Nibiru Nibiru komentáře u knih

Stříbrný oheň Stříbrný oheň Gabriele Marie Schuster

Příběh svým námětem není špatný, ale chyběla mi tam hloubka propracování a styl psaní autorky byl taky takový plytký.
Oba hlavní hrdinové mi nepřirostli k srdci tak, jako tomu bylo v jiných románech, a když přemýšlím, čím to může být, tak možná tím, že popis jejich vnitřních pocitů, jejich charakterových vlastností i celkový vývoj jejich vztahu postrádal tu skutečnou jiskru a propracovanost, která člověka vtáhne do děje. Ale i zde byly některé scény dojemné, že jsem byla naměkko, takže celkově hodnotím na tři hvězdy.

10.08.2016 3 z 5

Souboj vášní Souboj vášní Marie Cordonnier (p)

Tato knížka se sice četla také dobře, ale autorka umí psát líp a poutavěji, např. její série o rodině Cambremerových z Hawkstone je mnohem lepší.
Místy mi myšlenkové úvahy Drystana připadaly až příliš přitažené za vlasy, i když to byl muž (a ti jsou obecně vzato vždy tupější jak ženy:-)). Také některá jména, např. hlavního mužského hrdiny, Drystana, tedy nevím, kde na ně autorka přišla. Je to hrozhé jméno a vůbec se mi do příběhu nehodilo....
Shrnuto: začátek tak do 1/3 knihy nic moc, až druhá polovina knihy mně připadala věrohodnější a děj byl také poutavější.

31.07.2016 3 z 5

Záhady Orientu Záhady Orientu Arnošt Vašíček

Tohoto našeho "Dänikena" mám ráda, píše poutavě a také po záhadných památkách sám pátrá , takže nepíše jenom o převzatých informacích. Trochu mi ale vadí, že jeho hypotézy nejsou ucelené a jsou příliš otevřené, jakoby se bál vyslovit zcela otevřeně svůj názor.

01.07.2015 4 z 5

Tajuplné objevy Tajuplné objevy Arnošt Vašíček

Zase jedna z těch lepších knih, které jsem od autora - českého záhadologa - četla. Je novější, tudíž jsou zde uvedena i poměrně nová fakta a objevy, které jsem zatím jinde nečetla. Kapitoly jsou poměrně krátké, takže se dobře čtou, a přitom nepostrádají na dynamice, jak to ostatně autor dobře umí čtenáři "podat".

27.04.2015 5 z 5

Uzdrav se s autopatií Uzdrav se s autopatií Jiří Čehovský

No já mám ke knize své výhrady. Jediné, s čím souhlasím, že může na určité choroby účinkovat lépe než homeopatie,protože u té je efektivní účinek zcela závislý od správného typizovaného homeopatika, což vyžaduje značné zkušenosti terapeuta a proto ne vždy homeopatická léčba 100% funguje.
Co mi ale v knize chybí, je popis působení na více chorob, než je zde uvedeno, a které jsou mnohem závažnější než např. alergie, astma nebo revma. Mluvím o chorobách autoimunity takového charakteru jako je např. rakovina nebo roztr.sklerosa, Crohnova choroba, a další. Navíc, k léčbě je nezbytně nutné zakoupit skleněný přístroj, který není zrovna levný, a když není zaručen účinek (což není, je vždy doporučována předchozí konzultace s autopatem), může se stát, že budete mít doma skleněnou nádobu za 900,- Kč na ozdobu.
Písemně jsem kontaktovala za účelem dotazu jednoho z autorů, ale do dnešního dne, a to už je více jak měsíc, se mi nedostalo žádné konkrétní odezvy. Proto pro mě celá metoda včetně jeho propagátorů není zrovna důvěryhodná.

11.01.2015 3 z 5

Poutníci do země andělů Poutníci do země andělů Ivo Wiesner

Kniha opět pojednává o dávnověkých civilizacích, které obývaly podle mýtů a starých manuskriptů Zemi v dobách tak dávných, že je to až k nevíře (spolu s dinosaury, atd.). Na druhé straně se tím vysvětlují mnohé civilizační hádanky, které věda vysvětlit neumí, tak si jich prostě nevšímá (např. rozdělení civilizace na rasy). Jediné, co mi nejde strávit, je závěr knihy, kde autor na základě vizionářských sdělení dedukuje, že Češi jsou "vyvolený národ", a že v České kotlině se uskuteční druhý příchod Spasitele, Krista, který k tomuto účelu českému národu vytvořil karmický Osud a dal mu do vínku výsady,které jiný národ nemá. Vzhledem k tomu, jak se "český národ" vyvíjí z historického hlediska, tak takovým hypotézám mám těžké výhrady, protože ať byli naši dávní předkové jakkoliv duchovně a eticky na výši (Hyperborejci, Ligurové, Keltové), dnešní průměrný Čech je spíše hanba a úpadek, než nějaký duchovně osvícený jedinec.

10.01.2015 4 z 5

Pečeť lásky Pečeť lásky Gabriele Marie Schuster

Tahle knížka opět nezklamala a autorka opět přesvědčila, že její příběhy jsou podmanivé, vášnivé, romantické i smutné, se zajímavou zápletkou a nečekaným rozuzlením. Statečná, odvážná a hrdá Aimée musí překonat mnohé nástrahy osudu i bezpráví, než získá muže svého srdce i uznání svého vznešeného původu, který jí po předcích právoplatně náleží, to vše s pomocí i samotného krále. Příběh umí vzít za srdce a přiznám se, že poslední kapitoly jsem četla se slzami v očích. Nakonec však konec dobrý, vše skončí, jak má a to je na této literatuře vždycky to pozitivní.

15.10.2014 5 z 5

Rytíř mnoha srdcí Rytíř mnoha srdcí Kinley MacGregor (p)

Kniha byla vtipná, romantická, má docela brilantní závěr, místy byla i dojemná, i slzička mi ukápla. Přesto však mám jednu připomínku, a sice, trochu mi tam vadí, že tam chybí byť i jen částečně naznačená nutnost osobní hygieny a očisty těla, v rámci celého příběhu. Já vím, že tehdy lidi na hygienu moc nedali, ale přece jen, čtyři dny na cestě, pak pracovali, a po tom všem že by si byli tak eroticky přitažliví, no nevím, nevím.... tady to trochu skřípe. Jiné autorky historických středověkých romancí do svých příběhů přece jen hygienické návyky nezapomenou zahrnout. Proto mě ten příběh nějak neoslovil, co se věrohodnosti týká, i když je napsaný svěžím a čtivým jazykem.

21.09.2014 4 z 5

Viviane - otrokyně pomsty Viviane - otrokyně pomsty Marie Cordonnier (p)

Všechny čtyři díly o dcerách čarodějnice Melissandy de Guines byly okouzlující , takovým drsně-romantickým dobrodružným způsobem. Poslední díl o Viviane je zezačátku hodně smutný a také zkušenosti s láskou, které musela naše hrdinka prožít, jsou spíše bolestné jak radostné, ale vše nakonec dobře dopadne. Tato série se mi moc líbila, hlavně pro to neustálé eskalující vzrušení jednak z pohnutých osudů dcer krásné Melisandy, jednak pro jejich trochu paranormální schopnosti (jak bychom nazvali dneska), ale hlavně pro krásné rozvinutí a popis vášnivé lásky, která ve všech čtyřech dílech, v různých podobách, tak podmanivě prolíná celým dějem , který se v posledním díle završí, vykonáním pomsty na zločinci a vrahovi.

07.09.2014 5 z 5

Snění Snění Jill Barnett

No tenhle příběh mě moc neoslovil, na rozdíl od knihy Báječná Clio a Hříšná Sofia. Ale asi to záleží na vkusu. Já prostě ty naivně hloupé ženské hrdinky nemusím, ani v červené knihovně.
Příběh taky nic moc, kniha je zbytečně obsáhlá, na to, že se tam celkem nic neděje.

21.08.2014 2 z 5

Přírodní medicína pro psy a kočky Přírodní medicína pro psy a kočky Richard H. Pitcairn

Všichni milovníci psů nebo kočiček se zde přijdou na své - zejména, co se týče správné výživy čtyřnohých miláčků.
Dále je zde spousta receptů pro nemocná zvířata a také možnosti léčby přírodními prostředky, např. homeopatiky, která jsou mnohdy účinnější než klasická chemická léčba a hlavně nemají žádné vedlejší účinky. Je psaná dobře čtivou a srozumitelnou formou a člověk se zde dočte mnohé zajímavosti o zvířatech, jejich nemocech, genetické zátěži a vlivu prostředí, zkrátka bráno z komplexního pohledu, který může poskytnou pouze odborná, erudovaná publikace.

19.08.2014 4 z 5

Za strašidly na hrady a zámky Za strašidly na hrady a zámky Petr David

Knížku hodnotím velmi kladně, je na křídovém papíře, pěkně ilustrovaná a vůbec pěkně výpravná, líbí se mi celkové pojetí knihy i textový obsah s informacemi, upřesňujícími samotnou stavbu či její blízké okolí, pro případného zájemce o návštěvu.
Navíc je zajímavé, ke kolika historickým stavbám u nás se váže nějaká pověst či legenda.

19.08.2014 4 z 5

Marie - anděl v pokušení Marie - anděl v pokušení Gabriele Marie Schuster

Cyklus "Dcery čarodějnice" nemám ještě celý přečtený (chybí mi jeden díl), ale je opravdu velmi poutavý a čte se aspoň mně jedním dechem. Trochu tajemná minulost hlavních protagonistek, pronásledovaných děsivou postavou zvrhlého bídáka dává knihám punc napětí a nechybí ani vášnivá, strhující láska, jejíž různé tváře a formy dokáže autorka velmi barvitě vylíčit.

15.08.2014 5 z 5

Tajemství růže Tajemství růže Marie Cordonnier (p)

Růže z Hawkstonu jsem četla až na první díl všechny a je to moc krásná romantika, kniha Tajemství růže patří k těm lepším z téhle řady, navíc odpovídá trendu té doby, kdy "šlechtická" dcera byla i známá léčitelka, což ve středověku nebylo neobvyklé.

15.08.2014 5 z 5

Píseň válečníka Píseň válečníka Catherine Coulter

Tato kniha ze série Písní je nejméně povedená, jak už tady více čtenářek psalo, ani mě Chandra nepřirostla k srdci, měla naprosto situacím nepřirozené vzorce chování, prostě vzpomínám na ni jako na blbou nánu, která neví, co chce.
Do romantické zápletky se mi vůbec nehodila. Touto knihou jsem byla zklamaná.

13.08.2014 1 z 5

Čas Bohů Čas Bohů Frank P. Jones

To já zase věřím. Na světě, v našem trojrozměrném světě, který jsme schopni vnímat našimi omezenými smysly (čas je čtvrtý rozměr) je tolik jevů a podivuhodných věcí, které se nedají vysvětlit, ačkoliv se prokazatelně dějí.
I já mám dva takové "neuvěřitelné" zážitky, a protože jsem to zažila na vlastní kůži, tak vím, co vím. Nevěřícím Tomášům to stejně nevysvětlím, protože vysvětlení sama neznám. Ale vlastní zkušenost je nade vše.
Naše věda je zatím jenom v "plenkách", přestože se považujeme div ne za pány tvorstva. Byly tu před námi jiné civilizace, které toho věděly o Makrokosmu a Mikrokosmu mnohem více než my a dokázali i svůj mozek využívat mnohem efektivněji než my.
Trochu pokory by lidstvu rozhodně neškodilo!

08.08.2014 4 z 5

Uloupená růže Uloupená růže Gabriele Marie Schuster

Další díl ze série o osudech Sokolových synů - jedna z nejpodařenějších sérií od této spisovatelky historických romancí. Četla jsem už od ní hodně knížek, mám ji ráda pro její styl psaní a proto, že jsou její příběhy zasazené do rytířských dob středověku a vystihují atmosféru spojenou s životem na hradech a vystihují ji docela dobře. Moc se mi líbí smysl pro čest, právo a odvahu , popisované ve spojení s povinnostmi a zodpovědností hradních šlechticů starat se o svoji rodinu , bránit čest svého rodu a bojovat za lásku.
Takové morální vlastnosti mi v dnešní době velmi chybí.
U tohoto dílu jsem i uronila slzu, což se mi stává jenom zřídka. Vřele doporučuji k přečtení.

03.08.2014 5 z 5

Nezkrotná buřička Nezkrotná buřička Gabriele Marie Schuster

Kniha se mi moc líbila, už sháním další z této série.Dobře se čte, nic tam není rozvláčné a na dlouhé lokte, jako u některých jiných autorek.

28.07.2014 5 z 5

Dívka, moře a noc Dívka, moře a noc Jacques Sternberg

Tuto knihu jsem četla již dávno, ale zanechala ve mně dojem i dnes po tolika letech. Určitě není tuctová.

24.06.2013 4 z 5

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

No já se na rozdíl od ostatních čtenářek nebudu rozplývat. Četla jsem knihu nějakého staršího vydání, snad z 60. let a snad díky překladu to bylo strašné. Připadala jsem si, že čtu archaickou češtinou přelomu 18. století. "Díky" tomu mě kniha vůbec nezaujala,protože dialogy byly nepřirozené, těžkopádné, takto nikdo nemluví, snad ani tehdy, v té době. Popisy pocitů byly únavné, zdlouhavé, nekonečné. Přeskakovala jsem celé stránky.
Naproti tomu všechny filmové podoby, které jsem viděla, byly vynikající, ale nejlepší byly seriály BBC v hl. roli s Toby Stephensem a film v hl. roli s Michaelem Fassbendererm. Obě zpracování vydají za celou knihu, je v nich nekonečná hloubka a nádherně vystižené pocity a pohnutí hlavních protagonistů. Toby Stephens jako Rocherster byl prostě úžasný.

11.06.2013 3 z 5