Nibiru komentáře u knih
S názory uvedenými v této knize se ani při nejlepší vůli nemohu ztotožnit. Nehledě na to, že od doby jejího vzniku přibyly nové objevy, nové důkazy a nová fakta, která knize hází onu pověstnou "rukavici".
S názory uvedeným v této knize se ani při nejlepší vůli nemohu ztotožnit.
Pěkná knížka pro mladé dívky, četla jsem ji v dospívání a tehdy se mi moc líbila.
Jedná se o několik dílů, já sama jsem četla 4. Milovníkům záhad, mystiky a zastáncům teorie o utajených vládcích světa doporučuji. Knihy se velmi dobře čtou, řekla bych, že po Součkovi je Patrick takový druhý český Däniken, ale navíc má své vlastní hypotézy.
Knížka se mi moc líbila, i když je to "Červená knihovna", hlavní hrdina je moc, moc sympatický. Hned bych se do té doby přenesla, a vůbec by mi nevadilo, že nebyly mobily, počítače ani auta.
Takových podobných historických romancí jsem už přečetla hodně, ale nejvíce se mi líbí temný středověk, doba rytířů, dvorných a mužných. No a jeden z nejlepších "adeptů" na toho "mého" rytíře je bezpochyby Dante Risande, jak ho vykreslila autorka v této knížce:-). Takového muže bych hned brala:-) Navíc příběh Danteho a Gianelle je opravdu ryzí romantika podle mého gusta, bez zbytečně do podrobna líčených erotických scén, které jsou jen jakoby naznačené, což je podle mě mnohem lepší, než kdovíjak "šťavnaté" detaily. O to více vyniká nádherné jiskření mezi hlavními protagonisty, kdy on po ní neskonale touží a zápasí se svým rodícím se citem, zatímco ona se mu zoufale snaží bránit a nepodlehnout:-), ale je to předem prohraný boj pro oba. Mistrně vylíčené dialogy se autorce opravdu povedly, což je zároveň zásluha i velmi podařeného překladu knihy:-)
Škoda, že u nás zatím vyšly v překladu "pouze" dvě knihy od této spisovatelky.
A ještě něco: Tzv. "recenze" na portálu RČK se dle mého názoru nedají vůbec brát v potaz. Zjistila jsem, že můj názor na většinu knih, zde "recenzovaných" je většinou diametrálně odlišný, a to nejen pokud jde o tuto knihu. Autorka recenzí si musí především uvědomit, že se jedná o ČK, jak ostatně má i v názvu svého webu, a ne o klasickou historickou beletrii, takže své recenze by měla tomuto "faktu" zohlednit.
Velice zajímavá hypotéza, a pokud by se časem ukázala jako pravdivá, pak jsou pyramidy ještě tajuplnější, než si všichni doposud myslí.
Výborná napínavá detektivka, i když tento žánr moc nemusím, tak tuto knížku jsem si do své knihovny po právu zařadila,protože si to zaslouží. Vynikající ,místy i humorné dialogy, které ale napětí nikterak nesnižují.
Vynikající trilogie, čte se jedním dechem, zkoumá českou minulost zpod "povrchu", všímá si skrytých, mystických proudů a energií, které nás obklopují, ale o kterých vždy věděli pouze zasvěcenci, kteří jejich tajemství a působení bedlivě střežili a hlavně - dovedli je využívat ve svůj prospěch. Jsou to pradávné staré pravdy, které byly odhaleny, potom skryty tak důkladně, až byly zapomenuty, aby byly znovu pomalu a bolestně objevovány.