Nefi Nefi komentáře u knih

Isabela: Neohrožená královna Isabela: Neohrožená královna Colin Falconer (p)

Neurazí, nenadchne. Celkově mi tato kniha přijde taková plochá, nepodrobná, chybí jí hloubka. Aspoň, že byla tak tenká. Ale jako takové oddechové čtivo, dejme tomu :)

28.04.2015 3 z 5

Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

Knihu jsem četla jedním dechem. Je až neuvěřitelné, jak věrohodně se kniha tváří.

13.02.2015 5 z 5

Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

Kniha ve mně zanechala hluboký dojem. Její propracovanost mě až zaráží. A i když jsem si řekla, že jako další knihu si přečtu něco úplně jiného, stejně asi sáhnu po pokračování v podobě Mořeplavce.

27.01.2015 5 z 5

Králova přízeň Králova přízeň Philippa Gregory

Kniha nebyla špatná, ale myslím, že historicky moc přesná nebyla, což mě poněkud mrzí. Jinak čtivost a zajímavost super.

28.10.2013 4 z 5

Stínadla se bouří Stínadla se bouří Jaroslav Foglar

Četla jsem tuto knihu v mládí. Velice mě bavila a zhltnula jsem jí opravdu rychle. I po 10ti letech si zhruba pamatuji o čem to bylo a možná se zas někdy k tomu ráda vrátím.

04.09.2013 5 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Příběhy samy o sobě docela pěkné, ale opět je to spíše doplňková kniha.

04.09.2013 3 z 5

Srdcová královna Srdcová královna Robin Maxwell

Kniha se skvěle četla, byla poutavá a opravdu čtivá. Zcela mě pohltila. Možná za to může i fakt, že Anne Boullan je moje oblíbená postava.

31.08.2013 5 z 5

Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Kniha se čte poměrně dobře. Do děje mě však nevtáhla natolik, abych zapomněla na vše ostatní, jak se mi to někdy u knih stává. Děj je poutavý a nenudí, snad jen mi vadí, že to není ryze fantasy, a že tam najdeme spoustu prvků i z našeho světa (viz fakulty, apod).

26.08.2013 4 z 5

Nadpozemská Nadpozemská Cynthia Hand

Nad očekávání dobré. Sice je to taková trochu odpočinková četba pro mladší, ale i tak se mi to líbilo.

20.05.2013 4 z 5

Fantom 2: V prachu starých kostí Fantom 2: V prachu starých kostí Terry Goodkind

Napínavá až do samého konce. Žádný happy end se ovšem nekoná a budeme si na něj muset počkat v další knize. O to víc mě to však nutí číst a číst a číst. Autor má rozhodně talent pro dramatičnost, který já osobně rozhodně oceňuji.

18.03.2013 5 z 5

Manon Lescautová Manon Lescautová Antoine François Prévost

Dílo je takové prostinké, ale stejně se mi poměrně líbilo. Už je déle, co jsem ho četla, ale vím, že bych si ho klidně přečetla znovu :)

05.02.2013 4 z 5

Úžasná kniha Molly Moonové o hypnotismu Úžasná kniha Molly Moonové o hypnotismu Georgia Byng

Tuto knihu jsem četla někdy ve třinácti letech. Pamatuji si, že jsem se jí ze začátku musela vcelku prokousávat, ale pak mě děj chytl a já četla jako o život. I dodnes si pamatuju hrubý děj a knihu mohu mladým čtenářům jedině doporučit

10.01.2013 4 z 5

Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

Poprvé jsem se do téhle knihy nemohla začíst. Odložila jsem ji na poličku a měsíc, dva jsem ji tam nechala. Teď jsem si řekla, že je na čase ji dočíst a hrozně mě chytla. Líbily se mi Mariiny myšlenky a příběh celkově, který hezky skončil.
Kniha sice tenká, ale o to víc zajímavá a aspoň víc vhodná k transportu ve veřejné dopravě :)

15.06.2016 4 z 5

Skandální vztah Skandální vztah Karen Ranney

Knihy od Karren Ranney jsou plné snadných ženských orgasmů, společných vyvrcholení a velmi zdatných a nesobeckých milenců, kteří nemusí dělat nic proto, aby měli božské a vypracované tělo. Tak či tak, jako oddechové čtení...proč ne? :)

17.04.2016 3 z 5

Čarokráska Čarokráska Lisa Jackson

Hezký příběh, i když je hned od začátku jasné, jak to nakonec skončí s hl. postavami, je to rafinovaně napsané

13.05.2015 4 z 5

Bubny podzimu Bubny podzimu Diana Gabaldon

Kniha se mi moc líbila. Autorka si potrpí na detailní popisy, což mi někdy vadilo a někdy ne. Bohužel mi půl knihy trvalo, než jsem se do ní byla schopná začíst. Moc hezké

20.04.2015 4 z 5

Nebezpečné dědictví Nebezpečné dědictví Alison Weir

Velice zajímavá kniha, byla velmi čtivá, zajímavá a poutavá. Zvláště proto, že autorka čerpala z dochovaných materiálů. Víc takových knih

26.12.2013 5 z 5

Nevinná zrádkyně Nevinná zrádkyně Alison Weir

Moc krásná kniha. Sice se nečetla snadno, ale četla se krásně.

28.11.2013 5 z 5

Nespoutaná Nespoutaná Cynthia Hand

Moc hezká kniha. Hezky to uzavírá, je čtivá, napínavá a já jí přečetla jedním dechem. Víc komentáře netřeba, řekla bych :)

10.11.2013 4 z 5

Anna Boleynová Anna Boleynová Carolly Erickson

Kniha je vcelku dobře četla. Nenašla jsem tam jedinou nudnou pasáž a doplnila jsem si pár drobných informací o životě Anny.

07.11.2013 4 z 5