Nestorkea Nestorkea komentáře u knih

Měli jsme štěstí Měli jsme štěstí Georgia Hunter

Velmi dobrá kniha zachycující až neuvěřitelný příběh jedné rodiny. Opravdu měli štěstí. Jediné minus pro mě bylo, že jsem měla hokej ve jménech, občas jsem musela zalistovat zpět a připomenout si, kdo je kdo a co už prožil.

30.08.2021 4 z 5

Ptáci našich zahrad Ptáci našich zahrad Andrea Pinnington

Není moc obsáhlá, ale je zajímavá. Syn si moc rád pouští hlasy ptáků.

17.05.2021 4 z 5

Turistický atlas Česko 1:50000 Turistický atlas Česko 1:50000 Josef Berger

Přehledné turistické mapy celé republiky. Občas obtížná orientace, některé trasy chybí, ale celkově fajn.

15.09.2020 4 z 5

Pálavsko a Podyjí Pálavsko a Podyjí Ivo Paulík

Pěkný a přehledný průvodce.

15.09.2020 4 z 5

Na vlásku Na vlásku Lisa Ann Marsoli

Dceři (5,5 roku) se moc líbila a i ve mně nechala pozitivní vjem. Hezké obrázky, celkem kvalitní text a pěkný příběh,

02.09.2020

Bella má dobrý nápad Bella má dobrý nápad Walt Disney

Krátký příběh pro holčičky, neurazí, dceři se líbil.

24.08.2020 3 z 5

Praktická příručka o kočkách Praktická příručka o kočkách Thomas Stearns Eliot

Ke knize jsem se dostala v rámci čtenářské výzvy, jinak bych o ni ani nezavadila. Bohužel se mi potvrdilo, že poezie není můj šálek kávy a už vůbec ne poezie moderní. Hvězdami nehodnotím, neboť je to kniha zcela mimo mě.

18.08.2020

Pět plus tři Pět plus tři Arne Dahl (p)

Odkládám na 45té stránce. Předchozí dva díly jsem přelouskala (už je to ale nějaký ten pátek), teď jsem se moc nechytala a po přečtení některých zdejších komentářů jsem došla k závěru, že se ani chytat nehodlám.

21.06.2020

Robinson Crusoe (prerozprávanie) Robinson Crusoe (prerozprávanie) neznámý - neuveden

Hezký napsaný převyprávěný příběh o Robinson o i pro děti. Doplněno krásnými ilustracemi a faktografickými fotografiemi.

10.06.2020 5 z 5

Jasmína a třídenní bál Jasmína a třídenní bál Walt Disney

Dceři se celkem líbila, já jsem ale hlavní myšlenku knihy nepochopila. Byla o ničem.

08.03.2020 3 z 5

Veterinární anatomie 2 Veterinární anatomie 2 Radim Najbrt

Spolu s prvním dílem postrach prváků na veterině :-D

13.11.2019 5 z 5

Myslivost 2. díl - Myslivecký management chovu a lovu zvěře Myslivost 2. díl - Myslivecký management chovu a lovu zvěře Miloslav Vach

Obsáhlá encyklopedie.

13.11.2019

Osobnosti Kladenska s ukázkami jejich rukopisů Osobnosti Kladenska s ukázkami jejich rukopisů František Frolík

Další faktografická kniha tohoto auotra, kvalita nestagnuje.

13.11.2019

Osobnosti Rakovnicka a Novostrašecka s ukázkami jejich rukopisů Osobnosti Rakovnicka a Novostrašecka s ukázkami jejich rukopisů František Frolík

Další faktografická kniha tohoto auotra, kvalita nestagnuje.

Bez štěstí nepřežiješ Bez štěstí nepřežiješ Thomas Buergenthal

Malý Tommy, dítě štěstěny. Dojemný příběh o malém chlapci, který přežil hrůzy koncentračních táborů. Název je celkově velmi výstižný. Mohli jste být jakkoliv silní, bez štěstí jste na přežití šanci neměli.. Poslední kapitola popisující autorův život jako soudce mě nebavila, ale není to nedůležitá součást knihy, patří k jeho životu.

25.08.2019 4 z 5

Odysea X Odysea X Jaroslav Novák

Přítel byl nadšen, pro mě byl děj místy trochu zdlouhavý. Každopádně ale cesta pana Jaroslava stojí za to.

08.08.2019 4 z 5

Hudba a ticho Hudba a ticho Rose Tremain

Hezký historický román.

12.07.2019 4 z 5

Nebe, na němž nesvítily hvězdy Nebe, na němž nesvítily hvězdy Rainer M. Schröder

Nepřidávám hvězdičky, protože jsem knihu nedočetla. Nebyla špatná, styl psaní mi vyhovoval, téma bylo zajímavé, ale do čtení jsem se musela nutit. Třeba se s ní někdy v budoucnu setkám znovu a sedneme si..

07.03.2019

Lenka Podkolenka Lenka Podkolenka Jiří Žáček

Krásný sešitek s pohádkou, jako malá jsem ji milovala, teď se líbí i další generaci :-)

21.02.2019 5 z 5

Dobrodružství za plotem Dobrodružství za plotem kolektiv autorů

Moc duchaplné příběhy nejsou, slovní zásoba také pokulhává. Dceři (4roky) se líbila, ale mě z hlediska kvality literatury nezaujala.

21.02.2019 3 z 5