Narissa Narissa komentáře u knih

Milenec z temnot Milenec z temnot J. R. Ward (p)

Začátkem jsem se vůbec nemohla prokousat... ale když člověk nemá co dělat a neměla jsem po ruce jinou knihu.... konec se mi líbil.

25.11.2014 1 z 5

Prvních 100 Prvních 100 Kass Morgan

Podle mě je to skvělé. Oceňuji hlavně krásný čtivý styl, který se u pdoobného žánru těžko hledá. Jen jsem si myslela, že to má být jen jedna kniha a z posledních dvou kapitol jsem usoudila, že se asi chytá nějaké pokračování, což mě trochu mrzí, poslední dobou je všechno alespoň trilogie. Ale já si pokračování rozhodně hodlám přečíst. Nevyřešených zápletek zůstalo vážně hodně. Jen doufám, že se to teď nezvrhne v Hunger Games proti zmutovaným radioaktivním lidem.

25.10.2014 4 z 5

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Nebylo to špatné, ale nebyl to žádný zázrak. Další díl číst budu, ale nemám moc, co bych k tomu řekla. Nejspíš jde jen o válečný díl, který tvoří přechod mezi první a třetí knihou.

03.09.2014 2 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Nebylo to špatné, vlastně docela dobré, ale film jsem viděla dřív, než jsem četla knihu a musím přiznat, že se mi film líbil víc, byl lépe vystavěný. V knize je víc maličkostí a pár dobrých scén vyškrtli, ale možná mi vadil až moc rozebíraný vztah Tris s Four, který ve filmu není a to mi vyhovovalo, i když mám romantické věci ráda.
Co se týče kopie "Hunger Games" tak s tím nesouhlasím, zatím každá kniha sleduje úplně jinou hlavní myšlenku. Zbytek se uvidí, až přečtu zbylé díly.

15.08.2014 3 z 5

Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Krásné, napínavé (předvídatelné jen místy), těším se na další díly.
Jen bych zabila překladatele pokaždé, když čtu "kotníky prstů" !

06.08.2014 4 z 5

Vstříc temnotě Vstříc temnotě Lisa McMann

Podle mě je to lepší než první díl. Možná i tím, že jsem si na to zvykla a taky tím, že jsem nic moc nečekala. Konečně se tu projevuje nějaká psychologie a dokonce mě i překvapil závěr.

25.07.2014 2 z 5

Procitnutí Procitnutí Lisa McMann

Já nevím, asi jsem prostě čekala něco jiného. Když knížka skončila, nebyla jsem si jistá, jestli je ten příběh prostě takhle rychle ukončený a nebo bude dál pokračovat v další knize. No nepokračuje.
Styl by mi nevadil. Je podivně úsečný a rychlý, ale alespoń je to zajímavé. Spíš je zvláštní jeké jsou tu děsné skoky. Napřed hrdinka nic neví a pak jen tak z vteřiny na vteřinu už v tom umí chodit a vše je ok.
Můj celkový dojem je dost rozpačitý. Další díly čtu, když už je mám, ale jinak...

25.07.2014 2 z 5

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Bohužel musím říct, že film byl asi lepší než kniha. Kniha je totiž hrozně roztahaná, dlouho tu chybí nějaká dynamika a člověk se ne úplně snadno orientuje. To ale neznamená, že nechci číst další díly, jen mi prostě zpracování skvělého nápadu nepřišlo tak dobré, jak by mohlo být.

15.07.2014 2 z 5

Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Asi jsem ze začátku čekala něco napínavějšího a víc trilerového, ale jsem ráda, že to tak nebylo. Kniha měla rozhodně svoje kouzlo a je škoda, že skončila v Levných knihách.

28.06.2014 3 z 5

Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

To SansNom - komplet je naprosto v pořádku. Nepoměr je způsobený jiným formátem a velikostí písma. Takže klid, o nic nepřijdete :-)

21.12.2013 5 z 5

Děti půlnoci Děti půlnoci Salman Rushdie

Co říci k tak rozsáhlé knize? Úžasné postmodernistciké vyprávěcí postupy, kterým se nedá vytknout prakticky nic. první polovina knihy čtenáře nádherně navnadí, je plný očekávání, co se s dětmi půlnoci bude dít, dokonce si i zvykne, že vypravěč stále utíká do tématy, ale problém je, že je čtenář ve výsledku zklamán, téměř žádné očekávání není naplněno.
Přesto je kniha velice zajímavá a určitě stojí za přečtení!

09.12.2013 3 z 5