nani_nka komentáře u knih
Tretí diel a znova inšpirácia ďalšou rozprávkou. Cress narozdiel od Cinder a Scarlet už nie je akčnou hrdinkou, naopak je skôr tichá a bojazlivá, avšak za tie roky, čo bola uväznená na satelite sa z nej stala tá najlepšia hackerka, čím veľmi pomôže skupinke našich hrdinov. Knihy vôbec nestrácajú na svojej kvalite, naopak sú stále lepšie a lepšie. A ešte niečo: THORNE ❤
Druhý diel je inšpirovaný rozprávkou o červenej čiapočke. Avšak nečakajte ten typický detský príbeh, ale odvážnu hrdinku Scarlet, ktorá sa vydáva spolu s vlkom hľadať svoju stratenú babičku. V knihe sa striedajú časti o Scarlet, ale i o Cinder z predchádzajúceho diela a čitateľ pomaly zisťuje ako tieto dva príbehy spolu súvisia. Tejto série sa nedá absolútne nič vytknúť. Je tam akcia, je tam vtip, je tam romantika a hlavní hrdinovia sú tí najlepší.
Síce som na prvých stránkach knihy bola docela zmätená zo všetkých tých výrazov ako kyborg, android atď. som strašne rada, že som túto knihu neodložila a prečítala som ju celú, lebo som objavila sériu, ktorú úplne milujem. Ide o novodobý príbeh o popoluške, ktorá je v tejto knihe kyborgom (niektoré časti tela má robotické) a žije vo svete, kde ľudí ohrozuje smrteľná choroba a hlavne spoznáva princa Kaia do ktorého sa zaľúbi.
Veľmi som sa nehrnula do tejto knihy. Nemám rada ak spisovateľky zbytočne naťahujú sériu alebo ak vydávajú nejaké dodatočné novely k sérii. Ale keďže knihy o Cinder zbožňujem, musela som si prečítať aj tú o Levane. A nakoniec som bola veľmi rada. Kniha nám ponúka iný pohľad na Levanu, vďaka ktorému pochopíte prečo sa z nej sformovala taká odporná bytosť akou je. A dokonca s ňou budete v niektorých momentoch aj sympatizovať! Teda mne sa tak stalo...
Asi by som nemala čítať knihy, kde hlavná hrdinka je o viac než 10 rokov mladšia než ja (na moju obranu - pri niektorých knihách ten vekový rozdiel nepociťujem). Ale keď ten námet sa mi tak páčil. Ktorá romantická duša by sa nechcela na nejaký čas dostať do 16. storočia? Avšak hoci ma anotácia upútala, tak knižka ma vôbec nezaujala.
Túto knihu bez sĺz asi nik neprečíta. Krásny príbeh o Luise, ktorá sa stane opatrovateľkou Willovi, ktorý po nehode zostal paralyzovaný na vozíku a o tom ako si navzájom nečakane vstúpia jeden druhému do života a vo veľkej miere ho ovplyvnia. Určite odporúčam aj film, Emilia Clarke ako Luisa bola božsky roztomilá. Hlavne nezabudnite na vreckovky!
Druhý diel je písaný z pohľadu Adama, zatiaľ čo prvý diel bol písaný z pohľadu Mii. Na začiatku som zažila mierny šok, že hlavní hrdinovia nie sú spolu, hoci v prvej knihe stála Mia pred ťažkým rozhodnutím či odísť za rodičmi alebo zostať s Adamom a ona sa rozhodla pre Adama. Tak jak je možné, že nie sú spolu? Ale keď som sa postupne dozvedela dôvod, úplne som chápala, prečo tomu tak je. Druhý diel sa mi páčil menej ako prvý, ale ako knižku na jedno dopoludnie odporúčam. Hlavne ak ste čítali prvý diel.
Príbeh o Mii, ktorá sa v kóme musí rozhodnúť, či odísť za rodinou, ktorá zahynula pri autohavárii alebo zostať nažive, kde na ňu čaká jej priateľ a hlavne hudba. Toto je pre mňa jedna z tých mála kníh, kedy sa mi film páčil o dosť viac (asi to bude tými sympatickými hercami). Ale to neznamená, že by knižka bola zlá, len nato, že ide o tak smutný príbeh, tak táto kniha vo mne nezanechala žiadne hlboké pocity či dojmy.
Na druhý diel tejto série som sa tešila, lebo Jacka som si v jednotke dosť obľúbila. Avšak hoci Jack nesklamal, tak hlavná hrdinka mi absolútne nesadla. To dievča bolo neustále na niečo nahnevané a absolútne trdohlavé. Kniha sa ľahko čítala, avšak keď v historickom románe sa vám hlavná hrdinka nepáči, všetko je už tak nejak pokazené.
Túto útlu knižôčku mám veľmi rada. Jane sa stane športovou reportérkou, ktorá má na starosti písať články o hokejovom mužstve Chinookov a postupne sa zaľúbi do brankára Luca. Najviac sa mi páčilo ako si Luca začal uvedomovať, že sa zaľúbil do šedivej myšky Jane, hoci on ako ťažký frajer bol vždy zvyknutý na dlhonohé modelky. Škoda len, že u nás vyšla z celej série iba jedna kniha.
Nápad na knižku naozaj originálny. Dávať dokopy ľudí na základe ich obľúbenej kávy? Povedala som si, to bude super kniha. Avšak pri čítaní som zistila, že asi už nie pre moju vekovú kategóriu. Knižku som dočítala celú, hoc mňa naozaj ničím neoslnila.
Prvá kniha série o Vojvodkyni lásky, ktorá je úspešnou dohadzovačkou a ktorá by rada videla svojich troch synov v štastných manželstvách. Prvá kniha je o prostrednom synovi Nedovi, ktorému pred 4 rokmi zomrela manželka pri pôrode a Ellie, ktorá sa rozhodla, že už nebude viac starou pannou a konečne si nájde manžela, hoc je už dlhé roky zamilovaná do Neda. Hoci kniha nepatrí k tým historickým románom, ktoré si úplne zamilujete, určite touto knihou milovníčky románov nič nepokazia. Najviac sa mi páčil kocúr Reginald, ktorý návštevníkom kradol ich osobné osoby (spodné prádlo, protézy,...) a najmladší syn vojvodkyne - vtipný a šarmantný Jack, kvôli ktorému si určite prečítam aj druhý diel tejto série.
Knižku nám ako študentom odporúčal profesor na strategickom manažmente, kde nám predčítal niektoré strany z knihy s tým, že ide o naozaj veľmi zaujímavú knižku. A tak som sa rozhodla, že si túto knihu prečítam celú. Je v nej obsiahnutých viacero veľmi zaujímavých prieskumov, na základe ktorých čitateľ zisťuje aké vplyvy na nás pôsobia pri našom rozhodovaní. Musím vyzdvihnúť to, že autor túto knihu napísal naozaj veľmi zrozumiteľne a prijateľne pre všetky typy čitateľov. Niektoré prieskumy mám stále uložené v pamäti a sem-tam nimi aj niekoho ohúrim :)
Musím sa priznať, že veľmi nevyhľadávam knihy od slovenských a českých autorov, ale keď som narazila na túto knihu a prečítala si toľko pozitívnych komentárov, rozhodla som sa ju prečítať. Síce stále si neviem tak v reáli predstaviť situáciu, že by som sa zaľúbila do muža, ktorého keď som spoznala, bol duševne vyspelý ako 10 ročný chlapec. Ale v tejto knihe to nejako proste funguje :) Ak hľadáte oddychovú romantickú knižku s trochou napätia určite po Nebezpečnej láske siahnite. Ja si prečítam určite aj pokračovania.
Moja prvotina od Sophie, ktorou ma hneď presvedčila si prečítať aj jej ďalšie knihy, ktoré ako aj táto sú veľmi zábavné, vtipné, romantické a tak správne potrhlé. Emma si pri odchode z pracovnej cesty sadne do lietadla vedľa neznámeho Jacka, ktorému, keď sa lietadlo dostane do silných turbulencií, prezradí všetky svoje tajomstvá. Keď na daľší týždeň Emma prichádza do práce, je pre ňu veľkým prekvapením keď jej je jej spolucestujúci predstavený ako riaditeľ spoločnosti, pre ktorú Emma pracuje. No a z tohto trápneho zážitku môžu vzniknúť len a len vtipné situácie :)
Ja túto knihu úplne zbožňujem. Možná jednou je písana z pohľadu Syd aj Ridgea, ktorí sú tí najsympatickejší knižní hrdinovia. Aj napriek tomu, že v knihe urobia aj rozhodnutia, ktoré neboli dobré, tak človek chápe, prečo sa rozhodli tak ako sa rozhodli. Na tejto knihe sa mi páči to postupné zamilovávanie sa hlavných hrdinov, ich vtipné podpichovanie, spoločné skladanie piesní, romantické gestá Ridgea a takisto vzťah-nevzťah ich dvoch spolubývajúcich.
Preboha, kto dal tejto knihe tú príšernú obálku? K 13 dôvodom prečo som sa dostala vďaka traileru na rovnomerný seriál, ktorý som si chcela pozrieť až potom ako si prečítam knihu. Avšak keď som uvidela túto obalku, bola som na pochybách, či táto kniha nie je určená skôr 12-ročným čitateľom. Nie, nie je. Veľa ľudí hovorí, že seriál je oveľa lepší. Aj ja si to myslím. Podľa mňa je to z toho dôvodu, že v knihe vidíme príbeh len z pohľadu Claya, zatiaľ čo v seriály sú do deja zapojené aj ostatné postavy, ktoré Hannah na svojich nahrávkach spomína. Inak sa mi kniha páčila, bolo v nej skvele poukázané nato aký vplyv môže mať vaše konanie na iných ľudí.
Na jednej strane Cath, ktorá sa túži nastahovať do domu pre nevydaté ženy a užívať si nezávislosť a hlavne pokoj od svojich súrodencov a na druhej strane Markus, ktorý sa nechce ženiť, bo verí, že jeho rod je prekliaty a žiadny muž sa nikdy nedožije svojho potomka. Knižka mala všetko čo mám rada: romantiku, vtip a zaujímavý príbeh. Jediné čo mi chýbalo bol epilóg, ale určite si prečítam aj ďalšie knihy od tejto autorky.
Táto krásna vločková obálka ma presvedčila ku kúpe tejto knižky na spríjemnenie dlhých zasnežených večerov pri krbe. Ide o tri krátke, vzájomne prepojené zimné príbehy, pri ktorých si oddýchnete a nasajete vianočnú atmosféru. I keď po týždni na ne zabudnete, zanechajú vo vás taký milý pocit :)
Asi si túto knihu po nejakom čase budem musieť prečítať ešte raz a pohľadať tam to, čo ju robí pre mnohých čitateľov výnimočnou. Pretože na po prvýkrát som to tam nenašla.