musivila komentáře u knih
Dočteno ve 2 h v noci, což už napovídá, že se jedná o neodložitelnou četbu.
Jednoznačně za 5*. Tato kniha se čte sama a byla to tedy zase síla. Přijde mi, že každý přečtený díl je ten nejlepší :)
Jsou Vánoce, Madison se je chystá strávit se svým synem, Natem a jejím otcem, který se nedávno přistěhoval zpět. Jenže práce si nevybírá ani o svátcích. A tak má Madison práce nad hlavu a nový kolega ji to zrovna neulehčuje.
Natovi se opět připomene minulost a ztratí trochu hlavu.
A Madison utrpí další ošklivý kopanec od života. Ale snad to všichni společně s Owenem, který je skvělý, ustojí. Už se moc těším na další díl.
Na začátku se kniha tváří jakoby rádoby vtipná bláznivá vánoční komedie, ale úplně tomu tak není... Whitney se poslední dobou zrovna nedaří a když se pak sejde s rodinou o vánoční dovolené, ukáže se, že ani u ostatních členů rodiny není vše zalité sluncem. Každý řeší svůj osobní problém. Do toho její bratr přiveze na svátky i svého kamaráda a zároveň první velkou lásku White, Eliho, který ji před 17 lety zlomil srdce. A tak je nucena otevřít dvířka své minulosti, o kterých si myslela, že zůstanou navždy zavřené.
A vlastně se to přemílá celou knihu, než si spolu všichni otevřeně promluví. Ať už jde o Serenu a Tchace, Brandona a Erin, i Ruby má svá tajemství a v neposlední řadě čekáte na vysvětlení od Eliho. Jeho přiznání na konci bylo opravdu silné kafe. Ale nebojte, je zde i humor, vánoční atmosféra, skvělá rodinná pospolitost a láska.
Celá kniha je vyprávěna z pohledu White i Eliho. Proložená vzpomínky z jejich minulosti.
Trochu neobvyklé 3 dějové linky, ale postupně do sebe vše zapadá.
Většinou mě flash backy do minulosti nevadí. Naopak, oživí děj a dělají jej zajímavější. V této knize jsem s tím ovšem trochu bojovala. Jeden příběh odehrávající se ve sněhové bouři a druhý v parném létě... Během čtení jsem měla pocit, že bych raději každý četla samostatně, bez přeskakování z jednoho k druhému. Sotva jsem se začetla do jednoho, byla jsem přerušena a vtažena do druhého. A do toho se motal ještě třetí :)
Knihu jsem si vybrala z důvodu, že se odehrává ve sněhové bouři, pro mě ideál čtení na zimní večery. A nakonec mě bavila více dějová linka z r. 2000 z parného léta :)
V tomto díle se setkáváme s Michallem Haydenem, který se mihl již v první díle, jako bratr Kate.
Od určité chvíle jsem měla svůj typ a ten se potvrdil.
Skvělé počtení. Autorka si rozhodně vysloužila místo mezi mými oblíbenci.
Série profilerky FBI má celkem 6 dílů, takže se ještě mohu na 3 těšit. Paráda. Sem s nimi ;-)
Taková nenáročná sladká oddychovka na předvánoční čas. Děj je zasazen do zimního období a jedné malé vesničky, kde se všichni znají a vzájemně si pomáhají. Hlavní hrdinka Belle je tak čistá a hodná duše, která myslí jen na blaho druhých, že při tom úplně zapomíná na své štěstí. Pak ji do života vstoupí Jack, kterému se podaří, i přes počáteční nedůvěru, přimět Belle, že je v pořádku myslet také na sebe a plnit si svá přání...
Ovšem nejlepší na celém příběhu byla babi s růžovými vlasy a tetováním ;-)
„Dávej si pozor. Když šťouráš do tmy, snadno narazíš na něco, co tě pohryže.“
I druhý díl je čtivý. Jen jsem měla stejný problém jako čtenářka lucakuca a chvilku mi trvalo než mi došlo, že postavy z prvního dílu Kate a Theo se zde vůbec neobjeví. V tomto příběhu má hlavní slovo detektiv Adler a do vyšetřování zapletená Kaitlin. Knihu jsem měla kvůli nemoci rozečtenou delší dobu, vraha se mi podařilo odhalit, když už jsem za sebou měla 70% knihy. A jak to bylo tenkrát s Ginou, tím jsem si nebyla jistá do konce. Ale opět fajn čtení, autorky styl psaní mi vyhovuje, takže se rozhodně těším na další díl, který už čeká ve čtečce.
(SPOILER) Uff, to byl tedy díl! Název knihy výstižný, emoce se v člověku jen perou, i ty slzy ukáply.
Již při první kapitole jsem si říkala, to se dalo čekat ... ale hned druhá kapitola mě vyvedla z omylu, jak jsem se v úsudku mýlila. A myslím, že jsem nebyla jediná.
Celý děj je proložen kapitolami předtím, kdy je zjevné, že to bude mít souvislost s tím, co se děje v součastnosti. A tak pomalu odkrýváte společně s vyšetřovacím týmem, jak jeden člověk dokázal zničit celou jednu báječnou rodinu. A jaké nedozírné následky to sebou přineslo ...
Bože a co ten konec??? Řekněte mi někdo, prosím, že bude další díl!!!
Měla jsem trochu obavy, jaký bude tento díl, když Luc odjede do Francie. Ale obavy zbytečné. Fungovalo to báječně, vše krásně na sebe navazovalo ...
opět skvělé čtení a zas dva případy vyšetřování, které mě vtáhly hned od začátku.
Co se týká Avy a Luca, zdá se, že jim odloučení prospělo. A asi i mnohým čtenářům, kteří už jsou z jejich „vztahu nevztahu“ mírně otráveni ;-) Lively opět zabodoval.
Mám před sebou zatím poslední 7. díl a už se na něj moc těším.
Jelikož už je to nějaký čas, co jsem četla 1. díl, rozhodla jsem si jej před čtením 2. dílu připomenout pomocí filmu. A páni, už dlouho se mi nestalo, aby se mi film líbil ještě více než kniha. Zamilovala jsem si jej. Doporučuji :)
Tento díl není tak nadupaný dějem jako ten první. První byl zkrátka top. Tady se snaží fungovat jako pár, ale ze všech stran narážejí na překážky, ať už je to nesouhlas jejich rodičů, nedůvěra Jenny v jejich vztah, trauma Noah a noční můry s tím spojené, vzájemná žárlivost, nedůvěra, strach ze ztráty ... jejich vzájemná láska je příliš intenzivní, svazující, zničující... dokáží se s tím poprat a ustát? ...
Uff a ten konec mě rozsekal, potřebuji poslední díl a to hned … jsem toho plná, těch pocitů, emocí ...
„I když zlomené srdce bolí jako čert, neskonale víc bolí zlomené srdce člověka, kterého z hloubi duše milujete.“
PS: jsem zvědavá na filmové zpracování. Úplně vidím tu závěrečnou scénu v dešti.
Bohužel na mě nezapůsobila. Tentokrát jsem nehltala stránku za stránku, ani napětím netajila dech. Přitom to mělo svůj potenciál a s ubývajícím časem mělo napětí houstnout, ale mě to tentokrát nechávalo chladnou. Škoda.
Až když jde o život jeho nejbližších, uvědomí si Cam své chyby a své chování vůči ostatním. Ale už je pozdě ...
Zas tu máme dvě souběžně probíhající vyšetřování.
Nějak mě tentokrát úplně nenadchl námět vražd ani jejich samotný vrah. Jsou zde kapitoly i z jeho pohledu, tak máme možnost nahlédnout i do jeho zvrácených myšlenkových pochodů ... Závěr knihy je opět nabitý akcí a opět se neobejde bez zraněných ...
Z Avy a Luca už se picnu, je to mezi nimi jak na houpačce ... ale pořád mě baví :)
A kdo mě také začíná bavit je Lively, hezky to tam oživuje.
Celkově se kniha čte moc dobře. Jsem zvědavá na další díl.
Tak to vypadá na začátek další slibné série. Kate i Theo mi sedli. Čtení jsem si užila. Ve čtečce už na mě čekají další dva díly, na které se těším :)
Zajímavé pojetí knihy, tentokrát tu není žádný "bad boy".
Jason a Victorie ... každý pochází z rozdílných světů, společenských vrstev … A snad osud tomu chtěl, že se jejich cesty jednou zkříží. Je reálné, aby dva tak rozdílní lidé mohli být spolu? Jak moc se budou muset změnit, ustoupit ze svých zásad?
Chvílemi mě svým chováním štvala Victorie a chvílemi Jason. Ale nebylo to špatné čtení. Taková oddychovka.
Co napsat? Zase skvělé čtení. Autorka se po mírnějším 3. díle, vrátila k brutálním vraždám v celé parádě. Kam na ty zvrácené nápady chodí? Zjistila jsem, že se drží podobného vzorce psaní. Takže, stejně jako v předchozích dílech, se opět vyšetřují dva různé případy naráz. V tomto díle nemáme vyprávění z pohledu vraha, takže do konce knihy můžete jen tipovat.
(SPOILER) „Křivě jsem se pousmál a hleděl na neznámou a tajemnou holku, která mi právě zamotala hlavu. Odkud se vzala? Byla můj anděl strážný, nebo ďábelská mrcha, která mě pošle ke dnu?“
Pokud milujete mafiánský "pohádky pro velký holky", určitě se vám kniha bude líbit.
Ze začátku mi styl psaní přišel jednoduší a já si říkala, je vidět, že to psala česká autorka. A i když mi tam pár věcí úplně nesedlo, začetla jsem se téměř okamžitě. Kniha je totiž nabitá akcí i nepředvídatelných zvratů.
SPOILER:
Pobyt v Bahrajnu jsem celý probrečela společně s Vicky. Tina mi nebyla sympatická od začátku a bylo mi jasné, o co jí jde. I když takový závěr jsem nečekala.
PS: Za mě by klidně mohla dostat ještě svůj prostor v dalším díle Maxova sestra, ten závěr tomu vybízí.
Tak 3. díl docela překvápko, obešel se totiž bez brutálních popisů vražd. První půlka knihy nebyla úplně strhující, trochu i zmatek v postavách. Vraha nebylo těžké odhalit, spíš jen, co ho k tomu dohnalo. Ava mi zde moc sympatická nebyla. Ale na konci si to u mě trochu vyžehlila :) Lively překvapil. Celý závěr byla jedna napínavá jízda. V sérii rozhodně budu pokračovat a jsem ráda, že mám ještě pár dílů před sebou.
Tak tu máme zase 100x omílané téma dohodnutého sňatku. Ale zas uchopeno trošku jinak, kde autorka zabrousí i na vážnější téma. Celkově se však jedná o pohodovou romantickou oddychovku. Zamlouvali se mi sourozenci hlavních hrdinů.
Přečteno na jeden zátah. Potřebovala jsem nějakou nenáročnou oddychovku. Kniha svůj účel splnila. I když vesměs neměla žádný děj. A točila se jen kolem "vztahu nevztahu" Rafaely a Gabriela. Na konci nás autorka navnadí na další díl o Christianovi :)
Název ani obálka mi ke knize nesedí, ale obsah knihy stojí určitě za přečtení. Dobrá oddychovka. Jen s tím Somálskem se to Drew úplně nepovedlo a Joshua se mohl také zachovat jinak ...
Nechybí ani postavy z prvního dílu. A věřím, že další díl bude o Benovi a už se těším.
Je to taková dobrá oddechovka, která se čte sama. Pro mě neznámá autorka překvapila, řadím do oblíbených a těším se na další její tvorbu.