Neri Neri komentáře u knih

Kocour z Montmartru Kocour z Montmartru Michaela Klevisová

Příjemná knížka s několika postřehy, které stojí za zamyšlení, v budoucnu ale zůstanu spíš příznivcem autorčiny detektivní tvorby.

05.01.2014 3 z 5

Muž s unavenýma očima Muž s unavenýma očima Martin Goffa

Docela dobrá detektivka, která je zápletkou, postavami i reáliemi vcelku věrným obrazem dnešní doby. Příliš mi nesedl autorův styl vyprávění, tím ale rozhodně nezatracuji knihu ani autora a se zvědavostí sáhnu po jeho Vánoční zpovědi.

23.11.2013 3 z 5

PSI - Poradna, Souvislosti, Informace PSI - Poradna, Souvislosti, Informace Rudolf Desenský

Každá kniha R. Desenského je pro mne přínosem. Ne vždy a ne se vším mohu jednoznačně souhlasit a zdaleka ne vše bych aplikovala na své psy, ale o tom to přece je, každý pes, stejně jako každý člověk je jedinečnou osobností a co vyhovuje jednomu, může být zcela nepoužitelné pro druhého. Nebrala bych tedy názory pana Desenského jako dogma, ale za přečtení rozhodně stojí.

16.11.2013 5 z 5

Pán hor 1 Pán hor 1 Hana Marie Körnerová (p)

Jsem moc ráda, že jsem se ke čtení Pána hor odhodlala a zřejmě i ve správném okamžiku a rozpoložení. Bála jsem se typické červené knihovny a přemíry romantiky. Teď, po přečtení prvního dílu musím říct, že obavy byly zbytečné, vše tady bylo správně dávkováno, láska, napětí, trocha historie, prostě příjemná, oddechová, čtivá kniha pro chvíle, kdy potřebujete vypnout.

30.10.2013 4 z 5

Hrob třinácté panny Hrob třinácté panny Naďa Horáková

Naďa Horáková patří mezi mé oblíbené autory, její zejména historické knihy jsou skvělé a i touto detektivkou mě znovu přesvědčila, jak výborná spisovatelka je. Kniha je napínavá, čte se jedním dechem, zápletka je zajímavá s trochou tajemna a starých pověstí.

20.09.2013 4 z 5

Shopaholik za hranicemi Shopaholik za hranicemi Sophie Kinsella (p)

Becky je moje srdeční záležitost a opět nezklamala! Celá série Shopaholiků je pro mě jako nejlepší antidepresiva. Čte se samo, pobaví, potěší......pro mě silně návykové čtení, Sophie Kinsella zkrátka umí!

15.09.2013 5 z 5

Cukor a soľ Cukor a soľ Táňa Keleová-Vasilková

Pro mě jedna z nejlepších knih autorky, hodně ze života.

20.08.2013 5 z 5

Almužna jen pro bohaté Almužna jen pro bohaté Hana Marie Körnerová (p)

Velmi nenáročné čtení, ze všech knih autorky ve mně tato asi zanechala nejslabší dojem. Jednoduchý příběh, jednoduchá zápletka, ale četlo se to pěkně, jako všechny knihy paní Körnerové.

20.08.2013 3 z 5

Až ji uvidíš Až ji uvidíš Joy Fielding

Kniha pro mě byla mírným zklamáním. Na rozdíl o všech ostatních knížek Joy Fielding, kde jsem s napětím hltala každou stránku, tady jsem měla už v polovině pocit, že by kniha snad ani nemusela pokračovat. Konec zajímavý, ale celkový nevýrazný dojem z celého příběhu nezachránil. Ale i přesto je stále jednou z mých nejoblíbenějších autorek a vyhlížím s nedočkavostí každou její novou knihu.

27.07.2013 3 z 5

Život bez psa - Život pod psa Život bez psa - Život pod psa Aida Brumovská

Moc příjemné čtení, které bezpečně zahrálo na moji citlivou strunu. Pro mě rozhodně plný počet hvězdiček!

13.07.2013 5 z 5

Jednou za život Jednou za život Simona Monyová (p)

Jediná autorčina kniha, kterou jsem zatím neměla přečtenou. Přiznám se, že ty pozdější se mi líbí víc, možná je to i tím, že věk hrdinek a tím pádem i příběhy, které v nich prožívají, jsou mi bližší. Každopádně čtení je to příjemné, tentokrát i pozitivně laděné.

01.07.2013 3 z 5

Adrian Mole - léta prostoty Adrian Mole - léta prostoty Sue Townsend

Po léta můj oblíbený hrdina, tentokrát řešící zásadní životní/zdravotní problém a ač by to za normálních okolností nebylo ni k popukání, v podání Adriana je to neskutečně vtipné. Jako vždy.

12.06.2013 5 z 5

Temnota Temnota Klára Janečková

Příjemná kniha, která se pohybuje na pomezí thrilleru a románu pro ženy. Téma je zajímavé a atmosféra míst, kde se celý příběh odehrává - Amsterdam, Olomouc, Afrika - výborně popsaná. Určitě by se z tématu dalo vytěžit mnohem víc, ale i tak je to velmi čtivý a napínavý příběh.

12.06.2013 4 z 5

Jediná cesta vede nahoru Jediná cesta vede nahoru Carole Matthews

Připojuji se k mysterygirl - kniha mě bavila od začátku do konce. Milé, vtipné i mírně romantické čtení o tom, že peníze a luxus člověku nutně nezajistí vnitřní spokojenost a naopak ve chvíli, kdy jste na dně a bez peněz můžete potkat opravdové přátele a najít sebe samotné. To vše podáno velmi čtivou formou. Moc se těším na další knihy této autorky.

04.06.2013 5 z 5

Kdo miluje nejvíc Kdo miluje nejvíc Tess Stimson

Kniha ve mě zanechala natolik depresivní dojem, že se mi hodnotí jen velmi obtížně. Tolik negativních událostí, poporodními depresemi počínaje, přes všechny existující manželské i rodinné problémy ...........nějak toho na mě bylo moc. Nemyslím si, že v běžném životě se nám takové problémy vyhýbají, ale přece jen to vše zhuštěno do jedné nepříliš objemné knihy? Styl kterým je kniha psána se mi líbil moc, stejná situace z pohledu hlavních zúčastněných postav, to jediné mě opravdu bavilo. Možná v budoucnosti ráda zkusím novou knihu této autorky, ale určitě potřebuji delší odstup, případně jiné osobní rozpoložení.

03.06.2013 2 z 5

Za facku Za facku Eva Urbaníková

Příběh o tom, jak daleko je žena schopna ve jménu lásky zajít, nakolik na této cestě ztratí sama sebe a bohužel také důvěru těch nejbližších. Čtení pro ženy a určitě to není čtení hloupé. Mě kniha oslovila a četla se mi velmi hezky.

17.05.2013 4 z 5

Yukon Quest Yukon Quest John Firth

Úžasné čtení. Mohla bych dál psát všemožné superlativy, ale lepší je knihu přečíst. Nadchne nejen milovníky psů a mushingu, ale každého, kdo je jen trochu romantická duše a kdo má jen trochu smysl pro dobrodružství, odvahu a čest.

08.05.2013 5 z 5

Ať myši nepláčou Ať myši nepláčou Magda Váňová

Pro mě určitě jedna z nejslabších knížek autorky, ale nemohu říct, že by byla vyloženě špatná nebo postrádala čtivost. Zhruba první třetinu knihy jsem byla šokovaná obhroublostí hrdinů, pak jsem si zvykla, v poslední třetině zase kniha finišuje do sladkobolného a vrcholně nepravděpodobného konce. Celou dobu jsem měla problém alespoň trochu pochopit chování nejen hlavní hrdinky, ale i ostatních postav. Přesto si s chutí přečtu každou další autorčinu knihu, její styl psaní je mi velmi příjemný a zatím jsem nikdy nebyla vysloveně zklamaná.

11.04.2013 4 z 5

Příběhy z pražské zoo Příběhy z pražské zoo Jiří Felix

Kniha mého dětství, četla jsem ji tolikrát, že jsem většinu příběhů znala nazpaměť. Miluji ji dodnes a na šimpanze Hurvínka a Máničku, orangutana Bimba, sloní rodinu a další nikdy nezapomenu.

06.04.2013 5 z 5

Za bílého dne Za bílého dne Mary Higgins Clark

Kniha by mne zřejmě zaujala mnohem víc, kdybych neměla od M.H. Clark přečteny všechny její knihy. Děj je napínavý, čte se to perfektně, ovšem vše probíhá podle podobných vzorců jako v ostatních knihách. Knihu ale přesto doporučuji k přečtení, zejména ti, kteří zatím nemají od této autorky mnoho načteno, budou určitě spokojení.

28.03.2013 3 z 5