Královna
Devney Perry
Clifton Forge série
< 6. díl
Žádné sliby. Žádná očekávání. Žádná jména. Na tom se Emmett Stone dohodl se ženou, která mu před dvěma měsíci padla do oka. Po letech plných dramatických událostí, které následovaly po rozpadu jeho motorkářského klubu, byl románek s tajemnou ženou přesně tím, co Emmett potřeboval. Jenže, jak spolu tráví více a více času, začíná pro něj být nemožné udržet své city na uzdě. Je tak chytrá a drzá. Milá a laskavá. Ráda se s ním každou sobotu odpoledne projíždí na jeho motorce a v neděli ráno lenoší v jeho posteli. Je zkrátka dokonalá. Až na to, že se jedná o Novu Talbotovou, dceru Emmettova úhlavního nepřítele - muže, který mu zavraždil otce. Její identita bude Novu stát muže, který si získal její srdce, tedy pokud se jí nepodaří přesvědčit Emmetta, že její city jsou opravdové. Než se Emmett dozví skutečný důvod, proč ten románek navrhla.... celý text
Literatura světová Romány Erotika
Vydáno: 2024 , Beta-DobrovskýOriginální název:
Tin Queen, 2021
Konečně došlo na posledního z bratrů, a to Emmetta (38) a jeho "náhodnou" známost Novu (32). Ze začátku mi Nova neseděla, možná proto, jak rovnou vpadla do děje a do života Emmetta. Následně, po odkrytí minulosti a rodinných vazeb, a když mi došlo, jak to je se sledováním exmanželky a dvou Tuckerových dcer, současně jak se Nova postupně odhalovala, to byla důstojná královna pro tohle eso.
I když se tu míhali všichni přátelé, tak přece jen někteří nedostali tolik prostoru, až na stálice Dashe a Lea. Už takto muselo být náročné vecpat sem všechny vč. protějšků a potomků. :)
Krásná série a parádní obálky. Doufám, že si někdy přečtu i příběh Nicka a Emmeline a nejen takto se do Clifton Forge jednou vrátím.
V době kdy jsem četla 1. díl, jsem ještě netušila, že mě série tak chytne. A teď je mi líto, že už je konec.
Příběh Emmetta a Novy byl skvělý, stejně jako předchozí.
„Říkával, že král bez královny není nic. Že nejdůležitější karty v balíčku jsou eso a královna. A chceš mít královnu za zády, protože ženy nebojují čestně.“ ….
Dobře to autorka vymyslela, to propojení mezi Tin Gipsy a Warrioty.
„Zjevně měl svého otce moc rád. No, já jsem toho svého měla také moc ráda. Stáli jsme na opačných stranách bitvy, kterou začali naši otcové.“
Také se mi moc líbilo to pouto mezi Emmettem, Leem a Dashem.
„S klubem Tin Gypsy, nebo bez něj. Byli jsme bratři. Až do samého konce tu budeme jeden pro druhého. Dokud neulehneme na tomhle hřbitově společně se svými otci a nerozloučíme se nadobro.“
Nechybí ani tradiční bonusový epilog :) Celou sérii mohu doporučit.
(SPOILER)
Poslední díl krásné série s hrdiny bývalého motorkářského klubu (gangu). Tak mě napadá, je klub = gang? Nebo je v tom rozdíl? Klub byl použit jen proto, že zní přece jen lépe a v knihách členové jsou za klaďase?
Každopádně hrdiny jsou Emmett a Nova. Emmett bývalý aktivní člen klubu, poslední nezadaný, tak trochu (víc) holkař, ale pohodář a počítačový hacker.
Nova - dcera úhlavního nepřítele, chce se pomstít a dostat bývalé aktivní členy klubu do vězení. Celý život žije ve lži a zezačátku se mi zdála být tak trochu "šlapkoidní". Každopádně si moje sympatie nezískala. Chápu, že jí tatík vymyl mozek, ale na druhou stranu vystudovala práva, takže úplně blbá by neměla být.
Detektivní stránku si tu příliš neužijeme, stejně tak tu akční. Zato erotiky je tu dost, ale celkem dobře napsané. Příběh se nese v duchu plánu na pomstu, který se změní v něco jiného. Většina knihy je o tom, že se Nova potká s Emmettem a skočí na to.
Závěr knihy je dle očekávání.
Závěrečný epilog je trochu moc zářivý a moc happy.
Na jednu stranu je mi líto, že se s hrdiny z Clifton Forge musím rozloučit, na druhou stranu je dobře, že série končí na špici a neupadá. Už jen v epilozích jsem se ztrácela v hromadě dětí. Těch bylo moc. Jasně, šťastná budoucnost = spokojené manželství a kupa dětí k tomu. Jsem přesvědčena, že spisovatelka musela musela mít diagram s roky narození, jmény a pohlaví. :) Já se v nich už neorientovala.
Doufám, že nevznikne spin-off v podobě příběhů dětí hrdinů ze současné série.
Celkově série byla skvělá a rozhodně doporučuji.
Máme tu posledný diel série Clifton Forge a mne je celkom ľúto, že už je koniec, s týmito motorkármi a ich rodinami sa mi bude ťažko lúčiť. Táto séria sa mi veľmi páčila a pokiaľ máte radi spojenie romantiky a akčnej zápletky, určite si ju nenechajte ujsť. Královna síce nebol najlepší duel série (aspoň pre mňa), ale bolo to ukončenie série ako sa patrí.
Emmetta sme v predchádzajúcich častiach spoznali ako takého pohoďáka, ktorý si rád užíva život, strieda jednu ženu za druhou, máločo berie príliš vážne a je s ním sranda. Okrem toho to však bol aj muž, ktorý by pre svojich milovaných urobil prvé i posledné. Nebolo ťažké si ho obľúbiť. Páčil sa mi jeho blízky vzťah s mamou, vždy ma pri ňom zahrialo pri srdci.
S Novou to bolo trochu komplikovanejšie. Najskôr mi nebola vôbec sympatická. Síce som na jednej strane rozumela jej pohnútkam, ale aj tak ma pekne štvala. Postupne však prehodnotila určité veci vo svojom živote a ja som si k nej našla cestu.
Chválim aj romantickú linku v štýle plánu na pomstu a do istej miery aj zakázanej lásky. Táto zápletka bola naozaj dobrá, no zároveň aj pekné emotívna, predovšetkým v druhej polovici príbehu. Akčná zápletka nebola tentokrát taká výrazná ako v predchádzajúcich častiach, ale som aj celkom rada, myslím, že naši hrdinovia si toho už zažili dosť a ja som im veľmi priala, aby mali konečne pokoj a mohli si užívať svoje novonadobudnuté šťastie.
Jednou z vecí, ktoré sa mi na tejto sérii páčia najviac, je súdržnosť tejto motorkárskej rodiny. Zbožňujem, ako vždy všetci pri sebe stoja, podporujú sa, kryjú si chrbát, môžu sa jeden na druhého spoľahnúť.
Clifton Forge je síce už na konci, ale videla som, že vydavateľstvo onedlho pripravuje prvú časť autorkinej ďalšej série The Edens, na ktorý sa už teraz nesmierne teším.
Nevěděl jsem, co říct. Jak jsem tam stál a díval se na ni, jak je ještě krásnější než kdy jindy, neměl jsem ponětí, jak začít rozhovor. Jediná slova, která mě napadla, byla...
"Miluju tě."
Konečně jsem se dočkala příběhu Emmetta a jeho nalezení té pravé lásky na celý život. Nebyla to jednoduchá cesta, stáli totiž každý na jiné straně, úhlavní nepřátelé: Emmett - Tin Gypsies, Nova - Arrowheadští Warrioři. Tolik lží a tolik bolesti. Ale minulostí se žít nedá...
Celou sérii jsem si zamilovala, škoda, že končí, její přečtení však mohu jen doporučit.
Poslední díl série a já jsem spokojená. Osudový příběh o tom, jak je důležité nežít minulostí.
Poslední "bratr" motorkářského klubu Tin Gypsies, Emmett a dcera jejich úhlavního nepřítele vůdce Arrowheadských Warriorrů, Nova. Nova žila celý svůj život pravdou svého otce. Proto když je odsouzen, dovolí Nově, aby se za všechny křivdy, které Tin Gypsies spáchali Warriorům, pomstila. Důkladně si všechny prostuduje a usoudí, že nejlepší šance bude mít, když se zaměří na Emmetta, který by jako hacker měl mít k dispozici důkazy o činnosti klubu. Do Emmettovi blízkosti se dostane překvapivě rychle, ale čím více ho poznává, tím méně si je jistá, co je vlastně pravda. A pak už není cesty zpět...
Konečně mám za sebou poslední díl motorkářské série. Bohužel přes počáteční nadšení z knihy, která začala tak dobře, jsem postupně ztrácela nadšení. Vesměs půlka knihy byla o ničem, že jsem nejednou chtěla knihu odložit. Jinak se mi příběh líbil, setkali jsme se zde opět s partou a příběh Emmeta a Novy mám uzavřela celou sérii....
Do půlky knihy si to hlavní hrdinové jen rozdávají. Strašně se ty dny opakují a musím přiznat, že to mě teda docela zklamalo... Potřebovala na TG informace, ale nic moc pro to nedělala. Až poslední den šup šup, mega špionážní akce. Naštěstí druhá půlka mě do příběhu vtáhla stejně dobře, jako předchozí díly. Docela se to rozjede a věci začnou zapadat.
Akorát jsem si v hlavě pořád představovala to cestování. Do Missouly. Do Clifton Forge. Do vězení. Večer na otočku.
June mi bylo od první stránky líto. Protože když jsem četla celou sérii, tak jsem TO prostě věděla. A ona ne. Takže už dopředu jsem si představovala, jak bude na konci z toho všeho zklamaná. Včetně ze sebe samé, protože mi nepřišla jako člověk, který nemá žádné svědomí.
Emmett mi byl sympatický napříč celou sérií, ve svém díle mě tedy nijak extra nepřekvapil. Jak to bylo s TJ jsem taky tak nějak tušila od začátku.
Musím říct, že tohle zakončení, i když ode mě nedostane tolik hvězd, jako předešlé díly, se mi líbilo. Bylo tam tak nějak všechno podstatné vysvětleno a to, že se tam mihly i minulé postavy mi bylo sympatické. Popravdě jsem ale ráda, že už je konec. Začínala jsem se mezi tou školkou ztrácet.... :)
Skvělé zakončení fantastické série. Tentokrát to není žádná chudinka v nesnázích či žena, která člena Tin Gipsies štve tak dlouho, dokud se do sebe nezamilují a nedají si to najevo. V tomto díle je hlavní hrdinka záporačka, která chce pomstít svého bratra a otce. Zároveň se ale samozřejmě zamiluje do posledního svobodného člena Tin Gipsies, nicméně ale potřebuje o něm a jeho ,,bratrech" zjistit co nejvíc, aby je poslala do vězení, tam, kde si podle ní zaslouží být. Jenže Nova zná pouze verzi svého otce, který nikdy čestně nehrál.
Celá série je fantastická a u posledního dílu to nebylo jinak, kniha se četla sama, námět byl oproti předchozím dílům originálnější, což se mi líbilo. Ráda se budu k sérii vracet. Rozhodně doporučuji.
(SPOILER)
Na šestý díl jsem se moc těšila, protože předchozí byly víceméně čtivé a navíc z neobvyklého motorkářského prostředí, kdy autorka dokázala velice lákavě vylíčit život v takovém, dá se říct gangu. Jenže v šestém dílu pro mě přišlo zklamání. První polovina knihy byla o trapných popisech sexu mezi Emmetem a Novou. Jako, kdyby to byla jedna, dvě scény, ale tohle prostě byla nuda k uzoufání. Trapné, jednoduché, nudné. Ale nevzdala jsem to a četla dál, kdy kolem dvousté stránky přišel zlom a konečně byl příběh čtivější a zajímavější a celkově víc dramatický. Nakonec jsem dočítala opravdu s očima navrch hlavy, protože autorka si pro nás připravila skvělé vyústění. A epilog byl velice milým čtením, které do romantické knihy patří.
Ve výsledku jsem i s tímto dílem spokojená, ale byl ze všech jednoznačně nejslabší. Ač je příběh od prvních stran předvídatelný, a ač to slovo nemusím, tak je i klišoidní, ale jako odpočinkové čtení je vlastně fajn.
4,5 z 5
"Eso a královna. Ach ano. Ženy nebojují čestně, obzvláště tato. Královna, která mu vrazí nůž do zad."
A máme tu poslední díl série Clifton Forge. Toto je přesně ten příběh, který vás rozpoltí. Hlavní hrdinka je zde i jeden z hlavních záporáků.
Celý příběh společně s Novou bojujete mezi dobrem a zlem.. Bojujete s emocemi a přesvědčením. Kniha je taková honba za pravdou, ale kde se vlastně skrývá ta pravá pravda?
Nova je dcera úhlavního nepřítele přicházející vykonat tu poslední pomstu. Je chytrá a mazaná, i ona ale dokáže podlehnout citům. Její nejistota a odhalování pravdy mě moc bavilo, krůček po krůčku hledat pravdu.
"Až bude po všem, bude mě nenávidět.."
Emmetta miluju už pár knih, je trochu holkař, ale úžasný syn a kamarád. Ani on není úplně svatý, ale stejně mu všechno odpustíte..
Moc mě baví ta soudržnost a propojenost všech dílů. Autorka vystavěla originální prostředí a zajímavé lidské vztahy. V tomto díle je trochu chatrnější část zápletky, proto ubírám půl hvězdičky..
Moc ráda se ke knihám vrátím někdy znova.
Královna je krásné ukončení celé série a snad i ukončení války a rivality mezi dvěma motorkářskými gangy (říkám snad, protože si myslím, že kdyby autorka chtěla, dokáže z toho vykřesat novou generaci.. je to krásně ukončené, ale možná jsou lehce pootevřená zadní vrátka.).
".. ale to bylo v tvojí hře, ne v jejich. A s tím je konec. Hraju finále. Všechno skončí teď."
(SPOILER)
Naprosto souhlasím s knihomolkami pode mnou. Úctihodné zakončení této série o motorkářích.
Tady se potkáváme s Novou a Emmettem, každý z nich stál na opačných stranách bitvy ,kterou začali jejich otcové. Nova šla po pomstě ,ale postupem času se stal s nepřítele muž ,kterému důvěřovala a dokonce se do něho i zamilovala.
Ráda si počkám na další knihy od této spisovatelky.
Dokonalé zakončení této série, upřímně nechci se s nimi rozloučit...
Snad se dočkáme od autorky brzo dalších krásných příběhů. Někdy si udělám maraton a přečtu si celou sérii naráz, doporučuji
Tak toto bola taká čerešnička na torte. Konečne žiadne boje, žiadne zbrane. Nova nečakane vbehne Emmettovi do života ako hurikán, ktorý mu popletie hlavu. Mal to byť nezáväzný vzťah len o sexe, no vzniká z toho niečo úplne iné, niečo čo ešte ani jeden z nich nezažil. Obidvaja sa zamilujú, no lži ktoré sú medzi nimi ich môžu zničiť. Postavy zo série som si obľúbila. Nebola to taká klasická séria o motorkároch, keďže klub už zanikol. Bola to séria o zločincoch, ktorí si včas uvedomili, že veci ktoré robia sú zle a môžu zničiť ich rodiny. Preto sa snažia napraviť a viesť normálny život. No nieje jednoduché zabudnúť na hriechy z minulosti a nepriatelia nezabúdajú tiež.
(SPOILER) Krásně zakončena série o motorkářích z Clifton Forge. Tahle moto pohádka nemohla dopadnout jinak, než velkým happyendem a na konci velkým zmatkem ve jménech všech dětí z celé party :-D. Těším se na další díla této spisovatelky a doufám, ze budou tak skvělá jako tyto.
Bylo to pěkný závěr série, nakonec všechno dopadlo jak mělo a pohádky o jednom (dvou)
motorkářských klubech je konec :))). Tak snad příště u nové řady
Dokonalé zakončení série.
Mně je tak líto, že jsem na konci.
Na příběh Emmetta jsem byla zvědavá. Sice do toho s Novou skočil dost bezhlavě, ale někdy to tak prostě je a je to to nejlepší.
Jsem ráda, že se podařilo najít cestu, jak toho kostlivce v jejich životě zlikvidovat. A že si všechny rodiny mohou po letech konečně oddechnout a žít.
Jsou to velmi zdařilé příběhy, promyšlené, provázané.
Kriminální pozadí celé série nám dává prostor k zamyšlení, co je v životě důležité.
Tady se evidentně naší hrdinové dali správným směrem.
Autorce se podařila mistrovská série. Promyšlený děj celé série, krásně navazuje, všechny postavy přirozeně plynou celou sérií.
Za mě moc povedené. Rozhodně bude patřit mezi oblíbené a jistě se Clifton Forge ještě vrátím.