nevřelka | Komentáře u knih | Databáze knih

nevřelka nevřelka komentáře u knih

Popravčí Popravčí Chris Carter

Vynikající, napínavá knížka, která má opravdu šťávu, dokonce i na mě to bylo hodně, ale hodně temné. Doporučuji všemi těm, co se rádi bojí :-).

20.09.2018 5 z 5

Mlha Mlha Ragnar Jónasson

Detektivky od Jónassona miluju. Atmosféra zasněženého Islandu a tři vraždy k tomu. Bydlení na samotě, zajímavé osudy, pomalé tempo. To můžu.

15.09.2022 5 z 5

Údolí Údolí Bernard Minier

Příjmení "Dragomanová" jen tak z hlavy nedostanu, i když její postava byla na můj vkus až příliš prvoplánová. Celkově knihu hodnotím kladně, ačkoliv mám od Miniera raději jiné knihy. Tuto jsem neměla problém odložit a číst po menších částech, až tak mě ten děj nevtáhl, na rozdíl třeba od Zkurvenýho příběhu. To nic nemění na tom, že se jedná o dobrou detektivku a Martina mám pořád ráda.

10.05.2021 4 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Skvělý díl. Musím se přiznat, že Kanibal se mi moc nelíbil, tak to pro mě bylo celkem překvapení. Kate mi pořád moc blízká není, Erika byla lepší, ale začínám si pomalu zvykat. Já prostě miluju anglické detektivky a Bryndza je můj nejoblíbenější autor (ačkoli žije na Slovensku).

17.12.2020 5 z 5

X způsobů smrti X způsobů smrti Stefan Ahnhem

Velmi dobré pokračování knihy Motiv X. Ovšem několik věcí v knize bylo přinejmenším divných. Například vrah ubytovaný naproti vyšetřovatelce. Po spáchání zločinu si vesele chodí do bytu nadále. Naopak se mi líbil celkem poklidný konec knihy.

11.12.2020 4 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Tak, a celou sérii s Erikou mám za sebou. Škoda, třeba se ještě nějakého nového dílu dočkám. Příběh se mi líbil, byl napínavý a tak trochu jsem tušila, jak to celé dopadne, resp. kdo za co může. Četlo se to samo.

23.11.2019 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Asi moc Carterů po sobě. Měla jsem ty knihy proložit někým jiným, protože se mi chce napsat, že je to všechno +/- na stejné brdo. Ale nechci knize škodit, protože je to fajn napínák. Nakonec mi bylo vraha docela líto.

26.02.2019 4 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Tak trošku podobné knize Jeden za druhým od téže autora. Jo, bavilo mě to, vraždy byly brutální, četlo se to samo, Hunter je fajn chlapík a Garcia taky. Možná jsem čekala trošku invence od předešlé knížky, ale nevadí, i tak mě to bavilo.

19.02.2019 4 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Čekala jsem asi víc, ale i tak knížka splnila má očekávání a já se každý večer bála a přemýšlela, co asi bude dál...

30.08.2016 4 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Pro mě nejlepší, nejtajemnější a nejnapínavější knížka od J.B. Zatím.

30.08.2016 5 z 5

Skála Skála Peter May

Pokud máte “depku”, nedoporučuju číst. Nádherná příroda, ale neustále prší, je zima a šero. Neutěšené dětství a překvapivý pachatel. Líbilo se mi to moc, ale příště raději v jiném rozložení...

01.01.2021 4 z 5

Motiv X Motiv X Stefan Ahnhem

Tak tato detektivka měla spád, bavila mě od začátku do konce a moc se těším na další díl. Jsem zvědavá jak to dopadne s Molanderem.

26.11.2020 5 z 5

Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Kniha se četla velmi dobře a o zvraty nebyla nouze, i když hodně věcí jsem neměla problém vyvodit už někde na začátku. Konec knihy není konec, jen červený hadr pro fantazii. Proč ne, nabízí se spousta šokujících závěrů.

03.10.2020 4 z 5

Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Asi (?) můj sedmý Carter po sobě. Kniha se mi líbila, byla opravdu děsivá, padouch byl opravdu padouch s velkým "P" a pan J. byl taky hodně velký drsoň. Jedinou věc, kterou bych na knize změnila, byl konec, resp. to, kdo padouchem doopravdy byl. Pochybuji, že se taková bestie z někoho stane, byť po sebevíce traumatizujícím zážitku.

28.04.2019 4 z 5

Noc Noc Bernard Minier

Servaz opět jede nadoraz, Hirtmann je boží, začínám ho platonicky milovat. Dvojka podivínů z Rakouska, pražský hajzlík. Zabijte mě, ale fakt mě to bavilo a těším se na další díl.

20.09.2018 5 z 5

Kruh Kruh Bernard Minier

Kruh se mi líbil nejvíc. Ne druhém místě by byla Tma a na třetím Mráz. Servaz opět nespí a opět mě to irituje :-)...Zápletka super, jen jsem zase dost přeskakovala popisky krajiny a toho, kdo jak se cítí...příliš se to celé takto natahuje.

20.02.2017 5 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Celkem slušná detektivka, i když ten kůň mě fakt nebavil a věčně nevyspaný detektiv, který i tak byl schopen neuvěřitelných výsledků, ten jakbysmet. Celkově velmi čtivé.

20.02.2017 4 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Čekala jsem víc napětí. Nebylo to špatné, ale místy jsem měla tendenci text přeskakovat a těšila jsem se, až knížku dočtu. Takže na pět hvězd to za mě není.

11.09.2016 3 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane F. (p)

Jedna z mých nejoblíbenějších knížek. Přečtena několikrát.

06.09.2016 5 z 5

Hodinář Hodinář Jeffery Deaver

Má nejoblíbenější kniha od Jefferyho. Na tu mě dostal.

30.08.2016 5 z 5