Nofar197 komentáře u knih
Stydím se, že jsem vůbec četla něco od Steelove, ale tato kniha dokazuje, že i chrlicka laciných superromanci měla výjimečně světlou chvilku.
Hezká sonda do života v izraelském kibucu v Galileji počátkem padesátých let, ale i do duší jeho obyvatel - např. Persana Asera, který se potýká nejen s hebrejštinu a změnou životního stylu, ale i posměchem stsrousedlika Amnona, praktického Jisaje a jeho intelektuálně založené manželky Miriam, která postupně začíná nenávidět svého manžela, dítě i život v kibucu, Elisevy, která se po ztrátě přítele boji znovu projevit city......
Jak mohl otec provést takové svinstvo svým dětem? Prodal je do neuveritelne primitivních podmínek jemenské vesnice, sám zůstal v pohodlí ve Velké Británii. Není mi ale jasné, jak mohla jejich matka souhlasit s odjezdem svých dcer do Jemenu - podle knížky měly Nadia a Zana bratra Ahmeda a sestru Leilu, které tam otec odvezl jako děti. Matce se je nepodařilo odtamtud dostat.
PavlaA : Pokud vím, tak ne. Četla jsem pokračování The Promile To Nadia, podle něj zůstala v Jemenu.
Ujde, ale na to, že ji napsala skvělá Joy Fielding, spíš slabší.
Řekla bych, že nejlepší filmová verze je s Richardem Chamberlainem v hlavní roli.
Krásný příběh o zradě, pomstě a konečném nalezení klidu a vyrovnání se s osudem.
Tak tuto knihu jsem v roce 1994 objevila nahodou, ale od té doby jsem ji přečetla snad stokrát. Závažné téma občas odlehčí vtipné komentáře tajných agentů. Všem doporučuji.
Můj první román od Palmera. A zatím neprekonany, ačkoli všechny jeho knihy byly skvěle.
Četla jsem ji před lety ve slovenštině a dodnes mě děsí : Nevinný nápad vydělat si 200 USD skončil pro hlavního protagonistu a jeho manželku naprosto hrozně.
Timkim : Filmy jsou dva. Doporučuji originální verzi se Sissy Spacek v hlavní roli.
Knihu jsem dostala coby patnáctiletá a musím říci, že se mi velmi líbila. Neobyčejně ctive popsané reálie tehdejší doby, selské povstání i k neúspěchu odsouzená láska mezi Hamrovou dcerou Ondrejkou a jejím bratrancem Germainem. Samozřejmě že tehdy jsem jejich vztahu fandila. Po více jak třiceti letech říkám, že s tímto mladým mužem by ji žádný klid a štěstí nečekalo. Naštěstí její rodiče měli rozum.
Další příklad neobyčejně nadané a silné ženy a poklad z babicciny knihovny.
Tato kniha kdysi patrila mému otci, měla jsem ji moc ráda.
"Je to velmi poetické. Ale kapitán Blood přece miluje poezii. Jenom si vzpomeňte na jablonove květy...... " Rada bych věděla, jaké byly jeho další osudy Zůstal na Jamajce coby guvernér, nebo se nakonec vrátil do Anglie?