musivila musivila komentáře u knih

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

„Možná to je psychopat, ale není duševně chorý, ne tak, jak myslíme. Tohle je někdo, kdo vůbec nic necítí. Nepřepadá ho panika, strach ani pocit nebezpečí. Vůbec ni.“ „A jak toho člověka chytneme, pane, když je tak dobrý?“ zeptal se Tripp. „Popravdě, Trippe? Nemám kurva ponětí.“

Chvíli mi trvalo se začíst. Ze začátku jedna nechutná vražda za druhou. Tato série opravdu není pro slabší jedince. Pokud nemáte rádi podrobný popis vražd a ohledání mrtvol, sáhněte raději po jiné knize.
V druhé části knihy vše nabírá ten správný spád a už se vezete ...
Určitě se těším na další díl. A nebudu lhát, jsem i zvědavá, jakým směrem se bude ubírat vztah mezi Lucem a Avou.

15.10.2024 5 z 5

Krutý ráj Krutý ráj J. T. Geissinger

„Vidím to všechno a dochází mi, že tahle troufalá mladá zlodějka se zářivě hnědýma očima … má ve skříni kostlivce, jež se vyrovnají těm mým. Možná jich má dokonce víc, pokud je to vůbec možné.“

Na Killiana jsem se těšila a rozhodně nezklamal. Myslím, že se mi tento díl líbil ještě více než první. Celou knihu provází vtipné hlášky a slovní přestřelky, ať už mezi Juliet a jejími kamarádkami nebo mezi hlavními hrdiny. A i když toho mafiánství zde zas tolik není, užila jsem si každou stránku. Na začátku mi přišel trochu zvláštní telefonní rozhovor mezi Juliet a Killianem, říkala jsem si, že se moc nechová jako mafián :) ... A ke konci už mi začínala trošku štvát Juliet, se svoji věčnou nedůvěrou … pak ale přijde závěr, kdy to na nás autorka zas vše vybalí :) A v tu chvíli mé mafiánské srdíčko zaplesalo, protože přeci jen dojde i na nějakou akci. Víc už opravdu neprozradím … přečtěte si … stojí to za to.

„Všechno je černé. Lesklé, studené a černé. Žiju si tady jako ve velmi moderní rakvi.“ :-)

„Život je krátký. A máš jenom jeden pokus. Líbej toho, koho chceš líbat, miluj toho, koho chceš milovat. Tomu, kdo tě nerespektuje, řekni, ať se jde vycpat. Dovol svému srdci, aby tě vedlo, kam uzná za vhodné. Nikdy se nerozhoduj na základě strachu. Pokud tě něco děsí, měla bys to ve skutečnosti vítat, protože právě to, co nás děsí, je skutečný život. V celé své kráse. Včetně chaosu a těch období, která nejsou tak krásná. Ponoř se do života a propluj všemi peřejemi i nádhernými zátokami, které nabízí, abys na jeho konci nemusela ničeho litovat.“

15.10.2024 5 z 5

Zvrácený Zvrácený Jodi Ellen Malpas

„Šrámy sdílené, bolest vítaná, jizvy propojené. Vzniklo mezi námi nějaké spojení. Zvrácené spojení.“

Wau, zajímavé jak v průběhu čtení člověk měnil své názory na knihu i na postavy.
Beau po smrti své matky jen přežívá, jako tělo bez duše. A marně se snaží dokázat, že smrt její matky nebyla nehoda.
Pak ji do života vstoupí James Kelly, zvrácený sexy zabiják, honící se za svou vlastní pomstou...

„Temnota přitahuje temnotu“

Sex s ním je naprosto návykový ... a i když s tím oba bojují, stále je to k sobě táhne … z toxického vztahu vzniká něco víc...

„Protože mě nikdy nenapadlo, že potkám někoho, kdo bude stejně poznamenaný jako já,“ odpověděl upřímně.

První polovina knihy je plná živočišného dominantního sexu, ale mohu vám slíbit, že dojde i na akci. A nejedná se o plytkou zápletku. Autorka si vše dobře promyslela a já jen valila oči. No, rozhodně jsem zvědavá na třetí díl.

11.10.2024 5 z 5

Vražedná čísla Vražedná čísla J. D. Kirk (p)

Opět se setkáváme s detektivem šéfinspektorem Jackem Loganem a celým jeho týmem.
Tentokrát někdo vraždí zaměstnantkyně nemocnice...
Líbí se mi autorův styl psaní, jeho humor. Slovní přestřelky mezi Loganem a jeho kolegy často pobavily. Tyler opět nezklamal.
Jen bych za sebe opět uvítala trochu více vysvětlit motiv vraha, co tomu předcházelo a proč si zrovna vybral tyto ženy ...

11.10.2024 5 z 5

Hector Hector Marcy Jell

(SPOILER) Kniha se opět četla dobře, byly i vtipné momenty, hned první rozhovor mezi bratry mě pobavil. Jen mi tentokrát nesedly úplně postavy. Hlavně Elena jako vycvičený voják a Hector chladný zabiják. Chyběl mi tam nějaký vývoj jejich vztahu. Např. to rychlé stěhování … hele jsem těhotná, tak se k tobě automaticky hned stěhuju.... Někdy mi to přišlo dost přitažené za vlasy např. to co se stalo mezi Francem a Hectorem. Má okolo sebe ochranku, pak Hector udělá co udělá. Plno přítomných lidí a nikdo nic neřeší.
Ale zas na druhou stranu nad některými rozhovory, hlavně mezi bratry a situacemi jsem se usmívala.

11.10.2024 4 z 5

Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Další mafiánská pohádka. Děj byl pro mě docela předvídatelný, až na Killiana. Takže jeho příběh si určitě nenechám ujít. Liam "mafiánský papež" jehož slabinou se stala Tru, odvážná a prostořeká. A i když ji ze začátku od sebe stále odrazuje, stejně ji nenechá jít.
Začátek je nabitý vzájemnou přitažlivostí a slovními přestřelkami hlavních hrdinů, pak přichází vášnivá část knihy a v závěru to na nás autorka vše vybalí.
Kniha se četla rychle a dobře, ale něco mi v ní chybělo. Snad více z mafiánského prostředí...

25.09.2024 4 z 5

Královna Královna Devney Perry

V době kdy jsem četla 1. díl, jsem ještě netušila, že mě série tak chytne. A teď je mi líto, že už je konec.
Příběh Emmetta a Novy byl skvělý, stejně jako předchozí.

„Říkával, že král bez královny není nic. Že nejdůležitější karty v balíčku jsou eso a královna. A chceš mít královnu za zády, protože ženy nebojují čestně.“ ….
Eso a královna. Ach ano. Ženy nebojují čestně, obzvláště tato. Královna, která mu vrazí nůž do zad.

Dobře to autorka vymyslela, to propojení mezi Tin Gipsy a Warrioty.

„Zjevně měl svého otce moc rád. No, já jsem toho svého měla také moc ráda. Stáli jsme na opačných stranách bitvy, kterou začali naši otcové.“

Také se mi moc líbilo to pouto mezi Emmettem, Leem a Dashem.

„S klubem Tin Gypsy, nebo bez něj. Byli jsme bratři. Až do samého konce tu budeme jeden pro druhého. Dokud neulehneme na tomhle hřbitově společně se svými otci a nerozloučíme se nadobro.“

Nechybí ani tradiční bonusový epilog :) Celou sérii mohu doporučit.

25.09.2024 5 z 5

Šašek Šašek Devney Perry

„Ona byla hodná holka se zářnou budoucností. Já jsem byl napravený gangster, co by to beztak nejspíš zpackal a zlomil jí srdce. Největší nebezpečí jsem pro ni představoval já.“

Já tuhle rodinu z autoservisu miluju, pěkně se nám rozrůstá :-) Zas tahle parta ukázala skvělou soudržnost.
Další z knih, kterou bych klidně přečetla na jeden zátah, kdybych se nepotřebovala pár hodin prospat.
Nechybí tradiční epilog, kdy autorka skáče hned několik roků dopředu, abychom věděli, jak báječně se jim žilo dál :D
A už se moc těším na příběh Emmeta, dle anotace to bude zajímavé?

23.09.2024 5 z 5

Pod Ďáblovým mostem Pod Ďáblovým mostem Loreth Anne White

Wauu, jsem nadšená. Děj výborně promyšlen a propleten, postupné odhalování tajemství a lží vás vedou až k samotnému rozuzlení … co se tedy skutečně stalo před lety pod Ďáblovo mostem?
Podcasterka Trinity Scottová rozvíří život v malém a úzce propojeném městečku na pacifickém severozápadě, když začne vysílat svůj nový projekt o více jak 20 let staré vraždě mladé dívky, za kterou byl odsouzen její učitel.

„Ale já jsem neznásilnil Leenu Raiovou.“ … „Ani jsem ji nezabil.“ … Tiše a se zábleskem v očích dodá: „Ten, kdo ji zavraždil, je pořád na svobodě.“

Tak proč se ke svému činu před lety přiznal? Tuto otázku a milion dalších si budete klást během čtení.

Bývala vyšetřovatelka Rachel se ze začátku drží stranou, ale pochybnosti přibývají …

„Jdi za pravdou, Rachel. I když to bude bolet. I když tě zavede tam, kam nechceš jít. Ještě není pozdě.... Tajemství... hnijí. Myslíš si … žes je zahrabala, že ses jich nějak zbavila, ale jsou jako tahle zatracená rakovina. Jakmile se ocitneš dole, když na tebe padne únava, začnou zase růst a doženou tě.“

A tak se znovu rozjíždí koloběh vyšetřování … A vám doporučuji být u toho, stojí to za to!

23.09.2024 5 z 5

Princ Princ Devney Perry

Opět skvělé čtení, příběh Luka a Scarlet se mi líbil. Tahle série mě baví, vždycky dojde i na nějakou akci a trochu napětí. Časově navazuje hned na předchozí díl, za což jsem ráda, že tam nebyl skok hned několika let.
Sice jsem očekávala spíše příběh Lea nebo Emmeta, abychom tu bandu z autoservisu měli kompletní. Ale ještě bude 5. a 6. díl, takže na ně taky dojde :-) Samozřejmě nechybí postavy z předchozích dílů, stále stojí pevně při sobě a vzájemně si kryjí záda. A opět se budou muset vypořádat s Warrioty. Epilog nám zas prozradí něco z děje dalšího dílu. A jak už je u autorky zvykem dočkáme se i bonusového epilogu, kdy zas poskočí v čase o 10let! Což je trošku divné, protože pak čtete další díl a tam se zas vrátí o roky zpátky. To mi trošku na této sérii vadí, protože se dozvídám něco, co se teprve stane v dalších dílech jako např. o čem bude příběh Lea a která kráska ho polapí.

19.09.2024 5 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

Příběh o letušce, která se nejlépe cítí ve vytahaných teplákách, jejíž míry nejsou zrovna 90-60-90. A profesionálním hráči hokeje s image „zlého hocha“ a přitom velkým srdcem. Ovšem o tom kromě jeho nejbližších kamarádů nikdo neví. Oba mají svá traumata z dospívání, která je ovlivňují dodnes. Možná, že si dokáží navzájem pomoct. Jen to tomu druhému dovolit. Asi jako plno čtenářek přede mnou jsem se trochu zhrozila počtu stran, a stejně jako „petra1396“ jsem si říkala, o čem chce autorka tolik stránek psát? V jednu chvíli jsem měla strach, abych už nečetla jen o sexuálních scénách. Ale ne. Příběh měl svoji hloubku. Byl skvělý, od začátku do konce … i slza ukápla. Jen hokejového prostředí je tam poskromnu. Tak alespoň na závěr trochu pravé hokejové atmosféry :) Autorku přidávám do oblíbených a těším se na další díl, předpokládám o Ryanovi a k němu tipuji Indy :)

12.09.2024 5 z 5

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Tato nenápadná kniha mi leží několik let v knihotéce a až nyní po dlouhém vybírání, co si přečtu, na ni padla volba. Skoro lituji, že jsem po ni nesáhla už dříve. Skvělé čtení. Naštěstí se jedná o první díl série, takže se nemusím s Avou a Lucem loučit.
I když od začátku známe vraha, vůbec to neubírá knize na čtivosti. Těším se na další díly. Podle hodnocení zde, budou stát za to :)

12.09.2024 5 z 5

Zajíci, utíkej Zajíci, utíkej Alexander Gordon Smith

„Robbie, nevím kdo a nevím kdy, ale vím tohle. Někdo si pro vás jde.“

Opět skvělé počteníčko. Kett mě prostě baví, naprosto mi vyhovuje autorův styl a humor.
Nechybí ani komisař Clare, Porter a Savageová. Již 5. díl a v tomto případě je rozhodně dobré číst postupně, protože vše na sebe navazuje ... Tak trochu jsem čekala, že to tímto dílem skončí. Ale jelikož v originále je už 14. dílů, jsem rozhodně zvědavá na další.

Řekl mi, ať utíkám. Utíkej, zajíci. Tohle jsem, Kate, zajíc obklopený honicími psy....
„Ani na okamžik jsem tě neviděla jako někoho, kdo by utíkal před nebezpečím. Nejsi zajíc, jsi dravec. …. Neutíkáš Robbie. Lovíš.“ …........

Budou se objevovat znovu a znovu, řekl mu Bains. Nikdy tě nenechají jít. …..........................

„Co budeš dělat?“ zeptala se Savageová. „Řekla jsi to sama. Nejsem zajíc. Nebudu utíkat, Kate, všechny do jednoho je ulovím.“

12.09.2024

Temná pláň Temná pláň Andy Maslen

Mohla by to být sebevražda? Teoreticky ano. Jenomže jeho instinkty mu říkaly něco jiného.
Ani nevím, proč jsem tento díl odkládala a nepustila se do jeho čtení, hned co vyšel ... protože byl super. Asi mě trochu odrazovalo vojenské prostředí. Naprosto zbytečně. Hned od začátku mě čtení vtáhlo do děje. Smrt mladé vojačky, vše vypadá jak sebevražda, ale detektiv Ford má své pochybnosti … A tak to Henry opět nemá lehké, jeho nadřízení nejsou zrovna na jeho straně. On si ovšem jde za svým. Nechybí lidé z jeho týmu včetně Hannah, objeví se také nová pomocná síla Charlie. Nahlédneme zas i do soukromí detektiva Forda. Stále se mezi ním a Samem vznáší tajemství ohledně smrti jeho matky. Odhodlá se konečně Henry říct mu pravdu? Další díl si určitě nenechám ujít.

Největší hříšník Největší hříšník Lisa Jackson

Jsem ráda, že jsem se dočkala i posledního devátého dílu. Jen je mi líto, že tím série Bentz a Montoya končí. Kniha mě vtáhla hned od začátku.
Přežil před lety opravdu otec John a vrátil se, aby dokončil, co začal? Pokud ano, je život doktorky Sam opět v ohrožení... Zároveň se někdo rozhodl připravit o život i Kristi, Bentzovu dceru. Mohl by za tím být také otec John a nebo je tu někdo další, komu Kristi "leží v žaludku"? ... Bezvadné zakončení série. Otcem Johnem to začalo a otcem Johnem i končí.
I když závěr dává prostor, že by mohlo být klidně pokračování ohledně Cruzova případu. A já bych to rozhodně brala.

Mrazivá odplata Mrazivá odplata Eva Hrašková

Uff, tak to bylo něco. Přečteno na jeden zátah. Krátké kapitoly a střídání děje minulost a současnost vás nenechají knihu odložit. Musíte číst dál a dál.

Zrádná touha Zrádná touha Danielle Lori

Po slabším druhém dílu, tento měl pořádné grády. Bylo to temné, násilné, syrové, žhavé, sexy, návykové a naprosto čtivé. A i když jsem se dopředu obávala ruštiny, a že je jí tady daleko více než v předchozím díle, kupodivu mi nevadila. Doporučuji.

„Moj kaťónok,“ palcem jsem ji pohladil po rtech. Říkal jsem ti, že tě tohle město sežere zaživa.“ Jen jsem jí zatajil, že tohle město patří mně, a to se vším všudy.

Ricci Ricci Marcy Jell

Kluci mafiánský nezklamali. Skvělá jednohubka, tahle mě dost bavila. Mělo to humor, erotický náboj, napětí i akci. Škoda, že jsou jednotlivé díly tak krátké. Těším se na Hectora.

Bez milosti Bez milosti Lisa Jackson

Kniha předčila mé očekávání. Komplex elitní internátní školy pro problémové děti je odříznutý od civilizace sněhovou bouří. A někdo začíná vraždit studenty....

Jednou ze studentů této školy je i Shaylee. Když začne naléhat na svoji nevlastní sestru Julii, aby ji odtud dostala, nechá se zde Julie zaměstnat jako učitelka. Odhodlaná prokouknout naleštěné pozlátko, kterým se škola prezentuje, ochránit svoji sestru a dostat ji pryč. Napětí od začátku do konce. Jakmile se ocitnete s Julii na škole sv. Alžběty, už nedáte knížku z ruky, protože sakra potřebujete znát pravdu. A ten konec mě dostal, wauu

Všechno mi řekni Všechno mi řekni Lisa Jackson

Ani po hrůzném zážitku s „Hrobařem“ Nikki nezanevřela na svoji práci novinářky a opět se pouští neohroženě a neodbytně do vyšetřování a pátrání na vlastní pěst. Ještě, že ji záda kryje Reed ;-)
Celý děj se točí kolem vyšetřování 20 let starého případu. Postav a osob do všeho zamotaných je opravdu hodně, takže máte s Nikki, Reedem i Morrisettovou, co dělat, rozplést tu zahádu a zjistit, kde je pravda. Musím říct, že i přes větší množství jmen, jsem se dokázala orientovat v postavách, jejich příbuzenských či milostných poměrech. Jak byl druhý díl nabitý akcí, tak tento se spíše celý točí kolem vyšetřování a postupném odkrývání minulosti a skrytých tajemstvích. Když už jsem měla přečteno více jak polovinu knihy, dojde k jisté události, že jsem si řekla, paráda už se to rozjíždí. Bohužel vzápětí zas bylo zpomaleno. Takže trochu napětí si užijeme až v závěru knihy i s rozuzlením, které je překvapující a v něčem i trochu překombinované. Celá kniha je proložena rozhovory s odsouzenou … a poslední rozhovor mě tedy dostal, protože jsem si celou dobu myslela něco úplně jiného!

07.09.2024 4 z 5