Nadělení před Vánocemi

Nadělení před Vánocemi
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540811/bmid_nadeleni-pred-vanocemi.jpg 4 57 57

Poslední tři týdny mého života byly jeden velký humbuk – další rozchod, zlomený palec na noze, povýšení v práci, které jsem si zasloužila, ale nedostala –, a tak jsem vůbec neměla náladu na oslavy. Když máma trvala na tom, že se všichni sejdeme na stařičké chatě mých prarodičů a užijeme si tradiční Vánoce v rodinném kruhu, měla jsem v úmyslu dostat se do sváteční nálady s pomocí tří králů, jejichž jména zní Johnnie Walker, Jack Daniels a Jim Beam. Ani tihle hoši však nedokázali zmírnit šok, který jsem zažila, když se první den našeho svátečního veselí objevil na prahu můj bývalý. Čekal mě celý týden ve společnosti muže, který mi téměř před dvaceti lety zlomil srdce, a tak jsem udělala to jediné, co se dalo, a rozhodla se hrát tu hru s ním, vděčná za výhodu domácího hřiště. Bláhově jsem si myslela, že rodinné Vánoce plné nostalgie s mým vnitřním Grinchem zatočí, ale letošní svátky se zvrhly v peklo. Stačilo, aby duch mých minulých Vánoc škrtl zápalkou. Dudlaj, dudlaj, DPP.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red

The Plight Before Christmas, 2021

knizni_blizenec
včera 5 z 5

Taky se vám občas stane, že knihu totálně podceníte a ona vám vyrazí dech? Tak tahle kniha mě dostala a já vám sepíšu proč!

WHITNEY - Postava, co vás zaručeně rozesměje, bude ji 40, nemá jako jediná ze sourozenců manžela, ani děti. Život ji kope do zadnice a přijíždí na chatu oslavit s rodinou vánoční svátky. Tahle postava je má krevní skupina - vtipná, drzá, takovej důstojník. Hned jsem si ji zamilovala.

ELI - Ze začátku jsem mu nemohla přijít na chuť, jeho pohled mi připadal navíc, ale čím víc se příběh rozjížděl, tím víc jsem ho začala zbožňovat a jeho pohled byl pro mě najednou potřeba. Prošel si těžkým obdobím a rozuzlení mě dostalo, oči rozhodně nezůstaly suché.

Jejich láska od nenávisti po budování důvěry, vyříkání si minulosti až po... Nechte se překvapit, ale romantická linka byla božská, pozvolná, pikantní scény byly fantastické.

Autorka tuhle knihu napsala prostě úctihodně. Je to jako vaše oblíbená vánoční romantická komedie, co vás dokáže několikrát během čtení dojmout, sami se nad něčím zamyslíte a nejspíš si z knihy něco vezmete.

RODINA tu je absolutně dokonalá. Prvně si říkáte, že je tu tolik postav, ale každá je propracovaná a poznáte ji jen dle věty. Všichni tam mají své dobré i horší stránky, každý vám přiroste k srdci a kruci - budou mi tak CHYBĚT! Rodinná linka je fakt bezchybná a já je všechny miluju.

Od téhle knihy jsem čekala romantickou vánoční knihu, co bude průměrná, ALE tak jsem se zmýlila. Tahle kniha měla všechno - opravdu vtipná, až jsem se několikrát smála nahlas, dojala mě (tak hluboký přesah jsem nečekala), vyrazila mi dech, milovala jsem každou stránku a hltala to. Stala se mou (vánoční) srdcovkou.

Pro koho si myslím, že bude ještě lepší? Pro čtenářky v dlouhodobém vztahu, jedno jestli s dětmi, nebo bezdětné ve věku, kdy vám lidé říkají, zda nechcete svoje. Ta kniha je jako ze života - můžete se s tolika situacemi ztotožnit!

Podtrženo sečteno - Uz teď závidím každému, koho čtení teprve čeká a dokonce jsem narazila na první knihu, kde si dám rereading.

petulkapeta
včera 5 z 5

,,Znáš toho kluka, kterému všechno jde, ve všem vyniká, je příliš geniální na to, aby se někdy učil, příliš vysportovaný, než aby to byl skutečný člověk? Kluka, který dokáže jediným pohledem aktivovat každou buňku ve tvém těle, kluka, který ti zcela okupuje hlavu i srdce, až nemůžeš uvěřit, že je tvůj?"

Láska která i po tolika letech nezmizela a taky humoru. Tento příběh se mi moc líbil. Vyznání Eliho bylo nádherné a jeho včelka která po dlouholetým chování myslela,že vyletí z kůže, nakonec podlehla a konečně byly ve správný čas na správném místě.

VasnivaCtenarka
18.12.2024 3 z 5

Nadělení před Vánocemi od Kate Stewart je román, který slibuje zábavnou kombinaci rodinného chaosu, romantického napětí a cynického humoru, avšak bohužel v několika ohledech zaostává za očekáváním. Přestože má kniha světlé momenty a několik povedených vtipů, celkový dojem kazí předvídatelný děj, přehnaná dramata a možná trošku nemístně popsané sexuální scény, které se do tohoto žánru úplně nehodily.

Hlavní hrdinka má skvělý smysl pro humor, který působí osvěžujícím dojmem a zpočátku je kniha opravdu úsměvná. Jak děj však plyne, přehoupne se do vážnější roviny, takže příležitostí k úsměvu při čtení dost ubyde.

Setkání s bývalým partnerem slibovalo zajímavé dynamické napětí, ale ve výsledku působí spíše jako recyklovaný motiv bez hlubšího zpracování. Chemie mezi postavami je jasně cítit, ale způsob, jakým autorka zvolila popis této chemie – a to nejsem puritán – působila jako pěst na oko. Děj byl naprosto předvídatelný a nebyl ničím překvapivý.

Abych nebyla příliš kritická, musím knize pochválit její lehkou čtivost a svižný styl.

Nadělení před Vánocemi je nenáročná sváteční komedie, která může potěšit čtenáře hledající oddechový příběh plný rodinných nedorozumění a nostalgických Vánoc okořeněný špetkou erotiky, která mi však kazila právě onen vánoční dojem. Od knihy nečekejte originální romantiku nebo hlubší emoce – jen nenáročný vánoční příběh.

hana1039
17.12.2024 5 z 5

V tento předvánoční čas jsem ,,prožila několik skvělých dní s jednou úžasnou rodinou,, bože to byla jízda, skvělé napsáno,ty hlášky,rodina milující, ale i handrkující, problémy jako v každé rodině, ale se navzájem podporující... smála jsem se i nakonec slzy vyhrkly, tyhle různé emoce jsou známky toho, že autorka napsala opravdu dobrý příběh... doporučuji pro ty, kteří nehledají obrovské wow, ale relax a četbu,co je zabaví :-))

katasokolov
17.12.2024 4.5 z 5

4,5/5*

Naprosto výborné vánoční počtení.

Emocionální rodinná jízda začíná, zkonfiskujte cukroví a přidejte se, vězte, že nebudete litovat. Sarkasmus, cynismus, vtip, ztráta, vztahy. Neočekávala jsem od toho nic a o to víc jsem byla překvapená. Sledujeme dvojí pohled bývalých milenců, který se přesouvá z přítomnosti do minulosti a zase zpátky, přičemž na konci leží dlouho skrývaná syrová pravda.

Jedna chata, celá rodina a nečekaný host. Čtenář je odměněn zábavou, poučením i dojemným, niterným a citlivě vyprávěným příběhem, který hned po dočtení nezasunete do pomyslného šuplíku obyčejných a průměrných čtenářských zážitků.

Za mě velké doporučení a Sean byl takovou třešničkou na vánočním vaječném koňáčku od matriarchy rodu.
Autorka série havraního bratrstva opět nezklamala a já se těším opět někdy na viděnou.

lusitta05
16.12.2024 3.5 z 5

Trošku rozťahané a ku koncu až príliš sladké,tak nebudem veľmi kritická, je to vianočná oddychovka.

Anet_jan_book
14.12.2024 5 z 5

Vánoční příběh od autorky velmi známé série Havraní bratrstvo.

Celý příběh je napsaný ze dvou pohledů, které se převážně střídají.
Hlavní hrdinkou tohoto příběhu je osmatřicetiletá Whitney, které se poslední dobou nedaří ani ve vztahu, ani v práci. Rozhodne se strávit předvánoční čas se svojí rodinou na chatě po prarodičích. Kromě nejbližší rodiny se ale u dveřích společně se svým bratrem objeví i její ex přítel Eli Welch.

Eli je ex přítel z vysoké školy, který jí rozdělil srdce ve dví. Je to těžká situace, nejen pro Eliho ale i pro Whitney. Budou spolu muset strávit celkem 6 dní a nebude to vůbec lehké a hlavně plné emocí.

Příběh byl nejen o svátcích strávených v rodinném kruhu ale plný emocí, vstřícnosti, bolesti, soudržnosti a především porozumění a lásky. Pohledy se tu mění a jsou tu i části, ve kterých se dostáváme do minulosti. Díky tomu však chápeme mnohé situace, do kterých se dostala Whitney a nakonec i Eli.
Nejvíc mě bavilo sledovat i Peytíka, ten byl sladký a vtipný zároveň. Celá rodina byla skvělá a já se dost ztotožňovala se sestrou hlavní hrdinky. Ta sesterská láska a jak se snažila jedna druhé pomoci, pochopit jí,atd…

Konec mě dojal a nakonec i rozesmál. Bylo to oddechové čtení, které Vás doslova dostane do vánoční atmosféry ať ho trávíte v rodinném kruhu nebo sami. Moc jsem si příběh užila.
Takový příběh Vám ukáže, jak je rodina důležitá, že si jí máme vážit, být rádi za každý den, který na tomto světě máme a prožít ho naplno a pokud to jde, tak i společně.

KajinaH722
12.12.2024 4 z 5

Od autorky jsem četla hejno havranů a to bylo pro mě top. Co se týče Vánoční knihy,tak se mi to líbilo a nebylo to nic náročného, samozřejmě tu máme bolestné téma z minulosti, ale převaha byla lásky,přátelství a rodina. Krásně nám to taky jiskřilo a já si to užila. Za mě krásný a bolestivý příběh se štastným koncem.

Ivuska.09
11.12.2024 3.5 z 5

Milá vánoční oddechovka o rodině a mezilidských vztazích.

sidonka
08.12.2024 4 z 5

Občas legrace, občas trošku přitažené za vlasy, některé scény zbytečně dlouhé

jeny-v
07.12.2024 5 z 5

Příběh je moc hezky vylíčený, několikrát jsem se od srdce zasmála, a ne jenom díky Peytíkovi. Osmatřicetiletá Whitney přijela k rodičům Ruby a Allenovi do zasněžené chaty po prarodičích. K ní se připojila sestra Serena s manželem a svými dětmi. Jako poslední dorazil bratr Brenden s rodinou a svým osamělým spolupracovníkem. Modrooký Eli Welch přijel, aby prožil se členy klanu úžasných šest svátečních dní a podal vysvětlení nejmladší dceři, co ho před sedmnácti lety přimělo k jejich rozchodu. Ztvárněné postavy jsou milé, vstřícné, laskavé a jejich vzájemné škádlení je důkazem soudržnosti, lásky, porozumění.
Já jsem si těch pár dní v duchu vánočních svátků i rodinné atmosféry v kruhu Collinsovým v Triple Falls užila.
P. S. plně se ztotožňuji se čtenářkou leny.wood ohledně x krát popsané soulože, což jsem už přeskakovala. Fakt by si měly tvůrkyně těchto scén uvědomit, že někdy méně, je více....

marianamik
06.12.2024 5 z 5

Krásny príbeh jednej rodiny, ktorá trávi spoločne vianočné chvíle. A samozrejme aj niečo viac, čo nás chytí za srdce. Odporúčam prečítať.

leny.wood
02.12.2024 4 z 5

Román, který má v sobě humor, sourozeneckou lásku vč. špičkování a rodinou sounáležitost. Humor se postupem času vytrácí, protože prim začne hrát vážnost situace, ale ničemu to nevadí. Jediné, co mi vadilo, byly erotické scény. Do tohoto typu čtení se to zkrátka nehodí a přišlo mi to, že to tam autorka dala jen proto, že je to teď moderní a bez toho to nejde. Kdyby to bylo pospaný tak nějak mile a hezky, aby to nenarušilo celkový koncept, nemám problém, ale číst o k*** apod., to mě nebavilo. Jo a vánoční atmosférou to na mě nedýchlo, ovšem nikterak mi to nevzalo zážitek ze čtení.

stoceska
02.12.2024 5 z 5

Příjemná vánoční oddechovka, která dokáže krásně navodit vánoční atmosféru. Romantika, smích, vášeň, nostalgie, dojetí, vzrušení... Opravdu hezky napsané, vyvážené, žádné tlačená na pilu. A u pasáže "s utíráním prachu" jsem měla totální výbuch smíchu, a to se mi stává jen výjimečně.

blebuska
28.11.2024 5 z 5

Od knihy jsem nic velkého nečekala, ale jsem víc než příjemně překvapená. Bavila jsem se, smála se nahlas, tiše plakala... Je to asi jedna z knih, kterou si v budoucnu zase přečtu... Třeba příští vánoce

Jeanine8
23.11.2024 5 z 5

Tohle bylo naprosto skvělý…..Nešlo odložit. Čekala jsem kýč jak bič, ale prostě si to přečtěte! Ten závěr jsem neodhadla a hezky to do sebe zapadlo….Díky autorce za tuto knihu.

Paja1709
21.11.2024 5 z 5

Čekala jsem tak nějak jednoduchou oddechovku,ale dostala jsem úplně něco jiného,lepšího. Naprosto souhlasím s komentářem Jenny46.Krasne to bylo.

Hatshepsut
20.11.2024 5 z 5

Tak tuto knihu jsem si oblíbila hned z několika důvodů. Je zde úžasná rodinná atmosféra a pospolitost. Velmi příjemný a zábavný humor všech členů Collinsových, kteří i přes všechny své vlastní problémy, nemyslí jen na sebe, ale i na ostatní. A nakonec i to vánoční pozadí mi sedlo! Ideální čtení, které se hodí na relax o svátcích!

„Až ti bude těžko a problémy tě zaslepí, vzpomeň si, že jsi na planetě vznášející se uprostřed ohromné galaxie plné nevysvětlitelných věcí a jediné, co tě na ní drží, je jakási neviditelná síla.“

Jenny46
17.11.2024 5 z 5

Kate Stewart jsem si oblíbila po přečtení série Havraní bratrstvo a na vánoční romantiku jsem byla hodně zvědavá....
Když vám život nakope zadek, dostanete ještě druhou šanci??

Příběh je psaný do hloubky a každá i vedlejší postava má svůj příběh.
Poučné k zamyšlení i vtipně psané , chaotická situace měla své vánoční kouzlo a já můžu jen doporučit

2021  83%Hejno havranů
2022  87%Exodus