nicolettkaa nicolettkaa komentáře u knih

Musela jsem mlčet Musela jsem mlčet Mazarine Pingeot

Asi do půlky knihy jsem si říkala, co to je a marně hledala nějaký hlubší význam. Druhá půlka už byla o něco lepší, ale ani tak jsem z ní nebyla nadšená. Muset mlčet o svém původu, o svém otci a svém životě určitě nebylo jednoduché, stejně tak pronásledování novináři po zbytek života, obzvláště v nesnadných životních situacích. Téma, které by si zasloužilo mnohem lepší zpracování.

Zařazeno do čtenářské výzvy 2019 jako Kniha, která má na Databázi knih v době čtení méně než 10 komentářů.

02.06.2019 1 z 5

Piercing na duši Piercing na duši Josef Pepson Snětivý (p)

Po přečtení zdejších komentářů jsem se knihy docela děsila. Po přečtení knihy jsem zjistila, že mé obavy byly zcela na místě. Sice se čte poměrně dobře, ale všechny postavy mi lezly na nervy jak chováním tak dialogy. Vždyť tam z nich nebyl nikdo normální! Tohle už nikdy víc, děkuji.

Zařazeno do čtenářské výzvy 2019 jako kniha s oxymórem v názvu.

30.05.2019 1 z 5

Cínový vojáček Cínový vojáček Hans Christian Andersen

Andersenovy pohádky mám ráda, přestože většinou končí špatně.

29.05.2019 4 z 5

Krysař hamelnský, Mořský car a moudrá Vasilisa a jiné pohádky Krysař hamelnský, Mořský car a moudrá Vasilisa a jiné pohádky Bedřich Šaloun

Vcelku docela průměrné pohádky. Ničím zrovna moc neoslní ale ani neurazí.

29.05.2019 3 z 5

Zbav nás od zlého Zbav nás od zlého Romain Sardou

!!!POZOR, MŮŽE OBSAHOVAT SPOILER!!!
Od autora to byla moje prvotina a musím říct, že jsem byla víceméně spokojená (akorát těch zázraků bylo na mě jakožto věčného skeptika nějak moc). Kniha se dobře čte a rychle to utíká, po první kapitole, kde se objevila hned první mrtvolka, jsem byla přímo nadšená :D Konec byl podle mě ale až moc uspěchaný, nemám ráda ty časové skoky po několika měsících či letech.

Zařazeno do čtenářské výzvy 2019 jako kniha, která mě zaujala obálkou.

19.05.2019 3 z 5

Jamajka a její bojovníci Jamajka a její bojovníci Stephen Foehr

Tuto knihu objektivně ohodnotit nedovedu. Čekala jsem od ní naprosto něco jiného. Pro ty co mají rádi reggae hudbu popř. jsou vyznavači rastafariánství to bude určitě zajímavé čtivo. Mně většina části strašně nebavila a nemohla jsem se začíst. Vyjímkou byly části z historie, které se ale dost prolínají právě s vírou rastafariánů, která mi zase nic moc neříká.

Zařazeno do čtenářské výzvy 2019 jako cestopis.

15.05.2019

Umlčený film Umlčený film Jan Žalman

Nedokážu objektivně hodnotit. Kdyby jsem znala filmy, o kterých se tam píše (viděla jsem jich minimum), dalo by mi to asi víc. Možná jednou až doženu všechny uvedené filmy, dodám hodnocení knihy (vidím, to ale dost nereálně, je jich totiž moc).

Zařazeno do čtenářské výzvy 2019 jako kniha s lichým počtem stran.

25.04.2019

Markýza de Pompadour Markýza de Pompadour Dora Duncker

Od první chvíle mi byla postava Markýzy tak strašně protivná, ani na konci knihy jsem ji nedokázala litovat. U některých pasáží jsem měla problém se začíst, proto jsem knihu četla na můj vkus až moc dlouho. Znovu bych do ní už nešla.

Zařazeno do čtenářské výzvy 2019 jako kniha autora jehož jméno i příjmení začíná na stejné písmeno.

25.04.2019 3 z 5

Hvězdy nad námi – Vzpomínky dítěte, které přežilo osvětimské peklo Hvězdy nad námi – Vzpomínky dítěte, které přežilo osvětimské peklo Eva Slonim

Silné téma, která je potřeba neustále připomínat. Přestože chápu, že na hrůzy z koncentračních táborů se vzpomíná blbě, natož o nich psát, nemůžu kladně hodnotit formu knihy. Tímto stylem mě to vůbec nebavilo, a proto nemohu dát vyšší hodnocení.

11.04.2019 3 z 5

Jednou nohou v blázinci Jednou nohou v blázinci Simona Monyová (p)

Monyová opravdu není nic pro mě. Pákrát jsem se sice pousmála, ale žádná hitparáda to tedy nebyla.

29.01.2019 2 z 5

Dcery nepřátel státu Dcery nepřátel státu Jana Roubíková-Švehlová

Téma knihy je něco, na co by se nemělo zapomenout. Zpracování knihy se mi ale moc nelíbilo. Pokud autorka zpovídala ostatní "dcery" osobně a pokládala otázky, uvítala bych, kdyby kniha byla psáná formou interview. Takhle ty skoky myšlenek nedávaly občas smysl. Hned vyprávění autorky skákalo z jednoho období do druhého....

19.01.2019 3 z 5

Můj život Můj život Harry Pollak

Ke knize jsem se dostala náhodou přes kamarádku. Byla jsem přijemně překvapená. Neobyčejný příběh člověka, který se jen tak před něčím nezastavil a který se rozhodl, že ho sám odvypráví. Až na některé cestovatelské pasáže, které mě moc nebavily, nemám knize, co vytknout.

30.11.2018 4 z 5

Říše slunce Říše slunce J. G. Ballard (p)

Na knihu jsem se těšila, protože měla vyprávět o válce zase z jiného světa, než knihy které obyčejně čtu, ale nakonec mě to tak strašně nebavilo. Podnítilo mě to k tomu zjistit si více informací o průběhu války v Číně, ale to je tak vše.

18.11.2018 2 z 5

Hon na lišku Hon na lišku Roald Dahl

Knihy Roalda Dahla mám ráda, ale Hon na lišku mě moc nenadchl. Ze začátku, kdy se gremlini ukázali jako záškodníci, jsem se bavila, ale pak to šlo z kopce. Druhá půlka už je pak jedna velká depka. Normálně se v nich vyžívám, ale tohle se mi četlo opravdu špatně.

17.10.2018 3 z 5

Deník z Guantánama Deník z Guantánama Mohamedou Ould Slahi

Kniha pro mě byl docela utrpení. Podle textu na obálce jsem čekala něco jiného. Dočetla jsem jen proto, že nerada nechávám knížky nedočtené.
Nechci se pouštět do toho, zda je Muhammed vinný nebo nevinný, ale spousta věcí mi nedává smysl. Obzvlášť, že rukopis vůbec mohl vyjít, i když prošel cenzurou, která v některých pasážích také nebyla moc logická.

21.08.2018 2 z 5

Skřítkové pod Kašperkem Skřítkové pod Kašperkem Jaroslava Voráčková

Jako celek mě knížečka moc nezaujala. Některé pověsti jsou lepší, některé horší. Chybí mi na nich větší propracovanost a u některých pořádná zápletka. Ilustrace jsou ale úžasné.

12.08.2018 3 z 5

Dobrodružství šneka Krasíka Dobrodružství šneka Krasíka Slavomír Szabó

Pohádky nejsou nijak zvláštní, ale určitě neurazí. Mně se líbí, že vypráví o reálných místech v Moravském krasu, která jsem během dovolené stihla navštívit. A právě mě kniha inspirovala k plánování dovolené na Slovenský kras :)

09.08.2018 4 z 5

Na střeše Afriky Na střeše Afriky Vladimír Plešinger

Na střeše Afriky je první kniha od V. Plešingera, po které jsem sáhla a určitě není poslední. Mimo poutavého líčení zážitků se svých cest po Africe zaujme i popis historie tohoto kontinentu a samotného života lidí. Osobně mě nejvíc zaujala část o královně ze Sáby a pak novodobá historie, kdy se Etiopie musela bránit vpádu Italů, kterého se také účastnil český cestovatel Parlesák.
Všem cestovatelům i těm, kteří se chtějí dozvědět o Africe něco nového vřele doporučuji ;-)

19.09.2017 5 z 5

Pradědovy pohádky Pradědovy pohádky Miroslav Kubíček

Dětem by se kniha možná líbila, ale mně se nelíbil styl, jakým je putování pohádkových postav popsáno. Ilustrace jsou však velmi povedené, ty hodnotím kladně.
Přečtena je během chvilky.

18.07.2017 2 z 5