Twisted Love: Láska na ostří nože
Ana Huang

Má srdce z ledu... ale pro ni by spálil celý svět. Alex Volkov je ďábel s tváří anděla a s prokletou minulostí, jíž nemůže uniknout. Jeho úsilí je poháněno tragédií, která ho pronásleduje po většinu života, a jeho bezohledná honba za úspěchem a pomstou mu nechává jen málo prostoru pro srdeční záležitosti. Když je však okolnostmi přinucen postarat se o sestru svého nejlepšího přítele, začne na hrudi cítit něco nečekaného: Prasklinu. Tání. Oheň, který by mohl jeho svět převrátit vzhůru nohama. Ava Chenová je svobodná duše uvězněná nočními můrami pocházejícími z dětství, na které si nevzpomíná. Navzdory své zlomené minulosti však nikdy nepřestala vidět na světě krásu... včetně srdce pod ledovou slupkou muže, jehož by nikdy neměla chtít. Je to nejlepší kamarád jejího bratra. Její soused. Její zachránce i její zkáza. Ti dva se do sebe nikdy neměli zamilovat – ale když se to stalo, na světlo světa vyšla tajemství, která by mohla zničit vše, co je jim drahé. Twisted Love je román o tom, jak se protiklady přitahují, a má v sobě prvek napětí. Jedná se o první knihu ze série Twisted, ale lze ji číst i samostatně.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2023 , BaronetOriginální název:
Twisted Love, 2021

Tak jsem se konečně dostala k sérii Twisted, a protože ráda začínám prvním dílem, i tady jsem tak začla, ačkoli to prý není úplně nutné.
Příběh jako takový není žádná hluboká literatura. Je to taková klasická romance trošku okořeněná poněkud toxickým hlavním hrdinou. Ale víte co? Ta kniha má přesně to, co od tohoto typu literatury očekáváte.
Navíc, autorka píše čtivě, děj má spád a není zde moc míst, u kterých bych se přímo nudila. Jediné, co mi trochu vadilo byla jistá předvídatelnost děje, ale tomu se asi v romantice člověk nevyhne.
Autorce však musím složit hlubokou poklonu za to, že erotické scény (kterých zde bylo mnohem méně, než jsem čekala) dokázala napsat tak, že jsem při čtení neměla nutkavou potřebu vypíchnout si oči.
Co se postav týče, přišli mi trochu nekonzistentní, ale dalo se na to zvyknout. Líbilo se mi však, že do nich autorka zapracovala nějaká hlubší traumata, která spolu řešili a nebylo to jen o jejich vztahu.
Ale pak přišel konec knihy. A ten, i přesto jak je Alex vykreslován, mi přišel trochu nerealistický. Ovšem přijmula jsem to jako fakt a když knihu budete brát jako pohádku pro dospělé ženy, rozhodně vám ani ten za vlasy přitažený konec nebude vadit.
Suma sumárum, pokud chcete odpočinkovou romantiku s uvěřitelnými erotickými scény a docela fajn postavama, můžu vám toto dílko vřele doporučit. Pokud však hledáte něco, kde se postavy více rozvíjejí a mají uvěřitelnější vztah, asi zrovna nadšení nebudete.

Kniha mě nijak extra nelákala, ale když jsem narazila na audioknihu, tak jsem si říkala, že ji zkusím. Těžko říct nakolik by mě kniha bavila, kdybych ji četla, ale poslech mě bavil. Ke konci natolik, že jsem musela nejprve doposlouchat toto než jsem se vrhla na čtení. Postavy mě bavily, i když Alex byl místy dost toxický, na druhu stranu jindy byl k sežrání. Líbilo se mi namluvení knihy dvěma interprety, ženou a mužem, jelikož v knize se střídají pohledy Avy a Alexe, tak se to tady opravdu hodilo.
Trošku jsem při poslechu bojovala s erotickými scénami, když to člověk poslouchá někde mezi lidmi, tak to není úplně to pravé ořechové.
Každopádně kniha mě bavila a snad se časem dostanu i ke druhému dílu.
Hodnocení 4*/5*

Tahle knížka mě zabodla silnou ránou do srdce ... očekávala jsem od toho hodně ... vůbec mě to nezklamalo !!! Naopak, miluju to od první stránky ... Vždycky když se tam objevilo jméno : ALEX .. tak moje srdce skákalo tři metry vysoko ! Ten plot twist tam byl ze všeho nejlepší ..absolutně jsem ten zvrat nečekala

Twisted Love - Láska na ostří nože jsem měla na seznamu už od vydání prvního dílu, ale nijak jsem se do ní nehrnula. Nakonec mě nalákal až druhý díl o princezně Bridget a jejím bodyguardovi Rhysovi – tuhle kombinaci prostě miluju. Bohužel mě kniha vůbec nenadchla. Přišla mi zdlouhavá, postavy mě nebavily, a nakonec jsem ji ani nedočetla. Tehdy jsem si řekla, že Ana Huang asi nebude pro mě. Ale během zkouškové jsem hledala něco nenáročného – knihu, která mě sice zabaví, ale nebude mě tolik pohlcovat, abych kvůli ní zapomněla na učení. Sáhla jsem proto po Lásce na ostří nože, která má horší hodnocení než druhý díl, takže jsem nečekala nic extra. Paradoxně jsem ji ale přečetla za dva večery... a naštěstí zvládla i zkoušku (ehm...skoro všechny).
Kniha je totiž neuvěřitelně čtivá, vtáhne vás do děje a vy jste zvědavý, jak se vztah Avy a Alexe bude vyvíjet. Autorka dokázala vytvořit příběh plný tajemství, zrady a dramatických momentů. Na druhou stranu některé scény působí přehnaně, jiné jsou až příliš předvídatelné a občas se postavy chovají naprosto nereálně, což trochu kazí celkový dojem.
Co se týče postav, Ana Huang zvládla vykreslit jejich charaktery velmi dobře. Ava na začátku působí hodně naivně, ale postupně se vyvíjí, odkrývá své trauma a její chování začne dávat větší smysl. Je pozitivní a přátelská, což krásně kontrastuje s Alexem. Ten je typickým bad boyem - arogantní, chladný, ovládaný svou minulostí a plný tajemství. Přiznávám, že mě někdy bavil, ale místy byl až moc toxický a majetnický, což mi v některých scénách přišlo hodně přes čáru. Mám ráda „temné“ mužské postavy, ale Alexovo chování bylo občas spíš zkratové a ne úplně podmíněné situací.
Mezi hlavními hrdiny to jiskří a jejich vztah je zajímavý, i když jsou naprosté protiklady. Chemie mezi nimi funguje skvěle a vývoj jejich vztahu mě bavil.
Tato kniha je plná emocí, zvratů, a pokud máte rádi příběhy s temnou romantikou a postavami, které mají své vlastní démony, bude vás příběh určitě bavit! Na druhou stranu, ale počítejte s tím, že je tu taky hromada nereálných situací.

Nemůžu říci, že bych z knížky byla nějak extra odvařená, ale nějakým způsobem to fungovalo. Tak nějak už od začátku víte, jak to asi dopadne, ale jo, fungovalo to. Není to knížka, ze které bych si sedla na zadek. Ale oddechovka, kdy prostě nechcete nad něčím hluboce přemýšlet? proč ne. A jelikož nemám ráda nedočtené série, jdu číst druhý díl, už jen pro tu zvědavost.

Taky vám sedí tak moc autorka, ale bohužel i tak nesedne kniha? Tak tady se mi to stalo a je mi to upřímně líto...
AVA - Postava, u které mě šokovala její minulost a bylo mi jí líto, přesto byla statečná, pozitivní a moc mi seděla, ke konci už mi spíš lezla na nervy.
ALEX - Tak tady říkám rovnou velký NE! Vůbec nevím, kde začít. Byl tak toxický, psychopatický a jeden chodící red-flag, který mi nepřidal vůbec přitažlivý, a už vůbec ne sexy. Dělal mi problém se do něj vcítit, chápat, nebo abych z něj byla hyn.
Jejich LÁSKA byla pro mě kvůli Alexovi těžko pochopitelná, jiskřilo to mezi nimi a mám ráda, když ledové srdce roztává, ale tady jsem si spíš říkala: „Avo, utíkej!" Peprné scény byly skvěle napsané, ostatně to autorka umí, i když Alexovy choutky v nadávkách, nebyly pro mě.
Od autorky jsem četla Král hněvu, který byl pro mě top strop. Píše opravdu čtivě, i když tady mě ke konci už kniha nebavila, zvraty byly zvláštně urychlené a pro mě ne zrovna uvěřitelné.
U knih mi většinou nedělá problém si říct, že jde o fikcí a ne realitu, takže toleruju některé no-go, ale tady se mi to nepodařilo. Hlavní hrdinové romantických knih (ne dark-romance) asi osobně spíš nechci tolik toxické, psychopatické a natož abych brala jako "šahni na ni a zemřeš, jsi jen moje atd..." jako že je to sexy a jsem z toho úplně načatá.
Podtrženo sečteno - Myslím, že tahle kniha dost čtenářkám sedne a já jsem zase jedna z mála, koho minula, ale to se stává. Pokud vám nevadí toxicita hlavního hrdiny, určitě bych vám ji doporučila. Pro mě ale tato kniha nebyla a vlastně pro mě je ZKLAMÁNÍM. Do ostatních dílů se ale určitě pustím.

Příběh Avy a Alexe byl plný vášně a chtíče!
Co mi ale moc nesedlo byli sexuální scény. Knihu jsem poslouchala jako audio a tak nějak se mi ty scény moc dobře neposlouchali. Překlad mi přišel zvláštní. Věřím, že možná v originálním znění by to vyznělo lépe. Když pominu tuhle maličkost tak jsem byla z knihy nadšená!
Ava i Alex byli skvělý. Chemie mezi nimi byla elektrizující a věřila jsem jim, že to co mezi mini vzniká je silná vášeň.
Suma sumárům - za mě super první díl ze série “Twisted Love. I když mi nesedli sexuální scény, tak jsem si příběh Avy a Alexe užila a rozhodně se pustím i do dalších dílů, které by tedy měli být o jiných postavách.

Kniha vypráví příběh o dívce, která je jako sluníčko, všechno vidí jak nejlépe dokáže a na všechno má pozitivní názor, i přesto, že ji v noci budí záhadné noční můry, žije dál jak nejlépe dokáže a je věrná svým 3 kamarádkám. A tam někde vedle žije přesně pravý opak. Alexovi kouká nebezpečí už z očí, neusmívá se a je děsivý, jenže se musí o Avu postarat a jelikož se protiklady přitahují, vznikne jisté pouto. Kniha není jen o lásce, ale i o odhalení pravdy, obvinění, ale i zradě a nenávisti. Konec byl velmi zajímavý a hlavně to vše začalo vyplouvat pomalu na povrch. Sexuální scény lehce drsné, ale každému se líbí něco jiného. Rozhodně se těším na další díly.

Tuhle knihu jsem naprosto hltala, četla jsem ji po dlouhé době bez čtení a i nejspíš proto mě tak uchvátila. Romantický příběh, který jsem žrala, z odstupem času vidím, že místy byly zápletky až neuvěřitelné a asi už bych 5 hvězd nedala. Možná se ke knize někdy vrátím střízlivýma očima.

Ava Chen je usměvavé sluníčko, které se ve všem snaží vidět to pozitivní. Když její bratr odjede na rok na stáž do Střední Ameriky, přenechá svůj byt svému nejlepšímu příteli a požádá ho, aby na Avu dohlédl. Alex Volkov je pravým opakem Avy. Je to chladný muž s temnou minulostí, kterého v životě pohání jediné – touha po pomstě. Teď však musí žít vedle Avy a dohlížet na ni. Místo spalující nenávisti však Alex poprvé pocítí ve svém srdci něco, co dosud necítil. Může se ale ze všech těch temných tajemství zrodit skutečná láska?
Hned na úvod musím říct, že autorka má opravdu úžasný styl psaní. Stránky se mi doslova míhaly pod rukama a moc mě bavilo sledovat životní příběhy obou hrdinů. Ava se skrývá za úsměvy, přičemž ji sužují noční můry o událostech, kvůli kterým si nepamatuje své dětství. Naopak Alex si pamatuje vše. V hlavě si přehrává veškeré chvíle, které v životě prožil, a chladně promýšlí každý jednotlivý tah, který ho dovede k vytouženému cíli. Ava a Alex nemohou být rozdílnější, ale jakmile se jejich životy začnou více střetávat, vzájemná přitažlivost na sebe nenechá dlouho čekat.
Příběh sám o sobě je spíše předvídatelný, přesto nastaly situace, které mě překvapily. Myslím, že i milovníci dark romancí si tu přijdou na své. Alex je totiž typický morálně šedý hrdina, který se neštítí ničeho. Závěr knihy byl už trochu natahovaný, ale já se Avě vlastně nedivila. I já osobně bych názor asi rychleji nezměnila.
A pokud i vy milujete sympatické hlavní hrdinky a hlavní hrdiny, kteří jsou chladní, majetničtí, drsní, ale pro svou lásku by zbořili svět, tak tohle počteníčko vás rozhodně nadchne.
Hodnotím 4/5*

Co k tomu říct? Je toho opravdu hodně.
V první řadě musím zmínit, že autorka je zjevně velkou fanynkou Christiana Graye, protože hlavnímu hrdinovi propůjčila hned několik jeho charakteristik a vzorců chování. Upřímně řečeno, nerozumím obrovskému nadšení na bookinsta ohledně Alexe. I když lze u něj zaznamenat určitý vývoj, jeho arogantní chování, které si uchovává až do závěru knihy, mi bránilo si tuto postavu oblíbit. Chápu, že tento typ postavy může být pro některé čtenářky atraktivní, ale upřímně – líbilo by se nám takové chování ve skutečném životě?
Pokud jde o vztah mezi hlavními hrdiny ve stylu „enemies to lovers“, přišlo mi, že nabral příliš rychlý spád. Napětí mezi nimi mohlo být mnohem lépe vystavěné, protože právě to je na tomto trope nejzajímavější. Kniha sice nabízí dvě vedlejší zápletky spojené s minulostí hlavních postav, ale už od začátku je docela jasné, v čem bude hlavní „háček“, takže žádné velké překvapení se nekonalo.
Ke konci knihy jsem se přistihla, že některé pasáže přeskakuji, protože mě děj přestal bavit. I když má kniha pár světlých momentů, celkově mě nijak zvlášť nezaujala.

Zajímavý příběh, trochu mi to připomnělo knihu Vicious. Ten byl ale asi trochu lepší. Avšak měli to dynamiku, sexuální napětí občas ano, občas ne.
Celek se mi líbil, avšak brala bych to i drsnější, když bylo na začátku knihy to varování

Nemůžu dát víc než tři hvězdy. Celou dobu mě na Alexovi něco štvalo a ke konci to bylo spíš horší než lepší. Líbila se mi zápletka, některé zvraty mě mile překvapily. Ale celkový dojem to ve mě zanechalo zvláštní.

Kniha, kterou jsem si už nějaký ten pátek po těch skvělých recenzích a už mi nějaký pátek ležela doma v knihovně. Znáte to… Díky @audioteka_czsk jsem si ji ale mohla poslechnout v nové audioverzi a bylo to skvělý! #spoluprace
Spojit Ondřeje Dvořáčková a mou oblíbenou Veroniku Lazorčákovou nemohlo nepadnout lépe! Tohle duo dalo knize neuvěřitelně skvělou jiskru a ja to hltala v každé volné chvíli.
Tenhle spicy příběh jsem si užila od začátku dokonce. Mělo to temnou a hate to love linku a skvělou zápletku. Jasně, že všichni víme, jak to dopadne, ale to nemění nic na tom, že autorka píše skvěle a originálně. I když se může zpočátku znát, že to bude sladký romantický příběh, tak se připravte ale i na pořádnou dávku erotiky.
Škoda, že autorka možná v určitých chvílích ztratila tu správnou dynamiku, kdy odhalila všechna tajemství tak rychle, tak i tak to byl super příběh, který mohu doporučit! Zejména v audioverzi, která je boží!

Čtení jsem si opravdu užila, i přes viditelné nedostatky v příběhu. Pořád to má spád, skvělou atmosféru a romantickou linku (jak jinak). Postavy měly vývoj a byla zde skvěla představena situace vyrovnávání se se strachem a obtížnosti okolo něj. Opravdu knihu doporučuji jako romantickou oddechovku na zlepšení nálady, ale pořád se nejedná o nenáročné téma.

(SPOILER) Byla jsem na Anu Huang velmi zvědavá a toto byla moje první kniha od ní. Tím, že měla velkou reklamu jsem od ní asi očekávala víc, ale ve své podstatě se mi líbila. Zápletka zajímavá. Líbilo se mi, že se z hlavního hrdiny nestal romantik. Tam, kde je hate to love se z většiny postav stanou naivní zamilované loutky, což někdy celkový dojem dost kazí. Ale tady se Alex sice zamiluje, ale jde na to po svém a nepřestává být svůj, ani když začne se stolkingem. V podstatě nikdy neměl vztah, takže jde na to po svém a neztrácí sám sebe. Určitě to nebude poslední kniha od této autorky.

Když jsem knihu četla poprvé, nepřišla mi zas tak dobrá, ale po druhém pokusu jsem jí začala vnímat o mnoho lépe. Rozhodně doporučuji!

Kniha se snadno a rychle četla. Moc mě bavila a těším se až si přečtu další díly, (ale nevím co se ještě může dít v dalších třech knihách, nemyslím to ve špatným smyslu), tak se nechám překvapit.
Doporučuji!!!
Update: Hahhh, už jsem pochopila, jak série pokračuje!! A miluju to!!!

Knížka si zaslouží svůj hype, protože je opravdu skvělá a autorka píše čtivě, hlavně humor má v knize nejlepší. Český překlad byl kupodivu velice povedený, vychvaluji spicy scény.
Hlavní postavy se od začátku do konce vyvíjeli k lepšímu. Miluju jejich roztomilost, taky díky přezdívce Sluníčko, ale když přišla peprná scénka, tak mi oči skoro vypadly z důlků. Bála jsem se, že mi Ava jako hlavní hrdinka nesedne, naštěstí se to poté zlepšilo a časem se mi začala líbit. Někdy jsem s jejím rozhodnutím úplně nesouhlasila, inu byla taková naivní. Zato Alexe jsem od začátku úplně zbožňovala, přímo nad ním slintala, protože jeho myšlenky, postava a styl oblékání. K tomu byl ještě majetnický a takový bručoun, dokud nebyl s ní .Z Aviných kamarádek mi nejvíce sedla Jules, energetická a drzá holka, takže se hodně těším na třetí díl série.
Romantická linka nebyla nijak uspěchaná.
Odehrává se to v takovém pro mě zajímavém prostředí, jelikož focení mám ráda a milionář je pro mě novinka, kterou jsem si tedy oblíbila.
Stoprocentně se chystám na druhý díl, příběh Bridget a Rhyse.
4,5*
sex láska erotika tajemství násilí fobie fotografie pomsta romantika lhaní, lži žárlivost podvody věkový rozdíl partnerů (age gap)Autorovy další knížky
2024 | ![]() |
2024 | ![]() |
Nečekala jsem, že mě tenhle příběh až tak pohltí! Přiznám se, že i přes všechna nadšená doporučení jsem jeho čtení dlouho odkládala. Nakonec mě ale přesvědčilo chystané filmové zpracování – a teď si říkám, proč jsem tak dlouho váhala?
Ana Huang si mě tímto příběhem naprosto získala a zařadila se mezi mé oblíbené autorky. Twisted Love je nádherný, místy vtipný a neskutečně emotivní román. Hlavní hrdinka Ava mě okamžitě zaujala – je sympatická, silná, a přesto zranitelná ale největším překvapením pro mě byl Alex. Trochu jsem se obávala, jakým směrem se jeho postava bude ubírat, ale nakonec jsem byla naprosto unešená. Jeho temná minulost a způsob, jakým se vyrovnává se svými vnitřními démony, dodávají příběhu hloubku. A chemie mezi ním a Avou? Naprostá bomba!
Velkou radost mi dělaly i vedlejší postavy – Jules byla skvělá a její provokace vůči Alexovi mě bavily, princezna Bridget ukázala, že má pořádnou sílu, a Josh byl úžasný bratr. I když tu neměl tolik prostoru, už teď se těším na jeho příběh s Jules, protože jejich vztah slibuje zajímavou a pořádnou jízdu.
Twisted Love je příběh, který mě nenechal chladnou. Má všechno – lásku, napětí, silné postavy i skvělý styl psaní. Pokud hledáte romantiku, která vás pohltí od první stránky, tahle kniha je jasná volba. Nemůžu se dočkat, až se pustím do celé série!