musivila komentáře u knih
Pro milovníky této série taková sladká tečka na závěr. Čtení jsem si rozložila na 4 večery a každý věnovala jednomu z bratrů Milesů. Ani jeden mě nezklamal. Pobavila jsem se a u Elliota s Kate i ta slza ukápla. Pro mě zůstává favorit Tristan. A kdoví, třeba se dočkáme pokračování o jejich dětech ;-)
„Takže, co čeká Milesovic bratry dál?“ zeptá se Elliot. „Co se bude dít teď?“ „Teď budeme sledovat, jak naše děti vyrůstají a zaujímají naše místo,“ odpoví Jameson a pokrčí rameny. „Milesovi, nová generace.“
Pohodová romantická oddechovka, která se čte sama. Nechybí ani vtipné momenty.
„V životě se bojíme jen toho, na čem nám nejvíc záleží.“
Vyposlechla jsem jako audioknihu, ale syn má i v tištěné formě. Kterou určitě doporučuji více, už jen kvůli komiksovým ilustracím, které doprovázejí celou knihu a u audio jste o ně bohužel ochuzeny.
V tomto díle je Greg obviněn z vandalismu na školnímu majetku. Než se stihne případ dořešit, udeří sněhová bouře, škola je zavřená a Greg je uvězněný doma se svými bratry a maminkou. Bez tepla, elektriky a zásob jídla. Všichni už z toho mají ponorkovou nemoc. Nakonec se ukáže, že velký podíl na celé situaci měl Manny, což mě pobavilo :)
I když jsem od knihy očekávala trochu něco jiného, nakonec to nebylo špatné a dobře se mi četla.
Sice jsem čekala více napětí, tohle byl spíš romantický příběh. Ale zasazen do zimního prostředí Skalistých hor a o to mi v tomto ročním období šlo :)
Tak to byla opravdu rychlá jednohubka. Z které nestihnete nasát ani předvánoční atmosféru Prahy, ani dobré jídlo a už vůbec ne jiskření mezi hlavními postavami.
Taková vánoční mini jednohubka. Četla se dobře, ale je opravdu kraťoučká. Ten konec byl jak z rychlíku.
Cenu 200Kč, za kterou se prodává na bazarech, bych za knihu nedala. Na Knihobotu nyní dokonce 425Kč !
„Nakonec za to můžu jenom já. To já jsem ji pustila dovnitř.“
Joy F. nezklamala. Od začátku není žádným tajemstvím, kdo je tady "padouch". Přesto čtete s napětím, jak se bude děj vyvíjet a jak se nakonec vše vyřeší. Konec pro mě překvapující.
Já ty „mafiánský“ prostě zbožňuju. A tahle kniha se čte sama. Nemám co dodat, snad že se těším na další díly. Aida mě bavila ;-)
"Jsssi na sssezzznamu, protahoval posměšně sykavky příšerný hlas. Neuniknešššš!"
Další zapeklitý případ pro detektiva Bentze a Montoyu, do kterého jim fušuje sestra zavražděné novicky Camilly Valerie, za pomoci manžela Sladea.
Co se děje za zdmi kláštera, jaký důvod mají vraždy mladých novicek, co tají hlavní sestra představená a ostatní jeptišky a jakou roli v tom všem má mladý pohledný kněz? Dokonce dojde i na překvapení ohledně jedné z postav z prvního dílu. Víc už ale neprozradím.
Autorka také ráda do svých knih zamíchává trochu nadpřirozena. V předchozích dílech oplývala jistými schopnostmi, mimosmyslovým vnímáním např. Olivia nyní Bentzova manželka nebo jeho dcera Kristi. V tomto díle je to zas novicka Lucie. Klidně bych této postavě dala více prostoru a dozvěděla se o ni více.
Epilog opět navnadí na další díl.
Všichni byli krásní, bohatí a mocní :) Zas taková jedna pohádka s temnějším podtextem. A mě takové baví. Některé části mi tedy sedly více jiné méně. Celkově se kniha četla dobře. Určitě plus vidím ve vyprávění z pohledu obou hrdinů.
Hned v úvodu autorka varuje, že kniha není pro všechny. Tak jsem trochu měla obavy, aby se z toho nevyklubalo 50 odstínů, naštěstí ne. Ani se vše netočilo jen kolem sexu. Ano, taky mi trochu dělalo problém, že v jedné větě ji nazve děvkou a v druhé miláčku :)
Alex v dětství zažil velké trauma, které si nese do dospělosti, společně se silnou touhou po pomstě. Ava si zas nepamatuje část svého dětsví, trpní nočními můrami, kdy její mysl postupně odkrývá minulost.
Oba postupem zjišťují, že nic není takové, jaké si mysleli, čemu od dětství věřili. Musí přehodnotit svůj život, aby mohli jít dál.
"Pokud se příliš soustředíš na negativní věci, uniká ti všechno pozitivní."
CBURK = Co by udělal Robert Kett?
Tak to byla zas jízda. Kett konečně zachytil stopu k nalezení své ženy Billie a nehodlá se ji za žádnou cenu vzdát. Na pomoc mu přispěchají i Porter a Savageová, ale ve finále je stejně vše na něm. Zda se mu konečně podaří nalézt svoji ženu, si budete muset přečíst. Rozhodně to stojí za to. Nechybí napětí, překvapující momenty ani Kettovo tři dcery.
Opět oceňuji na začátku knihy charakteristiku jednotlivých postav z předchozích dílů. Zatím první autorka u které jsem se s tímto setkala.
Na další díl s inspektorem Adamem Fawleym a jeho týmem jsem se moc těšila a rozhodně nezklamal. Čtení jsem si užila ... do konce jsem nevěděla, jak příběh dopadne a jak se ve skutečnosti vše událo. Jedna vražda otevře "Pandořinu skříňku" a už se vezete - pátrání, vyšetřování, výslechy, zprávy na Twitteru, pořad na Netflixu, zpravodajství ... zkrátka vše, na co jsme u C. Hunter zvyklý. Doufám, že brzy bude další díl.
* Všem holkám, které řekly: Seru na prince Krasoně, dejte mi zjizveného rytíře. *
Přestože téma princezna a bodyguard zní jako jedno velké klišé, příběh Bridget a Rhyse se mi líbil. Kniha se četla sama ... taková pohádka pro "velký holky" ;-) Opět jsem uvítala vyprávění z pohledu obou hrdinů. Další díly si určitě nenechám ujít.
MMCH Rhys si mě rozhodně získal víc než Alex Volkov a celkově mě tento díl bavil více.
"I když měla rozcuchané vlasy a šaty ušpiněné od hlíny od toho, jak jsem ji povalil na zem, stále vypadala jako anděl v podělaným pekle mýho života."
"Bridget von Aschenberg bude moje smrt. Věděl jsem to už v tom okamžiku, kdy jsem ji poprvé uviděl..."
(SPOILER) Dle epilogu z předchozího dílu jsem čekala, že se 8. díl ponese v režii Otce Johna, avšak k mému překvapení moc prostoru nedostal.
I když tento díl nemá tak vysoké hodnocení, mně se líbil a čtení jsem si užila. Líbilo se mi v ději střídání pohledu mezi pátráním a snahou Zoe a Chloe vysvobodit se ze spárů únosce. Kromě oblíbené dvojice detektivů - Bentz & Montoya, se nám v tomto díle plete do vyšetřování psycholožka Brianna a novinář Jason.
Ano, kdybych chtěla být šťoura, tak opravdu byla vysoká a nepravděpodobná koncentrace dvojčat v jednom městě. A ano, některá zranění byla popsána dost brutálně a přesto si 21 pobíhal dál bez ošetření a šití ran dál. Také Zoe a Chloe předvedly neskutečnou výdrž.
Měla jsem za to, že je to poslední díl série, ale epilog dává prostor pro pokračování. A tak jsem zapátrala a zjistila, že je ještě 9. díl The last sinner. Dočkáme se ho i v ČR? Doufám, že ano ... budu se těšit.
"To já jsem ji do toho všeho namočil, byla to moje vina.... Svým způsobem jsme si vyměnili role. Objevila se a vytáhla mě z černé díry. Jakmile to udělala, sama do ní spadla a zaujala v ní moje místo."
Kniha se mi líbila od začátku do konce. Když jsem si přečetla, že je přirovnávaná k Papírové princezně, hned jsem po ní sáhla. Styl psaní mi sedl. Na prvotinu dobré a těším se na autorčinu další tvorbu.
MINI SPOLEIR: jen mi tedy nejde do hlavy, v kolika letech se naučila tak bravurně řídit, když od 11let žila jen s matkou.
"... vnesl jsem jí do života radikální změnu a byla to jen moje vina."
Znáte to, den blbec, takový mají i Ivy, Cal a Mateo bývalí kamarádi, když se ráno náhodně potkají před školou. Během rozpačitého rozhovoru Cal navrhne, jít za školu jako za starých časů. K jeho překvapení Ivy i Mateo souhlasí. To ovšem netuší, že tím právě začíná jejich nejhorší den v životě... bezva čtení, plné tajemství, lží, odkrývání starých křivd, zkrátka vás nutí číst dál a dál, jak to tedy je, kdo za tím vším stojí ... rozuzlení bylo určitě překvapující..., i co se týče záhadného pisatele D. Autorka to umí bravurně do sebe zamotat.
"Všichni děláme chyby, ne? A většinou neodhadneme důsledky. Kdybychom s nimi totiž počítali, nikdy bychom neudělali to, čeho jsme se nakonec dopustili."
I když je vám od první kapitoly jasné, jak se bude příběh odvíjet. Vůbec to neubírá na jeho čtivosti. Bylo to skvělé, vtipné a já se celou dobu čtení dobře bavila.
Jak už zde bylo uvedeno, návštěva jistého kurzu mě hodně pobavila. Ale co mě snad ještě více odrovnalo, byla panenka Judith :D
Už teď se těším na příběhy zbylých dvou bratrů Canesů.
Celý tento díl se točí kolem dcery Ricka Bentze Kristi, která má snad 7 životů, jako opuštěná kočka, které se ujme. Seznamujeme se také s jejím bývalým přítelem Jayem, který pracuje v kriminalistické laboratoři v New Orleans a zároveň je zastupujícím učitelem na Vysoké škole Všech svatých, kde se opět po letech s Kristi setkává. Ta zde studuje tvůrčí psaní. Stále chce napsat knihu o závažných zločinech. A zmizení 4 studentek na škole, kterou sama navštěvuje, se zdá jako ideální předloha ke knize. A tak se pouští neohroženě do pátrání na vlastní pěst...
Celé to bylo opět pěkně zamotané, zvrácené a nechutné. Něco jsem uhádla, ale nikdy neodhalím vše, takže závěrečné rozuzlení je vždy překvapení. Samotný Bentz a jeho parťák Montoya se v knize objeví až závěrem. A konec nás samozřejmě navnadí na další díl ;-)
Kniha se mi rychle četla, stejně jako předchozí díly. I když bych pár výhrad měla, tak jinak je to milý příběh. Taková oddychovka na večer před spaním.
Můj život se tak nějak zastavil. Jako... hodinky, které přestaly tikat. Dlouho netikaly. Dokud... jsi té noci nenastoupila ke mně do auta. A nepřiměla je... se zase rozběhnout.
(SPOILER) První část není tak záživná, jelikož je v ní popsáno to, co už z anotace víme... Seznámení s ne moc sympatickými postavami. Zbohatlé dětičky, které si myslí, že jsou neporazitelní, až do jedné osudné noci ...
Ve druhé části už jste více zvědaví, jak se příběh bude po 20 letech vyvíjet, jaký dluh budou muset za svoji zbabělost Megan splatit? Na řadu přichází výčitky svědomí, strach, odhalují se pravé charaktery, kdo je tady největší padouch? Co je pravda a co lež? Posledních 20% knihy děj nabere takové obrátky, že už se nedá odložit. A v té části pozornému čtenáři neunikne jeden zásadní detail, který vše odhalí. Ale určitě mohu říci, že jsem takový konec rozhodně nečekala.