NikinkaFantasy NikinkaFantasy komentáře u knih

Ztracená naděje Ztracená naděje Colleen Hoover

Knížku jsem dočetla dneska krátce po půlnoci. Já příběh Sky a Holdera prostě miluju, ale začalo mi to připadat trošku nudné a obyčejné. Ne kvůli tomu, že čtu o stejném příběhu po druhé, ne kvůli tomu, že se stejný příběh vypráví až moc dlouho. To vůbec ne. Ten příběh je úžasný, baví mě a je to unikátní, ale zároveň je to až moc obyčejný. Tedy na mě. Já obvykle čtu fantasy žánr, nebo spíš - s fantasy jsem začínala a dlouho jsem nečetla nic z tohoto žánru, a tak se všechny ty příběhy, které se mohly stát každému vcucly do této úžasné knihy a ta to bohužel odnesla. Proto musím proti své vůli ubrat jednu hvězdičku.

Teď k tomu ději (OBSAHUJE SPOLEIRY):
Moc se mi líbilo, že jsem se mohla podívat na Holdera a jeho pohled na věc. Ocenila jsem, že tam byla i ta část s Les a její sebevraždou. Ten dopis... brečela jsem u toho, jako malá. Tolik se toho v téhle knize stalo a vysvětlilo... Beth ví o tom, že je Hope/Sky naživu, věděla to i Les a Beth se seznámila se Sky. To bylo tak neuvěřitelně úžasné! Ta scéna, kdy tam Les popisuje, jak se to stalo. A Les je úžasný člověk. Také se mi líbilo, že vynechala autorka to důležité, co se stalo v knížce Bez Naděje a místo toho popsala to důležité, co se stalo v této knize. Líbilo se mi, že knížka začíná dřív, než Holder potká Sky a končí déle, než se vyřeší celá minulost (jak tomu bylo v knize Bez Naděje).

Co na to říct? Tato autorka píše výborně a ten příběh je tak zajímavý, že prostě musím slintat blahem, že jsem měla možnost si ho přečíst. Palec nahoru.

19.10.2014 4 z 5

Nocí zlomená Nocí zlomená Patricia Briggs

Další výborný díl. Patricia se celou sérii jen lepší a lepší. Konečně Mercy nezachraňovala ostatní, ale bylo to půl na půl. Já opravdu nechápu, jak kdo může mít rád Christy. :D Ta ženská je naprostá mrcha. Jsem ráda, že se tam objevil Ben, jelikož to je můj nejoblíbenější vlk vůbec. Auriel jsem si znelíbila ještě víc. Naopak Honey ve mně naplnila očekávání a dobře se vyklubala. Jen mi je líto, že ztratila Petera. Mercyin brácha Gary je prostě boží. Konečně má Mercy nějakýho příbuznýho, se kterým se baví. Taky mě opět pobavil Kojot. Některý scény byly dojemné, zvlášť ta, kde se Adam s Mercy loučil. Konečně jsem dostala taky nějaký odpovědi, ohledně Mercyina stárnutí. Jsem zvědavá co nám autorka nabídne příště a jestli se rozhodne pokračovat v sérii Alfa a Omega, protože Anna už mi dost chybí. Jinak skvělá kniha. :-)

05.08.2014 5 z 5

Zákon smečky Zákon smečky Nancy Lindsay Jones Holder

Z nějakého nejasného důvodu, se mi ta knížka líbila víc, než ta první. Kat byla ve 2. díle rozhodně odvážnější. Taky tam bylo víc scén s Trickem, kterého mám pořád radši, než Justina. A náš Mordecai je nejspíš lovec vlkodlaků... podle mě dokonce zastřelil svého syna (jestli to byl tedy vlkodlak). Cordelii jsem v týhle knížce neměla ráda. No a celkový mi to přišlo trochu zamotaný. Hlavně ta konečná válka smeček. To je vše, co k tomu chci říct.

10.07.2014 4 z 5

Železná dcera Železná dcera Julie Kagawa

Jé! To se mi moc líbilo. Je velice zajímavé, že Meghan ovládá železné okouzlení, a že je/bude Železnou královnou. Fakt mě bavily scény Meghan se Sagem a Rowanem. Ash byl prostě úžasnej. A Puka nemám ráda ještě víc. Zalíbily se mi Pouliční krysy a je mi líto, jak to s nimi dopadlo. A jsem také moc ráda, že to mělo uzavřený konec, když není zrovna jisté, že by nakladatelství pokračovalo v sérii. A Ash ve smokingu - prostě boží. A ten konec... Nádhera. Bylo to dojemné, akční a vřískala jsem u toho smíchy. :D To, jak tam Meghan křičela na Mab. Perfektní.

27.06.2014 5 z 5

Magie krve Magie krve Tessa Gratton

Mě to prostě nebavilo. Knihu jsem si koupila naprosto impulzivně a bez dostatku času a už to nikdy neudělám! Dočetla jsem jí opravdu jen z povinnosti a začala jsem počítat kolik stránek mi zbývá. Jediné co mi přišlo zajímavý byly deníky Josephin a později i Philipa. Chtěla bych se dozvědět, co se stalo s Diákonem. Nicméně mě krvavá magie zaujala a samo sebou, že si koupím i 2. díl. Nick mě ze začátku celkem bavil, ale pak se z něj stal totální hlupák. Silla... pro mě byla divná. Jejich přátelé mě taky moc nebavili. Nakonec mě Lilith (Mary) pořádně pobavila svým nápadem napsat o tom, co se Sille a Nickovi stalo. No... prostě to bylo slabé.

18.04.2014 3 z 5

Pomstěný milenec Pomstěný milenec J. R. Ward (p)

Knížka mě bavila a překvapivě plynula rychle. Situace se zajímavě vyvíjela s Wrathem a Beth. Zalíbil se mi George a zase tam bylo hodně vtípků a luxusních hlášek, při kterých jsem se často smála tak, že jsem vzbudila celý barák :-) Taky je mi celkem líto, že ZeroSum vybuchlo. Jinak se těším na další díl.

17.03.2014 5 z 5

Volání úplňku Volání úplňku Keri Arthur

No... knížka byla celkem zajímavá. Ale něco se mi prostě nelíbilo, něco neidentifikovatelného. Riley mi byla svým způsobem přitažlivé, Rhoan taky, Talona a Mishu jsem neměla v lásce od prvního okamžiku. Quinn mi nevadil. Ta záležitost s Quinnem mě rozhodně navnadila k dalšímu dílu. Bohužel musím ubrat jednu hvězdičku.

13.03.2014 4 z 5

Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Páni! Nic podobného jsem ještě nečetla, kniha je naprosto originální a úžasná, přestože autorka napsala zatím pouze 2 knihy, tak má na psaní knih prostě talent. Kniha se mi velmi líbila, Scarlet a Vlk byli fajn, nechyběla tam akce, zápletka, prostě všechno bylo úžasné :-). Těším se na 3. díl.

22.01.2014 5 z 5

Indigové kouzlo Indigové kouzlo Richelle Mead

Naprosto to překonalo předchozí dva díly. Sydney byla úplně jiný člověk, než v předchozích knihách a vůči lidem, kteří nad ní mají mít moc se pěkně vzbouřila, i když oni o tom ještě nejspíš nevědí. Kouzla, zrušení tetování, vztah s morojem a vše ostatní... jiný, úžasnější člověk. Tají se mi dech, co se stane v příštím díle, jak udrží tajemství před Zoe a všechno ostatní. Tuto knihu můžu jedině doporučit.

02.01.2014 5 z 5

Průvodce Průvodce J. R. Ward (p)

Byla to naprosto úžasná kniha. Když jsem se to chystala číst, tak jsem nad tím uvažovala, jako nad nějakým "učivem" k Bratrstvu. Kniha mě i překvapila. Rozhodně jsem se u ní nasmála méně, než u ostatních knih z Bratrstva a dozvěděla jsem se mnohem víc informací, o kterých se mi ani nezdálo. A plánuji se naučit abecedu staré řeči :-). Doporučuji.

01.01.2014 5 z 5

Spálená mrazem Spálená mrazem Patricia Briggs

Kniha byla skvělá, vtipná, nechybělo ani napětí a měla nádech dobrodružství. Trochu se mi ale nelíbilo, že mají skoro všechny knihy v této sérii v podstatě stejný příběh - smečka byla ohrožena, Mercy všechny zachránila a všichni se unavení, ale zdraví - většinou - vrátili domů. Ale to mi neubralo na hodnocení. :-)

12.12.2013 5 z 5

Mrtví do soumraku Mrtví do soumraku Charlaine Harris

Kniha se mi celkem líbila a dokonce mě i překvapila. Musela jsem se přemáhat, abych si ji v knihovně vypůjčila, odradili mě hlavně jména hlavních hrdinů. No, ale jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Nakonec to bylo velmi pěkné čtení a brzo začnu číst i druhý díl. Nicméně mě trochu udivilo chování Sookie a většina ostatních lidí. Za to ubírám jednu hvězdičku.

25.11.2013 4 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Richelle Mead

Kniha mi jen občas připadala nudná. Ráda jsem si zas něco přečetla o Rose a Dimitrijovi a jak jejich vztah viděla Sydney. Sydney se mi velice líbila. Je výstřední mezi alchymisty, překvapuje a lidi kvůli ní udělají i nemožné. Předtím mě v sérii Vampýrská akademie moc Sydney nezajímala, ale teď se mi líbí trochu víc, než Rose. Za tu občasnou nudu knížce odebírám jednu hvězdičku. :-)

11.11.2013 4 z 5

Jako rtuť Jako rtuť Amanda Quick (p)

Kniha byla velmi zajímavá. Tak trochu to navazovalo na první díl a to se příběh odehrával v jiném století, než první. Nejdřív mi to připadalo divné, ale pak jsem pochopila, že vše má svůj význam :-). Škoda jen že v prvním díle nebylo něco o rodině Sweetwaterů. Bylo to velmi zajímavé a knihu taky doporučuji. :-)

29.09.2013 5 z 5

Dvojí spravedlnost Dvojí spravedlnost Patricia Briggs

Kniha byla jako vždy úžasná. Mrzí mě, že autorka na chvíli přestane psát knihy do série Alfa a Omega, ale určitě to není na škodu, když bude psát další knihu k sérii Mercy Thompson. Kniha byla hodně dramatická, ale bylo zajímavé číst o tom, jak vyšetřují Charles a Anna sérii vražd. Jsem taky ráda, že tam je zmíňka o Adamovi a Mercy. Ale jsem šťastná, že vše dobře dopadlo. Jen bych nejradši namlátila lidem, kteří nechali jednoho z vrahů běhat na svobodě. No... myslím, že se o to asi postarají Fae. Doporučuji.

27.08.2013 5 z 5

Stínem políbená Stínem políbená Richelle Mead

Páni. Tato kniha byla o dost lepší než předchozí dvojka. Bylo to... zajímavé. Dimitrij se konečně přestal chovat k Rose jako k dítěti, což potvrzovaly jen události v chatě. Konec byl pro mě smutný, ale snad vše dobře dopadne. Kniha se mi moc líbila.

27.08.2013 5 z 5

Mrazivý polibek Mrazivý polibek Richelle Mead

Tato knížka byla lepší, než ta předchozí. Byla zajímavá, na scénu přišel Adrian. Dimitrij mě v této knize pěkně štval. A naposled tu byl normálně Mason. Nebudu odůvodňovat, proč jsem napsala "normálně". Až si přečtete 3. díl série, tak pochopíte. Zajmutí Strigoji bylo celkem nudné, ale útěk byl nesmírně zajímavý. Jen sem bračala, když psali, co se stalo s Masonem. Jsem prostě děsná citlivka. Nádherná kniha.

12.08.2013 5 z 5

Štvanice Štvanice Patricia Briggs

Vážně jsem to nečekala. Trochu upřesním, co jsem vlastně nečekala: Překvapilo mě, že mohlo být něco lepšího, než série Mercy Thompson. Je to, ale tak. Tato kniha byla prostě úžasná. Bylo zajímavé, jak se Anna učila Charlesovi důvěřovat. Také mě zaujalo, jak to dopadne s jejich poutem. Naštěstí se upevnilo. Také bylo pozoruhodné, jak plaché štěně lehce zabilo čarodějku, když před ní utíkal Maur řadu let. Před tím, než jsem začala tuto knihu číst, jsem ani nevěděla, co to znamená slovo "omega". Naštěstí jsem to brzy zjistila. Když jsem četla sérii Mercy Thompson, tak jsem tam jen párkrát narazila na jméno Anna, nebo Charles. Nějak mě ta jména nevábila, ale když jsem si tuto knihu přečetla, nevím jak se mi mohlo stát, že pro mě byli předtím nezajímavými. Tuto knihu jen doporučuji.

12.08.2013 5 z 5

Vzkříšena za úsvitu Vzkříšena za úsvitu C. C. Hunter (p)

Tato kniha pro mě nebyla tak zajímavá ,jako předtím 1. díl. V duchu jsem řvala na Kylie, když řekla Lucasovi, který se konečně vrátil, že budou jen kamarádi. Přiznávám, že nejsem fanda Dereka, to už je důkaz, když jsem se musela kouknout do obsahu, abych si vzpomněla, jak se jmenuje a doufala jsem že nebudou s Lucasem jen kamarádi, ale štvalo mě jak se mezi oběma klukama neustále rozmýšlí. No, nic moc.

30.06.2013 3 z 5

Zrozena o půlnoci Zrozena o půlnoci C. C. Hunter (p)

Ze začátku, když jsem četla tuto knihu mi nepřišla nějak zajímavá a uvažovala jsem o tom jestli ji přestanu číst, pak na scénu ale přišel pohledný vlkodlak Lucas a dodal příběhu to pravé. Přiznávám že jsem na konci brečela a řikala si, jestli to dopadne v druhém díle dobře. Kniha se mi prostě moc líbila. :-)

30.06.2013 4 z 5