Nelasp Nelasp komentáře u knih

Kniha pravé lásky Kniha pravé lásky Juan Ruiz

Četla jsem v rámci španělské literatury na gymnáziu, byla to i má maturitní otázka, nostalgická záležitost :D

01.10.2017 4 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Dost psycho postavy...jedna vedle druhé :) Líbí se mi, jak Třeštíková umí propojit osudy na první pohled nepropojitelné. Kniha byla čtivá, stačil mi na ni den a půl, měla spád. Rozhodně dobrá odpočinková četba, při které vám ale neklesne IQ.

01.10.2017 4 z 5

Žert Žert Milan Kundera

Moje první a prozatím i poslední setkání s Kunderou (momentálně opravdu nemám v plánu to měnit). Jeho styl mi prostě nesedí a ačkoliv uznávám literární hodnotu jeho díla, jde jeho dílo mimo mě.

30.08.2017 3 z 5

Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Robert Langdon je takový symbolog-McGyver. Kniha se mi moc líbila, měla spád, nenudily mě nějak moc ani nábožensko-historicko-poučné pasáže, které příběh samotný usazovaly do kontextu. Těším se na další setkání s Danem a Robertem.

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Otce malé Cory jako žena asi nikdy nepochopím, neuvěřitelně mi lezl na nervy. Knihu jsem měla přečtenou jedním dechem za dvě odpoledne. Příběh spád a kladně hodnotím i absenci zbytečné vaty okolo. Ačkoliv jsem nebyla napjatá a nemrazilo mě, jak slibovaly reklamy, knihu jsem si užila.

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Byl to hukot asi podobný dost rychlosti částic v urychlovači :D Kniha měla spád i přes dějepisno-poučné pasáže. Příběh se šinul dál neskutečnou rychlostí, zvrat vedle zvratu a konečné rozuzlení mě opravdu překvapilo (film jsem stále ještě neviděla). Langdon je velice zajímavá postava a hodlám dočíst i zbylé dvě knihy série (a až vyjde, i tu třetí) věnující se tomuto sympatickému symbologovi.

Malé ženy (skrátené vydanie) Malé ženy (skrátené vydanie) Louisa May Alcott

Kniha, která pohladí na duši, donutí vás se zasmát i upadnout do melancholie. Moc se mi líbí způsob jakým jsou pojaty ženské postavy... jsou to silné ženy s vlastním názorem.

31.07.2017 5 z 5

Kráva nebeská Kráva nebeská David Duchovny

Kniha se mi moc líbila, rychle se četla, nebyla zbytečně obšírná a svým jednoduchým a stručným jazykem mě velice mile překvapila. I přes humorný tón měla kniha myšlenku a zanechala ve mě hlubokou stopu, která se jen tak nevypaří .

18.05.2017 5 z 5

Hodiny Hodiny Michael Cunningham

Ačkoliv jsem se do čtení knihy musela ze začátku trochu nutit, nakonec mě velice zaujala a obohatila. Kniha je krásnou ilustrací pocitů prázdnoty, a všednosti, kterou život mnohdy nabízí nám všem, ovšem většina z nás nepáchá sebevraždu, neodchází od manžela a dětí apod, nýbrž se se životem perou v naději, že těch okamžiků (často na první pohled obyčejných), pro které má život smysl bude víc než těch těžkých a zoufalých.

04.05.2017 4 z 5

Pouští a pralesem Pouští a pralesem Henryk Sienkiewicz

Jedna z mých nejoblíbenějších knih už od dětství. Příběh Staše a mé jmenovkyně Nely (jsem pojmenovaná přímo po této postavě) je mojí srdeční záležitostí a bude mě provázet po celý život. Kniha je velice poutavě napsaná, krásně popsané scenérie i povahy postav... za mě top.

19.04.2017 5 z 5