohatá rodina, čtyři bratři … s mladším si padne hned do oka, ale samozřejmě ji to táhne k tomu staršímu – černé ovci rodiny. Trochu zajímavější to začalo být až ke konci, kdy rozkrývali rodinné tajemství. Konec byl jiný, než by člověk u takové knihy předpokládal.
Zatím poslední díl této série mě určitě nezklamal. Detektiv Tom Douglas mi přirostl k srdci a vůbec mi nevadí, že vyšetřování je prokládáno jeho osobním životem (jak zde někdo podotkl). Jen tedy zas ten otevřený konec !!! Člověka pak nutí nad tím přemýšlet, ještě po přečtení knihy.
Skvělá kniha, četla se sama. Zas jedna z těch, kdy musíte číst dál a jste zvědavý, co se osudnou noc skutečně stalo. Co viděla Lila, že teď ji chce někdo zabít? Takže nechybělo napětí ani romantika, tahle kombinace mě v knihách baví :)
Mrazivým psychologickým thrillerem, jak je uvedeno na obálce, bych knihu nenazývala. Řekla bych, že je to čtení spíše pro ženy. Za mě spokojenost :)
Tak jsem si zas potvrdila, že by člověk neměl dát na hodnocení tady na Db a utvořit si obrázek o knize sám. Protože já jsem s tímto dílem byla spokojená a dobře se mi četl. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem si dala delší pauzu od Alvarezové a Pescoliové, a tak mě čtení víc bavilo. Ani mě nevadila ta omáčka okolo. Myslím, že u 5. dílu už každý ví, co od L. Jackson čekat. A mně její knihy tedy baví a jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet soukromý život vyšetřovatelek dál.
Máme zde další Vánoce …. a opět v Medvědím Brodě řádí sériový vrah. Jenže tentokrát si vzal na mušku i oblíbeného šerifa Dana Graysona a v hledáčku má také svéráznou vyšetřovatelku Pescoliovou. Zdá se, že zlo je blíž než si myslí …
„Znovu ji navíc přepadla ta dotěrná myšlenka, že jí něco uniká … něco důležitého, přímo pod nosem.“
Pozn.: jen musím souhlasit, že mohla spisovatelka tentokrát vymyslet vrahovi jinou úchylku a ne, že zas bude nahý běhat po chatě a posilovat. To už tady bylo!
Knihu jsem si vybrala hlavně z důvodu prostředí, kde se příběh odehrává. Jedná se o sladkou letní oddechovku, která vás přenese do slunného Řecka, kde sledujeme osud hned 3 žen.
„Podstrčil nám plané iluze, svou nahou opálenou hruď a písek mezi prsty u nohou. Podstrčil nám sluneční paprsky hladící po ramenou, lenivá idylická odpoledne i večerní koktejly za pohádkového svitu hvězd pod piniemi. Podstrčil nám naději na báječný život a naše bledé anglické ruce po ní chňaply, protože jsme zrovna byly vyčerpané, osamělé a naivní.“
Příběh by to nebyl špatný, kdyby romantické scény nebyly vytaženy do extrémního klišé, nad čímž jsem někdy protáčela oči. Ovšem ilegální palírna ve sklepě neměla chybu :)
„Ostrov, jak se zdálo, jim vyšel vstříc, třem ptáčatům s poraněnými křídly, a kousek po kousku je uzdravoval, aby mohly letět zpátky domů, pokud budou chtít.“
Další povedená kniha o včelích medvídcích s pěknými ilustracemi. Opět krátké cca 2 stránkové příběhy, upoutají každého malého čtenáře a nejen je. Kniha obsahuje celkem 26 příhod. Písnička s notami je zde tentokrát jen jedna a to: "Tam, kde v noci jasně svítí světlušky", další kratší se objevují přímo v textu daného příběhu.
Kdo by neznal Včelí medvídky :-) Za mě je tedy večerníček hezčí. Kniha obsahuje 26 krátkých příběhů na 1-2 stránky, na můj vkus možná až moc stručné, než se děj rozjede je konec. Zas ale pro malé čtenáře snadno pochopitelné. Pohádky doplňuje 5 známých písniček včetně not (Tam kde v noci svítí světlušky, Na políčku v jetelíčku, Slunce už vysouší loužičky, Tak jsme čapli zlodějíčka, Přátelé chvátám). Takže se připravte, že budete muset zpívat :-) Synovi se kniha líbila a máme i další díly.
Jednoduchý, romantický, oddechový příběh, nic jiného v tomto žánru nehledám. Nepřemýšlet moc nad tím a brát ten sladký příběh, tak jak je :-)
(SPOILER) Další romantická pohádka odehrávající se v zimním období s vánoční atmosférou, opředena tajemstvím z minulosti.
Hanna se po smrti přítele odstěhuje na Kernowskou usedlost, kterou zdědila po své babičce. Postupně se zde zabydluje, seznamuje se s místními usedlíky, poznává okolní kraj a rozmary počasí. Na truchlení a osamění ji nezbývá čas … nachází zde přítelkyně v podobě Bailey a Penny. Ale také Lizzie. Jediný, kdo ji nedá spát, je její pohledný a nesnesitelný soused Raphael. Zdá se, že má zájem o Kernowskou usedlost nebo to aspoň všichni o něm tvrdí. Komu a čemu věřit?
POZOR SPOILER:
trochu mi nesedl samotný závěr … žádost o ruku, když spolu ani nezačali chodit :) Chápu autorky záměr … že svatbou mu připadne i Kernowská usedlost :)