Twisted Love: Láska na ostří nože
Ana Huang
Má srdce z ledu... ale pro ni by spálil celý svět. Alex Volkov je ďábel s tváří anděla a s prokletou minulostí, jíž nemůže uniknout. Jeho úsilí je poháněno tragédií, která ho pronásleduje po většinu života, a jeho bezohledná honba za úspěchem a pomstou mu nechává jen málo prostoru pro srdeční záležitosti. Když je však okolnostmi přinucen postarat se o sestru svého nejlepšího přítele, začne na hrudi cítit něco nečekaného: Prasklinu. Tání. Oheň, který by mohl jeho svět převrátit vzhůru nohama. Ava Chenová je svobodná duše uvězněná nočními můrami pocházejícími z dětství, na které si nevzpomíná. Navzdory své zlomené minulosti však nikdy nepřestala vidět na světě krásu... včetně srdce pod ledovou slupkou muže, jehož by nikdy neměla chtít. Je to nejlepší kamarád jejího bratra. Její soused. Její zachránce i její zkáza. Ti dva se do sebe nikdy neměli zamilovat – ale když se to stalo, na světlo světa vyšla tajemství, která by mohla zničit vše, co je jim drahé. Twisted Love je román o tom, jak se protiklady přitahují, a má v sobě prvek napětí. Jedná se o první knihu ze série Twisted, ale lze ji číst i samostatně.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2023 , BaronetOriginální název:
Twisted Love, 2021
K téhle knize jsem asi přišla s moc velkým očekáváním. Vídala jsem jí všude na sociálních sítích a slyšela jsem na celou sérii mnoho chvály. A první stránky docela navnadily, takže jsem se těšila, co bude dál. Bohužel pak přišlo velké zklamání.
Osobně jsem spíš fanynkou romantických komedií a romantických příběhů, kde je méně explicitních scén. Ale dobře, ani ty by nevadily, ale.. Tohle bylo klišé nad klišé.. Mnohovrstevnaté srdce, vrcholení s jeho jménem na rtech.. Bla, bla, bla.. Prostě klasická eroťárna, jen trochu temnější, protože jedna z hlavních postav prahne po pomstě. Hm, bohužel v tomhle žánru mi tyhle "mafiánské výlevy" přijdou spíš směšné, než aby to příběh pozvedlo.
Tenhle žánr vyhledávám, když opravdu nad ničím nechci přemýšlet. Navíc jsem masochista, takže když chci vypnout, tak dost často sáhnu i po autorovi, který se mi napoprvé nelíbil. Je tedy možné, že se mi někdy do rukou dostane i další díl. V nejbližší době to ale neplánuji. Nechala jsem se moc navnadit dopředu a to byla tentokrát chyba.
Extrémně toxický kluk a holka s psychickými problémy, která chce aby ji měl někdo rád. Za mne děs.
(SPOILER) krásná kniha, jako všechny ze série, Alex je sice složitý, ale snaží se svoje chyby napravit, prostě krása
Twisted aneb série, která je v knižním světě skutečně hodně slyšet. Není divu, protože tenhle příběh má fakt grády! Jakože předčí veškerá vaše očekávání, zkrátka ten vývoj událostí i romantická linka... To všechno je jako vratká trhavina, která hrozí každou chvíli vybuchnout. A když se to stane, nezůstane kámen na kameni. Doslova. Zárověň je to jedna z těch sérií, kde už v první části poznáváte celou partu hrdinů, kteří si vás okamžitě získají, a vy prostě umíráte zvědavostí, jaké budou jejich vlastní příběhy. Následující knihy jsou tedy naprosto samozřejmá věc! Bylo to zvrácené. Bylo to divoké. Bylo to nervy drásající. Bezpochyby se jedná o top sérii, co se týče moderních romancí.
Já jsem fakt neponaučitelná! A to jsem si říkala, že nebudu rozečítat další série. Kniha má skvělou reklamu jak v zahraničí, tak u nás. No a já samozřejmě neodolala, když ji čtou všichni, tak já musím taky! A nelituji ani stránky! Dokonalá čtivá záležitost, kterou přečtete jedním dechem. Asi nejsem cílová skupina, ale čtení jsem si užila. Na vyplnění mezi thrillery a fantasy je tato série dokonalá. Máme tady všechno, romantiku – erotiiku a nechybí ani thrillerová zápletka, která celý příběh okořenila. Moc jsem si oblíbila hlavní hrdiny a moc se těším, až se pustím do dalšího dílu, ve kterém budou hrát prim vedlejší postavy. Princezna a bodyguard zní skvěle. Miluji tyto „pohádky“ kdy je hned od začátku jasné, že takto by to v normálním životě nebylo, ale v příběhu si autorka může dovolit popustit uzdu fantazii a připravit nám koktejl úžasných scén. Na celé této sérii je super to, jak rozděluje čtenáře: „ Většina recenzí začíná tak, že: Jsem překvapená, že mě to vlastně moc bavilo! A já to jen potvrzuji –chemie mezi hlavními hrdiny je obrovská, tu nemůže přehlédnout ani největší skeptik. Autorka to prostě dokázala! Doporučuji!
Koupila jsem si první dva díly a při čtení toho prvního jsem se za to proklínala. Autorčin styl psaní mi přišel zvláštní, přeskakuje dny a potom vše vysvětlí v jedné větě. Co se týká děje, Ava si prošla v dětství traumatizujícím zážitkem, to samé i Alex, který díky tomu na rozdíl od Avy zahořkne a touží po pomstě. Nebylo by to špatné, Alex podle popisu vypadá dobře, ale někdy mi to přijde až přehnané. Krásný, bohatý, moudrý, úspěšný, zabiják, zpěvák... Opravdu jsem romantická duše, ale tady mohla autorka ubrat. Stejně tak spice scény - kde všude ji tekly šťávy, fakt nemusím vědět...
V knihe sa stretávame s nežnou a večne pozitívne naladenou Avou, ktorá má už zopár rokov v živote Alexa Volkova. Chlapa, ktorý je emočne prístupný asi ako naše parkety.
Preskočím celé zoznamovanie sa s knihou, anotáciu nájdete na nete (zlá Katarína!)
V prvom rade môj šok: absolútne som netušila, že TL je darkromance. Na moje prekvapenie to však spĺňa všetky podmienky. Zistila som, že sa mám ešte veľa čo učiť
Čo som sa tak bavila s babami, väčšinou sa všetkým prvá časť páčila najmenej. Bola pre ne presladená, cukrová a na hrane telenovely.
Ja som to vôbec ako problém nevidela. Keďže máme možnosť zamerať sa na Alexov život naozaj detailne, viem pochopiť ako veľmi sa upne na niekoho, koho chce vo svojom živote. Toto je asi môj problém, že sa vždy snažím analyzovať tie postavy až príliš a potom im dokážem odpúšťať takéto veci .
Avina pozitívna stránka a miestami až naivita mi tak isto nevadila. Je stále dosť mladá a vlastne jej tieto vlastnosti aj závidím. Vysporiadavala sa s vecami svojim spôsobom a to tak, že vždy sa snažila nájsť lepšiu stránku.
Z môjho pohľadu je kniha naozaj skvelá. Páči sa mi, ako sa autorka dokáže vyhrať s osobnosťami príbehu. Dá im dušu a my vieme precítiť ich život. Nie je to len také bezduché tvarovanie postavy, nech tam niečo je.
Samozrejme, sú tam veci, ktoré sa dajú predvídať a všetkým je jasné, ako to skončí. Za mňa je to však stále romantická kniha a preto musíme trocha cukru očakávať
Väčšinou sa zamieravam na e-knihy a následne, ak sa mi veľmi páčia, zaobstarám si do poličky aj klasiku. A tu sa vám musím s niečím priznať.
Twisted Love si miesto v knižnici získala, zatiaľ čo twisted Games nie
Nesúďte ma naozaj sa mi tento príbeh neskutočne páčil, Alexa som si obľúbila, Avu by som kľudne brala ako svoju kamarátku.
V mojom okolí som zatiaľ s týmto názorom jediná, ale nehanbím sa zaň (to len pre istotu, je mi jasné, že má tu nik nevyfakuje). Čaká ma teda Twisted Hate, na ktorú sú brutálne dobré ohlasy. Dúfam, že zas budem tá mimo a budem mať na ňu úplne iný názor (to bola irónia)
2.5/5*
Hodně jsem se na knihu těšila, vlastně na celou Twisted sérii, ale popravdě jsem dost zklamaná. Možná jsem měla od toho tak velká očekávání, že jim kniha nedostála.
Alex mě štval skoro celou knihu. Jeho chování a celkově vystupování. Jeho oslovování při sexu mě vyloženě vytáčelo. Ava mi vlastně docela přirostla k srdci, sice jsem nechápala co na Alexovi vidí, ale budiž.. Jejich sexuální scény jsem přeskakovala, protože to bylo furt to samé dokola a znovu číst, jak Avu nazývá děvkou jsem vážně nechtěla.. Ještě uvidím zda se pustím do dalších dílů.
Alex Volkov mě uchvátil stejně jako všichni problémoví, chladni a bezohlední muži.Bylo to skvělé čtení,mělo to krásný, napínavý děj.
Do této série jsem se pustila pouze kvůli té obrovské oblíbenosti mezi čtenáři a po prvním dílu upřímně moc nerozumím proč se těší takové oblibě. Přišla mi docela hloupoučká :-) Jasně, asi si řeknete, že to eroťárny bývají, ale tady mě to nějak moc bilo do očí. Je tu dost mnohem lepších knih tohoto žánru, takže si říkám proč zrovna tato série.
Hlavní hrdinku bych tolikrát propleskla, často jsem měla pocit, že mi v knize chybí stránky, protože mi některé zrychlené situace nedávaly úplně smysl, ALE! výborně se četla. I když jsem každou chvíli protáčela oči, stejně jsem pořád chtěla číst dál a dál, přestože mi bylo jasné, jak vše skončí.
Tak jo, objevila jsem svou novou guilty pleasure!
Twisted Love: Láska na ostří nože je prvním dílem volné čtyřdílné new adult romantické série. Upřímně, naposledy jsem takhle propadla čtení Papírové princezny od Erin Watt.
Tahle kniha byla vlastně kombinací mnoha nelogických zápletek a prvků, které bych v jiných knihách zmínila jako negativa - toxický vztah, kriminální minulost, únos, nevyřešené věci z minulosti a hodně erotiky.
Nevím ale jak to Ana Huang udělala... Já totiž nebyla schopná přestat číst a byť jsem si po dočtení řekla, jak to bylo nereálné a překombinované jako třetí díl Padesáti odstínů šedi, tak jsem si šla hned objednat další 2 díly.
Není to vysoká literatura, absolutně není, ale jako oddechovce jsem jí naprosto propadla.
Nečekala jsem to, ale pokud hledáte něco, u čeho po práci naplno vypnete, tak Twisted série! Ano!
P. S. Ty další dva díly jsou lepší!
Taková pitomoučká, sladká jednohubka. Četlo se to lehce a trefilo se mi to do nynějšího rozpoložení. Určitě si přečtu i další díly.
Knížku jsem měla delší dobu na seznamu a konečně jsem se na ni vrhla. Kniha mě bavila,protože mám ráda, kde to není moc přeslazené láskou. Tady najdeme násilí, prach po pomstě, strach, zvrácené zápletky a temnou minulost.
Tohle je to co jsem teď potřebovala číst. Nic složitého, možná trochu nereálného, ale za to s dobrým koncem :)
Vím že kniha je grumpy/sunshine, ale Ava pro mě byla až taková moc sluníčková. Alex byl super, jen ten jeho “ dirty talk “ byl někdy až moc. Zápletka a celkový příběh se mi líbil i když byl nereálný a přeplácaný. Hezky se příběh četl a líbí se mi autorčin styl psaní. Obálky celé série jsou taky moc pěkné.
Tak nějak jsem od této knihy nečekala nějaké překvapení. Ale opak byl pravdou. Je to velmi předvídatelný námět a taky jsem nemusela projevy hlavního hrdiny při sexu, ale proč být za puritánku, každému se holt líbí něco jiného. :-) Samotný příběh byl ale velmi čtivý a pozvolné tajemné a temné odhalení všech nočních můr obou hlavních postav mělo něco do sebe. U operace "emoce" jsem se pobavila. Takže výsledek? Nereálné, nic nového pod sluncem, ale od knihy se neodtrhnete! Takže další díly si určitě přečtu!
Nejslabší díl ze všech čtyř, ale tak rozjížděl celou serii a ta má stoupající tendenci. Ava má za sebou krutou minulost, která ji v určitých věcech ovlivňuje. Alex se chová jako tvrďák, ale láska i takový chlapy zlomila. Spousta věcí kolem něj je dost přitažená za vlasy, a to i přesto, že má spoustu peněz. Ero scény nejsou nijak extra, takový zlatý střed. Místy jsem měla tendenci knížku odložit, ale nakonec dočteno a jsem vcelku spokojená.
Knížku jsem si vybrala do čtenářské výzvy jako knihu s podtitulem a jsem ráda, že jsem se do této série pustila, protože mě to opravdu bavilo.
Je to ten typ knížky, které si v poslední době užívám. Arogantní milionář, který se změní pro dívku svých snů? Jasně, je to ohrané téma, ale pořád má co nabídnout a i když je to vlastně taková pohádka, vždy si tyhle knížky užiju.
Bavila mě chemie mezi Alexem a Avou. Obecně mám ráda typ knížek - nenávidím tě, miluji tě. A tady se autorce vztah povedlo dobře vykreslit. Dramatická zápletka byla kořením navíc.
Super, určitě se pustím do dalších dílů.
sex láska erotika tajemství násilí fobie fotografie pomsta romantika lhaní, lži žárlivost věkový rozdíl partnerů (age gap) trauma podvodAutorovy další knížky
2023 | Twisted Love: Láska na ostří nože |
2023 | Twisted Games: Hry na ostří nože |
2023 | Twisted Hate: Nenávist na ostří nože |
2024 | Twisted Lies: Lži na ostří nože |
2024 | Král hněvu |
Dlouho jsem neměla větší dilema, jak knížku hodnotit. Ano, je to čtivě napsané, ano, není to jen jednoduchý příběh, ale postupně odkrýváme nelehkou minulost obou hlavních postav. A jasně, je to jen pohádka pro velký holky. Ale to nic nemění na tom, že se nemůžu srovnat s tím, že Alex je totálně toxický týpek, který nezná slovo ne, díky obrovskému množství peněz mu procházejí hrozné zločiny, byť by se třeba daly omlouvat nějakými polehčujícími okolnostmi. O erotických scénách ani nemluvím, ty mi přišly vyloženě směšné. Neumím si například představit, že po tom, čím si Ava prošla, by se jí takovéhle praktiky líbily, ale třeba by mě nějaký psycholog vyvedl z omylu. Ráda bych řekla víc, ale to už bych moc spoilovala.
Podle recenzí soudím, že je tohle přesně ten typ knížky, která budí vášně. Buď ji milujete nebo vám přijde hrozná. Těch nadšených je víc, takže pokud vás láká, zkuste štěstí. Mě bohužel nesedla.