Twisted Love: Láska na ostří nože

Twisted Love: Láska na ostří nože
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506763/bmid_twisted-love-laska-na-ostri-noze-sFd-506763.jpg 4 945 945

Twisted série

1. díl >

Má srdce z ledu... ale pro ni by spálil celý svět. Alex Volkov je ďábel s tváří anděla a s prokletou minulostí, jíž nemůže uniknout. Jeho úsilí je poháněno tragédií, která ho pronásleduje po většinu života, a jeho bezohledná honba za úspěchem a pomstou mu nechává jen málo prostoru pro srdeční záležitosti. Když je však okolnostmi přinucen postarat se o sestru svého nejlepšího přítele, začne na hrudi cítit něco nečekaného: Prasklinu. Tání. Oheň, který by mohl jeho svět převrátit vzhůru nohama. Ava Chenová je svobodná duše uvězněná nočními můrami pocházejícími z dětství, na které si nevzpomíná. Navzdory své zlomené minulosti však nikdy nepřestala vidět na světě krásu... včetně srdce pod ledovou slupkou muže, jehož by nikdy neměla chtít. Je to nejlepší kamarád jejího bratra. Její soused. Její zachránce i její zkáza. Ti dva se do sebe nikdy neměli zamilovat – ale když se to stalo, na světlo světa vyšla tajemství, která by mohla zničit vše, co je jim drahé. Twisted Love je román o tom, jak se protiklady přitahují, a má v sobě prvek napětí. Jedná se o první knihu ze série Twisted, ale lze ji číst i samostatně.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Baronet

Twisted Love, 2021

Damonka12
14.12.2024 3 z 5

Celkem průměrná romantika, kde mi úplně nesedli hrdinové.

Linda.Dvorakova
12.12.2024 4 z 5

Dramatická romantika plná emocí a napětí. Příběh zaujme komplikovaným vztahem hlavních postav, ale některé zvraty působí přehnaně a uspěchaně. I přes drobné nedostatky jde o čtivý román, který si užijí fanoušci intenzivních a dramatických romantických příběhů.

Reganjames
07.12.2024 3.5 z 5

Páči sa mi autorkin štýl písania. Ava mi však šla miestami na nervy svojou naivitou a dotieravosťou, Alex mi tiež úplne nesadol. Kniha sa aj napriek tomu čítala veľmi dobre. Keďže má prvá časť najnižšie hodnotenie zo série, teším sa na ďalšie časti.

Kniholenka_DK
06.12.2024 2 z 5

Audioknihu jsem poslouchala, aniž bych si o knize cokoliv dopředu zjistila, takže jsem byla překvapena. Začátek byl dlouho poměrně klišoidní romantika, kterou jsem od knihy na základě jemné grafiky obálky čekala. Pak se ale kniha rázem přehoupla v drsnou erotiku, která rozhodně není nic pro romantické duše. Druhá půlka pak měla nádech ne zrovna povedeného thrilleru a do příběhu i samotného vztahu hlavních postav se vnášelo čím dál víc temnoty.

"Thrillerová" zápletka v sobě měla značné nelogičnosti a "usmiřovací" závěr byl doslova děsivý, protože by oba bez debat potřebovali pomoc psychologa. On se potvrdí jako sadistický majetnický stalker, který lidem na potkání vyhrožuje zabitím a má v hrsti půl světa, takže není možné se proti němu jakkoliv bránit. A ona z jeho toxického chování prožívá několikanásobné orgasmy. Když si to teď v hlavě sumíruju, tak si říkám jestli i ty dvě hvězdičky nejsou moc. Nicméně přiznávám, že kniha je čtivá, ačkoliv ani po literární stránce to není žádný skvost a z některých neustále se opakujících slovních spojení mi už naskakovala kopřivka.

Audiokniha je zpracovaná celkem dobře - načteno na střídačku mužem a ženou.

Téra
03.12.2024 3 z 5

Musím přiznat, že autorka píše opravdu čtivě. Ale příběh jako takový mi přišel až moc toxický a skutečně zvrácený. To mi ovšem asi nezabrání si přečíst další díly.

thessi98
30.11.2024 3 z 5

Příběh čtivý a děj celkem rychle ubíhal. Je to již pár týdnů, co jsem knihu četla, ale asi i díky dark romance reelům na IG mám celý děj stále v živé paměti.

Protiklady, které tvořily oba protagonisté příběhů jsou fajn a sice bych občas ocenila, kdyby i ta postava, která je od začátku ta "dark a mystery" tou i zůstala. Je však pravda, že asi by to nebyl správně romantický příběh a možná by to zasahovalo už do jiné kategorie. V případě Alexe jsem to tak dokázala hodnotit kladně, že nakonec jeho ledové srdce roztálo stejně tak, jako sněhulák když přijde jaro.

Každopádně opět jednohubka, to jsem si i po delší době od toho, co píšu komentář, vědoma. Většina takovýchto knih je pro mě příjemným útěkem od reality života, byť je to třeba jen na pár hodin - během kterých knihu celou přečtu - nebo na vícero momentů během třeba týdne.

Meryenn
29.11.2024 2 z 5

(SPOILER) Měla jsem velká očekávání, která se
tedy bohužel nenaplnila. První půlka knihy se ještě dá, ale v momentě, kdy se začne řešit další zápletka v životě Alexe, to začne být divné. Alex byl pro mě sebestředný hajzl, který se stále oháněl svými penězi a IQ. A pak přijde zastřelení strýčka a dalšího člověka, které má vlastně opět perfektně promyšlené a žádné následky neponese a vše mu projde. A nakonec je z něho stalker, který svou "holku" sleduje na každém kroku a přímo jí přizná, že pokud si začne s jiným chlapem, tak ho zabije.... takže za mě, opravdu divná kniha, u které nechápu ten hype okolo

Terka18
28.11.2024 2 z 5

Na příběh jsem se hodně těšila a vlastně na celou sérii. Bohužel mě první díl zrovna nechytil. Jako by to fajn, dobrý námět na příběh, ale nějak mi to zrovna nesedlo to podání. Něco mi tam chybělo, něco co by mě chytlo a zanechalo dlouhou vzpomínku.

alnovka82
27.11.2024 4 z 5

Knihu jsem z části četla, část jsem poslouchala jako audioknihu a musím říct, že podání obou interpretů (Veronika Lazorčáková, Ondřej Dvořáček) celý zážitek z knihy, hodilo o level výš!
Příběh se mi celkem líbil, je velmi čtivý a děj rychle plyne.
Ava byla sympatická bytůstka, s Alexem jsem měla chvíli problém, jeho postava mi přišla až moc odosobněná (možná to byl záměr, ale za mě už to bylo moc). V druhé půlce knihy už jsem si na něj asi zvykla, ale ani tak to nebude můj oblíbenec.
Závěr mi přišel křečovitě natahovaný.
I tak dávám 4*.

Barbo(Rella)
17.11.2024 2 z 5

(SPOILER) Jsem z toho hodně rozpačitá. Alex je tak toxický člověk (i po té klasické “přeměně bad guy —> zamilovaný chlap a toxický zůstane až do poslední vteřiny knihy). Nechápu Avu, že jí ještě zbyla energie na to kompenzovat Alexovu negativní a ujetou povahu. Tento vztah nemůže vydržet, ten chlap ji zničí, dřív nebo později Ava zatouží po romantice, kterou jí tento zvrhlej chlap dát nemůže. Kdyby mi nějaký chlap řekl Sluníčko - uškrtím ho. Kdyby mi nějaký chlap řekl děvko - urvu mu koule. Čtivé to ale rozhodně bylo, uteklo to rychle - naštěstí. Za mě tohle NE. Zkusím druhou jen proto, že má obecně o dost lepší hodnocení a chci si to sama ověřit.

lovemanner
08.11.2024 5 z 5

Jelikož má tento díl nejmíň hodnocení, nechala jsem si ho naposled. No mohla jsem ním klidně začít, za mě je tento díl stejně skvělý jako všechny ostatní díly Twisted! Tuto sérii naprosto zbožňuju, jedna z nejlepších snad co jsem kdy četla…autorku miluju!

kerr.cani
06.11.2024 5 z 5

To, že existuje série Twisted, která má krásné obálky, jsem věděla. Měla jsem ale spíš za to, že to jsou romantické pohádkové příběhy plné sladkých klišé. Proč mi nikdo neřekl, že to tak vůbec není?

Avyn bratr Josh odjíždí do zahraničí, a proto požádá svého nejlepšího kamaráda, aby na Avu dohlédl. Jenže ta ho nemůže vystát, Alex je jejím naprostým opakem. Je chladný, což zní pro ní a její partu tří kamarádek jako pořádná výzva - musíš docílit toho, aby projevil emoce!

Co se ze začátku zdá jako vtipná knížka, tak rozhodně nekončí. Bála jsem se, jakým jednoduchým směrem se bude děj ubírat a víc jsem se mýlit nemohla. Ava s Alexem k sobě postupně začnou něco cítit. Jenže jsou tak odlišní. Navíc má každý z nich svou černou minulost, se kterou se musí naučit žít.

Alexova láska je obsese, Avu chce mít jen pro sebe a dává jí to náležitě znát. Spicy scén jako takových tam moc není, ale jejich chemie je cítit v celé knize. Chování Alexe bych ale radši ponechala na papíře

Víc než jejich románek mě upřímně bavili jejich drama v životě na pozadí knihy. Rozhodně bych si přečetla i další jejich společný život a těším se na druhý díl popisující druhou z kamarádek.

Pasadenka
28.10.2024 3 z 5

Celkem mě u čtení překvapila detektivní linka i když zde vlastně žádný detektiv není, ale vyšetřujeme zločiny traumata z minulosti. Tak možná gangsterka? Příběh je zasazen do klasického schématu Pýcha a předsudek a kulisy nám tentokrát autorka ozvláštnila svým etnickým původem, takže hlavní hrdinka je čínská Američanka a hlavní hrdina ukrajinec.

A i když se knížka výrazně liší od žánru, naštěstí dostaneme i hromady živočišného sexu, jak je to správné, stejně tak obrovský problém, který musejí naši hrdinové překonat, aby obhájili svůj jinak úžasný vztah. Ale tak nic jiného ani v tomto žánru nemůžeme čekat, že ano.

Co mi však nakonec na knížce vadilo, bylo až příliš stereotypní vykreslení všech postav. Autorka nám vybudovala celkem zajímavé kulisy, no po přečtení knížky mi chování postav, i celý běh příběhu přišel takový zcela očekávatelný, co mě mrzelo.

Avšak, pořád je to hrozně zábavná čtivá knížka, plná žhavých scén, emocí a trošku i toho napětí, no v žánru znám lepší.

MimaJ
27.10.2024 2 z 5

(SPOILER) Tak toto sa u mňa s úspechom nestretlo.
Nevadí mi predvídateľnosť u takto "odpočinkových" nenáročných kníh (aspoň pre mňa). Vadí mi zbytočne moc traum postáv, z ktorých síce chce autorka tak trošku čerpať pri profile postáv, ale je to prekombinované a ťažko uveriteľné plus sa postava zosype viac z rozchodu ako zo závratnejších situácií.
Postavy si ma nijak zvlášť nezískali, som až prekvapená z hypu okolo knihy.
Nechcem byť iba negatívna, pozitívne hodnotím, že séria nie je primárne o Ave a Alexovi, ale rozvíjajú ju ďalšie postavy z prvotného príbehu.

Nikola086
27.10.2024 4 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou a trošku jsem se bála, co z toho bude. Nakonec to bylo vcelku příjemné čtení. Kniha se čte velmi rychle - střídá se pohled dvou hlavních hrdinů. Obě postavy jsou vcelku zajímavě vykresleny.
Natož že se jedná o erotiku, tak nechybělo ani napětí, které mě nutilo knihu číst dál a dál.
Erotické scény jsou hodně pikantní a tady s dovolením nebudu souhlasit s komentářem o něco níže, že se jedná o YA literaturu. Tohle fakt ne. A tahle kniha by opravdu mladistvým neměla přijít do ruky. Jasně, že ví, co je to sex. Ale rozhodně by neměli číst o takovém sexu, který ve své podstatě je v reálném životě téměř nereálný. Dětem taky nebudeme pouštět porno, tak proč jim dávat číst něco, kde je vykreslován takový sex?

princesse
22.10.2024 3 z 5

Kniha se opravdu dobře četla, ale připadalo mi to trochu nereálné a překombinované. Mám pocit, že téměř ve všech knihách tohoto žánru jsou všichni narušení a tak nějak divní, mají za sebou většinou spoustu traumat a řeší si své komplexy a to přesně takto. Nepřístupní, ujetí, jak způsobem života, tak sexuálními úchylkami a uzavření a až trapně tvrdí! A nemohu si pomoci, ale většinou jsou to děti bohatých rodičů, kteří už v tomto světě prostě vyrůstaly, takže je jasné, že z nich "normální" člověk nakonec vyrůst nemůže ... Bohužel pro ně. Není jim co závidět. Podotýkám, že nejsem už dávno cílová skupina, ale přece jen, přesto nebo spíše právě proto by to snad dnešní mládež ani číst nemusela, aby je to v tom, že je tohle vlastně normální, spíše neutvrzovalo. Zkusím asi i další díly, když už je mám k dispozici, hlavně ze zvědavosti.

Helena Lacková
21.10.2024 5 z 5

Kniha ve mě vystřídala všechny emoce.
Smích vystřídal strach, který propukl v pláč, měnící se v hněv, jež vystřídalo střídalo uvolnění a radost ze šťastného konce

Natty
20.10.2024 3.5 z 5

Potřebovala jsem svůj knižní maraton proložit něčím oddechovějším a rozhodně jsem nesáhla špatně. Byť to bylo dosti překombinované a nepoložilo mě to úplně na lopatky, přečetla jsem to za jeden den. Takový běžný eroticky drsnější hateTOlove román s osobními dramaty v pozadí na obou stranách, které se nakonec propojují. Ava mě trochu iritovala svým sluníčkářstvím, ale Alex mě naprosto uhranul, mám v knihách prostě ráda toxický podivíny. Trochu jsem mu měla za zlé změnu chování v tom roce na konci knihy, ale budiž mu odpuštěno. Skoro se mi nechce pokračovat dalšími knihami s jinými postavami, ale prý čtyřka stojí za to, tak se k ní zkusím prokousat.

elinečkaa
20.10.2024 5 z 5

Kniha je za mne naprosto skvělá Musím dát 5/5

Madelisi
19.10.2024 3 z 5

Nebylo to špatné. Tím myslím příběh. Byl propracovaný a nebyl jen pojítkem jistých typů scén, navíc mě zajímalo, jak vše dopadne.

Upřímně si myslím, že kdyby se text jenom trochu upravil, tak máme celkem čtitelný thriller.
Co mi zde přišlo zbytečné, byly sexuální scény. Není nutné, aby byl Alex tak majetnický a preferoval tvrdší způsob. Všechny tyto pasáže mi přišly pouze na efekt.