Vysněný cíl přehled
Kate Stewart
Havraní bratrstvo série
< 3. díl
Tajemství a lži… Celý můj život se točil okolo intrik a lstí, a to za jediným účelem – pomstou. Moje identita byla celá léta zahalená tajemstvím. Tak dlouho jsem popíral, že mám srdce, které tluče. Dokud se neobjevila ona. Dokud neodhalila vyhladovělý orgán uvnitř mě a nedonutila mě přiznat si, že i moje srdce bije a že dokáže krvácet stejně jako každé jiné. Draze jsme za to zaplatili. A svůj dluh splácíme dosud. Ona si ho přes to všechno stále žádá, to nanicovaté srdce bezohledného zloděje a bezostyšného padoucha, do kterého se zamilovala. Já si ale nejsem jistý, jestli tím mužem stále jsem. Doplácím na svůj dosavadní způsob života a své lži – jsou mi v patách všechny chyby, kterých jsem se dopustil, a dohánějí mě. Jedna po druhé, den po dni. Tohle je moje poslední šance a já nemám v úmyslu o ni znovu přijít. Když ale začnou vyplouvat na povrch mé staré klamy, musím zahodit veškerou svou lidskost, abych nás oba zachránil. Možná už je ale pozdě.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2023 , RedOriginální název:
The Finish Line, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vysněný cíl. Přihlašte se a napište ho.
I já se přikláním k tomu, že tenhle díl byl zbytečný.
Části z minulosti mě bavily moc, současnost oproti tomu vůbec. A zápletka v závěru? To bylo tak křečovitý, až mi to přišlo trapný.
Ale bod k dobru byl závěr - ač přeslazený, tak jsem se u toho culila, jak měsíček na hnůj.
Za mě 3,5 *
Tak tohle mi nesedlo vůbec... za mě zbytečný díl. Zkoušela jsem to dočíst... ale ne. Nedopadlo to. Za mě by bylo dočtení jen ztráta času.
Retrospektiva - kniha líčí události, které se odehrály po smrti rodičů obou bratrů, asi zřejmě do doby než se setkají z Cecílií. Další dějová linka je o tom, jestli Cecílie s Tobiášem dokáží být spolu na věky věků... ale jak to dopadne.. netuším.
Celkově hodnotím sérii jako dobrou. Mělo to myšlenku, spád i cíl... ale když třetí díl vynecháte, asi se nic nestane.
Mapa z listí a další knižní novinky (15. týden)
09.04.2023
Kniha Vysněný cíl v seznamech
2021 | Hejno havranů |
2022 | Exodus |
2023 | Vysněný cíl |
2022 | Kluk napravo |
2024 | Nadělení před Vánocemi |
Sice tu čtu dost komentářů, že tento díl byl zbytečný, ale mně to tak nepřišlo.
Poprvé se tu objevuje vyprávění i z pohledu někoho jiného než Cecílie a myslím, že to dost objasnilo celou podstatu Havraního spolku, jeho začátku, cílů a komplikací, které ho na cestě potkávaly.
Prolíná se tu dost linií, které ale na sebe poměrně navazovaly a dovysvětlovaly dost věcí, které by čtenář asi jen tak nepochopil. Do toho tu je současnost, kde se Tobiáš opět snaží získat srdce své milované, která mu to ale vůbec nedělá jednoduché. Za mě to je solidní zakončení této série, která se určitě zařadí k mým oblíbeným a které mě mrzí, že už je konec.