Nofar197 Nofar197 komentáře u knih

Lásku, ne válku Lásku, ne válku Danielle Steel

Stydím se, že jsem vůbec četla něco od Steelove, ale tato kniha dokazuje, že i chrlicka laciných superromanci měla výjimečně světlou chvilku.

05.12.2022 3 z 5

Vítr z hor Vítr z hor Ota B. Kraus

Hezká sonda do života v izraelském kibucu v Galileji počátkem padesátých let, ale i do duší jeho obyvatel - např. Persana Asera, který se potýká nejen s hebrejštinu a změnou životního stylu, ale i posměchem stsrousedlika Amnona, praktického Jisaje a jeho intelektuálně založené manželky Miriam, která postupně začíná nenávidět svého manžela, dítě i život v kibucu, Elisevy, která se po ztrátě přítele boji znovu projevit city......

04.12.2022 5 z 5

Prodaná Prodaná Zana Muhsen

The Promise To Nadia, omlouvám se za překlep.

Prodaná Prodaná Zana Muhsen

Jak mohl otec provést takové svinstvo svým dětem? Prodal je do neuveritelne primitivních podmínek jemenské vesnice, sám zůstal v pohodlí ve Velké Británii. Není mi ale jasné, jak mohla jejich matka souhlasit s odjezdem svých dcer do Jemenu - podle knížky měly Nadia a Zana bratra Ahmeda a sestru Leilu, které tam otec odvezl jako děti. Matce se je nepodařilo odtamtud dostat.

Prodaná Prodaná Zana Muhsen

PavlaA : Pokud vím, tak ne. Četla jsem pokračování The Promile To Nadia, podle něj zůstala v Jemenu.

Jane utíká Jane utíká Joy Fielding

Nejúžasnější kniha paní Fieldingove.

Rozlúč sa s mamičkou Rozlúč sa s mamičkou Joy Fielding

Ujde, ale na to, že ji napsala skvělá Joy Fielding, spíš slabší.

03.12.2022 3 z 5

Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Alexandre Dumas, st.

Řekla bych, že nejlepší filmová verze je s Richardem Chamberlainem v hlavní roli.

03.12.2022 4 z 5

Krásný příběh o zradě, pomstě a konečném nalezení klidu a vyrovnání se s osudem.

Agent Malko proti Husajnovi Agent Malko proti Husajnovi Gérard de Villiers

Tak tuto knihu jsem v roce 1994 objevila nahodou, ale od té doby jsem ji přečetla snad stokrát. Závažné téma občas odlehčí vtipné komentáře tajných agentů. Všem doporučuji.

Jen ty a já Jen ty a já Chuck Barris

Zklamání.

03.12.2022

Přes mrtvoly Přes mrtvoly Michael Palmer

Můj první román od Palmera. A zatím neprekonany, ačkoli všechny jeho knihy byly skvěle.

Žhářka Žhářka Stephen King

Četla jsem ji před lety ve slovenštině a dodnes mě děsí : Nevinný nápad vydělat si 200 USD skončil pro hlavního protagonistu a jeho manželku naprosto hrozně.

Mrtvá zóna Mrtvá zóna Stephen King

Za mě nejlepší z Kingovych knih, které jsem četla

Carrie Carrie Stephen King

Timkim : Filmy jsou dva. Doporučuji originální verzi se Sissy Spacek v hlavní roli.

Prsten Prsten František Neužil

Knihu jsem dostala coby patnáctiletá a musím říci, že se mi velmi líbila. Neobyčejně ctive popsané reálie tehdejší doby, selské povstání i k neúspěchu odsouzená láska mezi Hamrovou dcerou Ondrejkou a jejím bratrancem Germainem. Samozřejmě že tehdy jsem jejich vztahu fandila. Po více jak třiceti letech říkám, že s tímto mladým mužem by ji žádný klid a štěstí nečekalo. Naštěstí její rodiče měli rozum.

Paní Curieová Paní Curieová Ève Curie

Další příklad neobyčejně nadané a silné ženy a poklad z babicciny knihovny.

Odysea kapitána Blooda Odysea kapitána Blooda Rafael Sabatini

Tato kniha kdysi patrila mému otci, měla jsem ji moc ráda.
"Je to velmi poetické. Ale kapitán Blood přece miluje poezii. Jenom si vzpomeňte na jablonove květy...... " Rada bych věděla, jaké byly jeho další osudy Zůstal na Jamajce coby guvernér, nebo se nakonec vrátil do Anglie?

Mosad: Operace Eichmann Mosad: Operace Eichmann Isser Harel

Brilantní operace, brilantně napsana kniha.

29.11.2022 5 z 5

Života sladké hořkosti Života sladké hořkosti Lída Baarová (p)

Ona nic, ona, muzikant. Jinak dobře napsané.

29.11.2022 3 z 5