niknikita Online niknikita komentáře u knih

Poslední akt lásky Poslední akt lásky Cathy Rentzenbrink

Příběh ze kterého sice mrazí, ale díky autorčině způsobu jakým se vracela do vzpomínek, jsem cítla něco velice osobního.Její závěrečný dopis Mattymu mne ale dostal naprosto jednoznačně.

17.11.2017 4 z 5

Karibu Keňa: láska v ohrožení voodoo Karibu Keňa: láska v ohrožení voodoo Hana Hindráková

Literární zpracování příběhu nebylo nic, nad čím by moje čtenářská duše zajásala a příběh se snažil být zajímavý, ale nijak jsem mu nepropadla a neuvěřila. Promiňte, paní Hindráková.

14.11.2017 1 z 5

Tsunami blues Tsunami blues Markéta Pilátová

Tsunami blues je jako poezie. Plná zvratů, krásná a drsná zároveň. Vždycky, když už jsem chtěla přestat na chvíli číst, musela jsem pokračovat.

13.11.2017 4 z 5

Rozepnutá Rozepnutá Nicki Reed

Rozepnutá je taková normální oddechovka s nevšedním námětem, ale vlastně nic v tomto příběhu nebylo nijak zvlášť nepochopitelné. Každá z postav byla něčím lidsky zajímavá a zábavná a jejich vzájemná vstřícnost stojí za zamyšlení nad vlastní schopností tolerance.
A mimochodem, ty šaty na obálce vypadají dost dobře...

09.11.2017 4 z 5

Míček Flíček Míček Flíček Jan Malík

Přečetla jsem ji nedávno své vnučce a byla z ní stejně nadšená, jako kdysi její táta.Krásné ilustrace Heleny Zmatlíkové dělají tuto knihu ještě poutavější.

08.11.2017 4 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Zajímavý a napínavý thriller, kde se prolínají dvě dějové linky a tak trochu i ta třetí. Krátké kapitoly dělají příběh dobře čitelným a množství postav je tak akorát.
Nepříjemná byla poměrně velká gramáž knihy od vydavatelství Ikar, protože snižovala komfortní zážitek.

05.11.2017 4 z 5

Loď v Bretani Loď v Bretani Marta Davouze

Moc krásná kniha, plná úžasných lidí a jejich příběhů. Jedna z těch, kdy je člověku líto, že už nejde číst dál.

26.10.2017 5 z 5

Já, Julie a dovolená Já, Julie a dovolená Dagmar Dandová

Odloženo po pár stránkách - uffffffffff.

25.10.2017

Věčná Ambra 1 Věčná Ambra 1 Kathleen Winsor

Tak tenhle kýč nikdy nedočtu a opravdu to není pro mne.Kdybych mohla, změním název na "Ambra na zabití" - přestože je autorka jistě znalá historie, omlouvám se jí a všem příznivcům podobných šíleností.

21.10.2017 odpad!

Hovory s Bohem I – Neobvyklý dialog Hovory s Bohem I – Neobvyklý dialog Neale Donald Walsch

Musím si ta skvělá a moudrá slova co nejdříve zopakovat a zkuste to taky, bez ohledu na to, jestli jste věřící.

18.10.2017 5 z 5

Pád nebes Pád nebes Reinhold Messner

Matterhorn je moje srdeční záležitost - to znamená, že každá zmínka o této hoře hor je pro mne zážitek. Proto dávám i tohle vysoké hodnocení, ale taky z úcty k osobě Reinholda Messnera, Edwarda Whympera a Jean-Antoine Carrela.
O tragédii v roce 1865 by se ale sotva mělo soudit, proto mám z poslední věty v knize špatný pocit: "...odpovědnost za své konání nechtěl nést." To zaznělo na adresu ambiciózního mladého angličana, který jako první dosáhl vrcholu této magicé nebeské pyramidy.
Do hor, jde především každý sám za sebe a není jednoznačné dodatečně hledat něčí vinu, přestože tato cesta stála čtyři lidské životy při sestupu. Bohužel.
Další velké zklamání je skutečnost, že ani nádherný a monumentální Matterhorn není ušetřený komerčnímu zneužívání.

17.10.2017 5 z 5

Džungle rtěnek Džungle rtěnek Candace Bushnell

Viděla jsem seriál dřív, než se mi dostala do rukou kniha, tak jsem byla překvapená odlišnostmi, ale je to nakonec skvělé, že se scénář nedržel předlohy zuby nehty.
Obojí je zábavné a řekla bych i žensky poučné, a já si tento příběh tří úspěšných žen pokaždé užívám.

14.10.2017 5 z 5

Sex ve městě Sex ve městě Candace Bushnell

Tak tohle ne! Je s podivem, že se dá dívat na stejnojmenný serál.

08.10.2017

Adina Mandlová - Příběh české hvězdy Adina Mandlová - Příběh české hvězdy Vladimír Přibský (p)

Ano, životní příběh Adiny Mandlové je nesmírně zajímavý, ale literární sloh byl pro mne přinejmenším kostrbatý. Omlouvám se, pane Přibský, je to můj pocit.

08.10.2017 3 z 5

Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Nádherný příběh a přestože je od poloviny hodně smutný, mám Tři kamarády nesmírně ráda ačkoliv poslední stránky pokaždé přes slzy nemůžu dočíst.

06.10.2017

Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Alexandre Dumas, st.

Kniha, kterou milovaly už generace před námi a která určitě osloví čtenáře i v budoucnosti. Skvělá klasika.

04.10.2017 5 z 5

Monzun Monzun Wilbur Smith

Jak jsem očekávala, dostalo se mi vyprávění plné napínavých a dobrodružných situací.

Čas zemřít Čas zemřít Wilbur Smith

Napínavý děj, nádherně vylíčená divočina africké krajiny a k tomu romantika - co si víc přát?

Židovka z Toleda Židovka z Toleda Lion Feuchtwanger

Kniha, která je v mé knihovničce dost opotřebovaná a to svědčí o její kvalitě.Musím se k ní co nejdříve vrátit znovu.

Příběh lvice Elsy Příběh lvice Elsy Joy Adamson

Tuto knihu začínají číst už i moji vnuci, takže to je hodně dobrá vizitka.

04.10.2017 5 z 5