nikca0568 nikca0568 komentáře u knih

Růže z Yorku - Koruna osudu Růže z Yorku - Koruna osudu Sandra Worth

Tak a je tu druhý díl. Ta kniha není špatná, jen jsem se za celou tu dobu neztotožnila z žádnou postavou. Stylem psaní mě všechny příjdou vzdálené. Jako jednotlivé knihy mě to nezaujalo, jako trilogie uvidím až dočtu poslední na celkový dojem. Nemám s čím porovnávat, o válce růží jsem více nečetla. A podle mě to od Richarda nebylo zas tak čestné jak nám to autorka vylíčila. Mám na něj jiný názor.

11.08.2016 3 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Tuhle knihu jsem četla po Hledání Aljašky. No je to ten klasický Green, příběh 2 lidí, kde jeden z nich toho druhého ze začátku miluje a nesmí chybět hrozně inteligentní puberťáci.Ta knížka není špatná jen mě začala bavit až ke konci. Stylem vyjadřování mě připomínala Aljašku a i tím, že jeden aktér byl do toho druhého zamilovaný. Je to horší než Hledání Aljašky, ale líbilo se mi to víc než profláklé Hvězdy nám nepřály, aspoň to není tolik naivní. Ale čím víc čtu knihy o tohoto autora, tím víc vybočujou z reálného života.

11.08.2016 3 z 5

Paní Boleynová Paní Boleynová Brandy Purdy

Tato kniha je čtivá a velmi dobře uspořádána. Nenajdete tu tolik historických faktů, ale spíše život královen a vypravěčky samotné. Jane Seymore a Anne z Kleve jsou poměrně odbyté v jedné kapitole, takže kvůli nim knihu nekupujte. Nejvíc prostoru zaujímá Anna a poté Kateřina. Život postavy Jane Boleyn je pěkné zpestření. Popravy a soudy byly popsané velmi dobře. Doporučuji.

21.07.2016 5 z 5

Růže z Yorku - Láska a válka Růže z Yorku - Láska a válka Sandra Worth

Moje druhá historická kniha. Čte se to složitě a není to tak čtivé jak jsem čekala. Popisuje s to vše jakoby z dálky. Střídají se vypravěči. Není to špatné ale taky bych si ráda přečetla i knihu, která Richarda tolik neobhajuje.

03.07.2016

Tajný deník Anny Boleynové Tajný deník Anny Boleynové Robin Maxwell

Z téhle knihy jsem byla opravdu nadšená. Annu jsem znala z Tudorovcú a už tam si mne získala. Tato kniha, zvlášť forma deníku, pro mě byla velmi zajímavá a celkově život Anny je velmi zajímavý. Od té doby se o Annu zajímám více a kupuji si další knihy. Díky téhle knize jsem zjistila, co je můj šálek kávy.

02.07.2016 5 z 5