Krev elfů přehled
Andrzej Sapkowski
Na stránkách strhujícího fantasy románu, v němž se odehrává boj o osud světa, Zaklínač III. Krev elfů, který napsal Andrzej Sapkowski, se poprvé setkáváme s oblíbenými hrdiny ze Sapkowského povídek. Cintra je v troskách a stala se nilfgaardským protektorátem. Válka hrozí, že zasáhne i všechy okolní země, jež se stanou vazalskými provinciemi pod nadvládou nilfgaardského císaře Emhyra. Jediný, kdo může válečné štěstí vychýlit na jednu či na druhou stranu, je zmizelá princezna Cirilla, vnučka cintránské královny Calanthé. A tak ji hledají snad všichni jedni aby s ní uzavřeli dynastický sňatek, druzí aby něco takového znemožnili. Je na Geraltovi, aby s pomocí svých přátel splnil slib, že malou princezničku ochrání. Úkol je to těžký, vždyť válečnou mašinerii nějaké bajky o Osudu a Dítěti-překvapení nijak zvlášť nezajímají (první román o Geraltovi a Ciri III.).... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2011 , LeonardoOriginální název:
Krew elfów, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krev elfů. Přihlašte se a napište ho.
Tahle série mě dost baví, i když občas se ztrácím v příběhu a chvíli mi trvá než se chytnu.
Není to plné zvratů a překvapení, ale je to napsané tak, že musím číst dál. A vždy se těším na další díl. Je to i po dlouhe době série, kde mě baví všechny postavy. A Geralda mám samozřejmě nejraději. Cítíte z něj plno tajemství a chcete se o něm dozvědět, co nejvíc.
Je to dobrý. Ale pomalý. A je tam od poloviny málo Zaklínače. Rozhodně bych to nenazval "strhující" (jak falešně avizuje anotace k poslednímu českému vydání). Povídky mě nějak bavily víc, i když jinak fantasy povídky nesnášim. Ale i tak mě Sapkowského styl pořád fascinuje. Je to, jakoby do Tolkienova světa vtrhnul Terry Pratchett. A přece si to nechává určirou dávku melancholie. Určitě budu pokračovat.
Knižní novinky (10. týden)
06.03.2022
50 nejčtenějších knih roku 2020
26.12.2020
Knižní novinky (24. týden)
07.06.2020
„Každý z nás je středem víru osudu a ten se rozpíná s každým naším rozhodnutím a mísí naše osudy navzájem.“
„Je mi známo, že ti táhne na čtyřicítku, vypadáš na necelých třicet, chováš se, jako by ti ještě nebylo dvacet a rozumu máš sotva na deset let.“
Ocenění knihy (1)
1995 -
Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu
(Neanglo-americký překlad – Stanislav Komárek)
Kniha Krev elfů v seznamech
2019 | Zaklínač – komplet 8 knih |
2005 | Narrenturm |
2015 | Bouřková sezóna |
2000 | Meč osudu |
Zaklínače považuji za klasiku svého žánru, pro mne je to oddechové čtení u kterého se nemusí moc přemýšlet a při čtení nemusíte mít strach , že to bodu nuda.