Netopyr07

Kdo má rád povídky, romány atp. z lékařského prostředí, tak je to přesně to, po čem v rámci oddechové četby může sáhnout.

Četla jsem ji na základní škole a prvních 100 stran mi šlo jak psovi pastva. A najednou fíííííí... a nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Vážně skvělá kniha!

Zapisovatele mám asi nejradši z Viewgových knih. Pořád se směju jeho popisu pražského krysaříka :-D

Kostka!!! Myslím, že se tak jmenuje... Smála jsem se tak, že se na mě chodili dívat lidi, co vyvádím. Smála jsem se nahlas jak houpací kůň. Některé povídky jsou smutnější.

Hodně, hodně, hodně otevřené, i když věřím, že některé události jsou tam zamlčené, páč i takhle je to místy silné kafe :-)

Katolická "agitace", aby lidi přišli do kostela - mlácení do bronzu. Mám za to, že jsem po přečtení dokonce Michalovi Viewghovi napsala, že mě fakt pobavil... Jeho zas pobavil můj mail. Můj vztah ke zvonům je totiž velmi srdečný (srdeční?)

Toto byla KULTOVNÍ kniha našeho klubu Mladého hlasatele :-D v 90. letech. Kdo nečetl Gézu Včeličku, jako kdyby nebyl! A krásné bylo pak chodit po těch místech, o kterých Včelička píše, i když jich zbylo tak málo a vypadají hodně, hodně jinak... Krásná kniha o staré (dobré) Praze.

Pokud si dobře pamatuji, slušná detektivka s možná nečekaným pachatelem. Rozhodně jsem se nenudila, i když podle hodnocení, jak koukám, je to spíš průměr.

Nejradši mám asi pasáž, kde je Bert Baxter a Šavle.. jak Šavle "spokojeně cosi žvýkal v boudě" :-D

Četla jsem ji, když jsem začala studovat vysokou a u mnohých pasáží jsem, jak se říká, "řvala smíchy". Zvláště při líčení studia v Německu - "Mluví tady vůbec někdo německy?" Mágst du net Boarn Munchen? - Chceš do držky ? Člověče, proč tu jsi, když neumíš německy? Abych se to naučil... :-)))

Knížku jsem věnovala kamarádovi, knězi, příležitostnému fotbalovému brankáři. Smál se, až se za břicho popadal :-D

Zřejmě je to "vykrádání" vtipných glos, ale myslím, že ze Zlého faráře občas používám, když někdo zaklepe: "Tady nikdo není, co chcete?" :-D

Četla jsem ju jako "povinnou četbu" (naštěstí samostatně vybranou) při studiu filozofie a mám za to, že je to jedna z těch "lehčích" (i co do počtu stran - haha).

Mám za to, že se mi líbila víc, než ta první! Po delší době kniha, kterou jsem dokázala číst do noci opravdu se zájmem. Sice i zde jsou sem tam pasáže, které člověka uspávají, ale celkově je to výborné. Smekám! A těším se na třetí, která vyjde v březnu.

Když jsem knihu četla, začala jsem mít alergii na Leonarda da Vinci :---)

Zuby měl zelený jako mech, uši špinavý jako prase, ale věčně si čistil ty svoje nehty :-D

"Tak, a máme po gáblíku, Pepo..." "CO TO JE?" "To je PEPA!" :-)))