Nelasp

Kniha byla poměrně zábavná, bylo zajímavé si přečíst o nejrůznějších vynálezech a o tom, jak kolikrát vynálezci za své vynálezy i dost draze zaplatili. Knihu jsem si vybrala hlavně díky krásné žluté obálce, která se mi hodila do čtenářské výzvy.

(SPOILER) Příjemná historická romance, na kterou jsem jako mnozí zde přišla díky čtenářské výzvě. Děj byl sice místy hodně předvídatelný, ale četlo se to moc fajn a pěkným happyendem se mi zavděčí kdokoliv....jinak ZIKMUNDŮM NEVĚŘIT, už z dějepisu nemají moc dobrou pověst :)

Jedna z klasik španělské středověké literatury, kterou jsem přelouskala k maturitě, respektuji knihu jako takovou, příběh byl zajímavý, nebyla to hrůza žádná.

Jediná kniha od Lanczové, kterou jsem kdy vlastnila, zbytek byl vždy vypůjčen z knihovny..... Klasika od autorky, která se drží dost podobného hrubého scénáře, což mi vzhledem k věku, kdy jsem její knihy četla vůůůůbec nevadilo

Kniha o mojí jmenovkyni, která shodou náhod studovala podobný obor jako já, zamilovala se do chlapce a následně se seznámila s jeho ženatým dvojčetem.... dál si to asi vzhledem ke jménu autorky domyslí.....

(SPOILER) Druhé pokračování příběhu Nely, která se ocitla v dost prekérní situaci- těhotná v posledním ročníku školy, otec nejistý (docela nevýhoda toho, že spala s dvojčaty). Klasická Lanczovka, četlo se to samo. Nejvíc se mi líbilo, jak se k tomuto postavili rodiče "otců" a že její vlastní otec se kvůli ní nakonec postavil maceše.

Druhé pokračování Kvidova příběhu pro mě bylo ve své době věkem dost mimo, každopádně se kniha četla dobře a bavila mě.

Miluju film, miluju knihu, Kvido a jeho rodina pprocházejí různými peripetiemi, každá z postav je osobitá a svérázná, je to i přes dost hluboký a svým způsobem i temný podtext- výpověď o své době, docela zábava.

Jirásek asi nikdy nebude můj šálek čaje, nesedí mi jeho styl, ale toto je klasika a minimálně s obsahem pověstí by se měl každý z nás seznámit.

Můj první Viewegh v životě, v té době jsem asi knihu kvůli věku úplně nepobrala.Možná někdy přčtu znovu.

Chvílemi trošku vykrádačka Sto roků samoty, ale četlo se to dobře.

Toto byl pro mě boj, horší jak ten Lomikarův a Kozinův...... ovšem, co bych pro to maturitní vysvědčení před lety neudělala, že? Vydržela jsem do konce i přes těžkopádnost jak příběhu, tak i celkového Jiráskova stylu vyprávění, který mi asi moc nesedí.

Lehká a zábavná kniha s humerem a ironií autorce vlastním...

Kdo z nás si někdy nepředstavoval, že by se stal někým mocným/bohatým??? Tak tady je ukázka toho, že není všechno zlato co se třpytí......

Jedna z mála výjimek, kdy jsem překousla poezii a ta mě k tomu ještě sakra bavila. Kupodivu se povedlo i filmové zpracování, které nějakým alespoň vzdáleným způsobem zachytilo poetičnost celé knihy. Kniha se právem řadí mezi českou klasiku.

Čteno společně s celou třídou na základní škole. Klasické literární dílo, které je dobrodružné a docela i baví.

Základ veškeré kultury tyhle starověké báje a pověsti, celkově jsem z antických božstev a příběhů nadšená, toto je základ všeho.

Jo, Bridget- holka tak neurotická a nemotorná, že se v ní dost lidí najde, alespoň částečně. Tohle je velká zábava....

Zajímavá sonda do života silné ženy. Četlo se to velmi dobře.

Kniha o životě Marie Antoinetty, bylo to zajímavé, člověk s ní svým způsobem až soucítil chvílemi. Fajn počtení.