Neri Neri komentáře u knih

Spolubydlící Spolubydlící John Lutz

Pro mě přesně ten typ knihy, který mě nijak nenadchnul, ale ani neurazil. Velká část mého postoje ke knize tkví asi v tom, že jsem dříve viděla film Spolubydlící, který byl natočen podle této knihy. To znamená, že jsem se vědomě připravila o chvíle napětí a dramatických zvratů. Ale i bez shlédnutí filmu je konec velmi předvídatelný. A stejně jako počátek knihy plyne pomalu až líně, závěr je na můj vkus příliš gradující a akční. Za mě průměr 3 hvězdy.

24.10.2013 3 z 5

Tajný život takové normální matky Tajný život takové normální matky Fiona Neill

Čtivé, vtipné, ze života.....takové knihy mám moc ráda.

23.09.2013 5 z 5

Další báječný rok Další báječný rok Michal Viewegh

Příjemná možnost nahlédnout do autorova soukromí. V Deníku je velmi otevřený, což může u některých lidí vzbuzovat závist, zvlášť při podrobném výčtu luxusních dovolených nebo večeří v drahých restauracích ( možná bych se obešla bez těch přesných částek za útratu ). Otevřenost panuje i na poli intimních záležitostí, i když je zde větší míra autocenzury než u předchozího Deníku. Nechybí ani autorův oblíbený " záporný hrdina" Klaus a opět dochází k vyřizování si účtů s literárními kritiky ( oboje mi není příliš sympatické ).
Celé deníkové zápisky velmi silně prostupuje autorův strach ze stárnutí, nemocí, vzpomínky na zemřelého Vieweghova otce a přátele, kteří v průběhu roku navždy odešli. Ač má Deník i vážné stránky, celkově je to čtení povětšinou zábavné, autor je mile sebeironický, často pochybuje sám o sobě, prostě z toho vychází jako "normální" člověk, který řeší podobné starosti a raduje se ze stejných věcí jako my ostatní. Žádné převratné a velké myšlenky se nekonají, přesto jsem si knihu s chutí přečetla, po dalším Deníku M. Viewegha ale nijak zvlášť netoužím.

11.09.2013 3 z 5

Úterní ženy Úterní ženy Monika Peetz

Chvilku trvalo než jsem se začetla, ale pak už se kniha četla moc dobře. Jednotlivé postavy a jejich charaktery jsou zpracovány výborně. Příjemné, oddechové čtení.

05.08.2013 4 z 5

Báječné mininakupování Báječné mininakupování Sophie Kinsella (p)

Série o shopaholičce Becky je skvělá a všechny díly mě opravdu baví. Je to báječné oddechové čtení, která nepostrádá humor, nadhled, i u tohoto dílu jsem se bavila příhodami Becky od začátku až do konce.

01.08.2013 4 z 5

Na prahu smrti Na prahu smrti Lisa Jackson

Čtivý příběh, ale po několika přečtených knihách L. Jackson už je pro mě schéma jejích detektivek hodně čitelné a tím pádem i méně přitažlivé. A jak už tu bylo zmiňováno, lásky je tam víc než je na můj vkus příjemné.

31.07.2013 3 z 5

Ideální dárce Ideální dárce Jane Moore

Kniha se mi líbila moc a četla se, stejně jako další 2 autorčiny knihy, téměř sama. Závažné téma je podané bez zbytečného patosu, postavy jsou velmi uvěřitelné, zbytečně nepřikrášlené charaktery, do kterých se lze snadno vcítit. Myslím, že Jane Moore prostě umí!

09.07.2013 5 z 5

Jak se zbavit Matthewa Jak se zbavit Matthewa Jane Fallon

Pro mě moc příjemné překvapení. Autorka má mimořádný dar nezacházet do zbytečných trapností a klišé a její postavy jsou díky tomu ze skutečného světa, kniha se čte jedním dechem, je vtipná. Docela nerada jsem se s Helen i Sophií loučila, obě mi přirostly k srdci.

17.06.2013 4 z 5

Já se z tebe zblázním Já se z tebe zblázním Carole Matthews

Na rozdíl od knihy Jediná cesta vede nahoru od stejné autorky mě tato kniha místy nudila, vše se mi zdálo už předem jasné. Ani těch vtipných momentů zde nebylo zase až tolik, vše bylo trochu přitažené za vlasy a chování hlavní hrdinky bylo jedno klišé za druhým. Ale jako jednoduchá oddechovka po práci nebo na deštivé víkendové odpoledne - proč ne.

07.06.2013 3 z 5

Bílá odysea Bílá odysea Nicolas Vanier

Vyprávění o drsném severu a o mimořádném přátelství mezi člověkem a psem mě dostalo na kolena. Nádherná krajina, souznění s divokou a nevyzpytatelnou přírodou a především se svojí desetičlennou psí smečkou, ale také neskutečná dřina a vyhrocené vztahy v týmu během expedice. Dávám plný počet hvězdiček, kniha i autor si je plně zaslouží.

19.05.2013 5 z 5

Podzimní blues Podzimní blues Jarmila Pospíšilová

Detektivka, která neurazí ani příliš nenadchne. Je to celé takové neslané - nemastné, chybí napětí, něco, co by vás opravdu zaujalo a strhlo.

24.02.2013 2 z 5

Příliš hořká čokoláda Příliš hořká čokoláda Zuzana Rampichová

Dobrá detektivka, zajímavé prostředí i reálně vykreslené postavy, čtení ale ruší množství pravopisných chyb.

16.02.2013 3 z 5

Za poklady brdských Hřebenů Za poklady brdských Hřebenů Otomar Dvořák

Vzhledem k tomu, že v Brdech bydlím a hodně volného času trávím chozením po kopcích, nádherných údolích, hlubokých lesích a místech známých i neznámých, byla pro mě tato kniha velmi příjemným a zasvěceným průvodcem. Moc se těším na novinku Pustinami středních Brd !

11.01.2013 4 z 5