Nofar197 komentáře u knih
Robin byl skvělý, ale nejvíce mě bavila tetička Hana a Ruth. I když Vašek - Vivian by netvrdil, že to byla sranda k popukání.
Skvělý humor pana Svandrlika. Co se týče krasavice Zuzany, nezbývá než povzdech : Bože, do cehos to duši dal.
Vzala jsem ho do ruky v šesté třídě a byla zklamaná, ani jsem ho ne dočetla. Celý příběh se strašně táhl, podobně jako seriál.
Fenomenální dílo Trumana Capote o zlu v lidské podobě. Zatímco rodina Clutterovych trávila celkem spokojeně svůj poslední den na tomto světě, metr za metrem se k jejich domu blížilo zlo, které nakonec pohltilo všechny členy rodiny. Obdivuji autora za trpělivost, kterou věnoval sběru materiálu, rozhovory s lidmi blízkými rodině i oběma vrahy. Jestli ho práce na této knize skutečně vysala tak, že už potom nic dalšího nevytvořil, není se čemu divit.
Nevěřím tomu, že nikdo nic nevěděl. Copak si ničeho zvláštního nevsimly třeba učitelky ve škole? Někdo z příbuzenstva? Nebo snad v záleželo víc na tzv. cti rodiny ve stylu,co tomu řeknou lidé?
Obdivuji autorku, že našla odvahu ukončit mlčení a promluvit o tragédii svého života. Její příklad může pomoci jiným dívkám ve stejné nezáviděníhodné situaci.
Inu kdo chce kam....... Emma mířila vysoko, padla hluboko.
Indonésie očima české studentky. Nechybí spousta krásných fotografii, čtivý text bez zbytečných příkras a postřehy o této ostrovní zemi, které jako běžný turista asi nepoznáte. Autorku obdivuji, že v Jogjakarte vydržela celý rok - já bych z ji popisovaneho přístupu místních k plnění slibů, dochvilnosti, apod. lezla za měsíc po po zdi.
Kdysi jsem ji objevila u kamarádky na chatě. Je to klasická červená knihovna, ale vyzdvihuje i dílu vůle a dobrá srdce i pevný charakter některých protagonistů - vychovatelka Miss Nobbs, Jan, paní Kielcova, podomek Matyáš, přítelkyně z penzionatu.
Tuto knihu jsem kdysi objevila v knihovně, a ačkoli nejde o žádné převratné dílo, dodnes na mne působí vzpomínka na noc poté, co hlavní hrdinka úspěšně zaskočila za svou kolegyni - solistku v roli Černé labutě. Aplaus, opojení, patnáct minut slávy - a pak najednou opět "jen" vidina kariéry sboristky. Možná ano, možná ne. Zajímalo by mě, jak se dal vyvíjel osud hlavní hrdinky po tomto večeru.
Balet miluji, proto jsem si tuto knihu kdysi nemohla nechat ujít. Hezky příběh baletky Kataríny od prvních krůčku v baletní škole až po post primabaleriny v prestižním americkém souboru, kterým prolíná osobní život hlavní hrdinky - odcizení s manželem a snaha najít k němu cestu zpátky. Není to ale vůbec jednoduché.
Zdravím z Izraele. Kniha se četla celkem dobře, poukázala i na vysokou míru antisemitismu na Slovensku, který je závažným problémem.
"Celkem dvěstekrat jsem se oženil, z toho pouze na Havaji sedmdesátkrat. "
"Mohla by ses opít a pak se spustit s oplzlym domovníkem Kacabou."
"Na sexbomby máš dost času. A lečo je zdravé. Každý doktor tě o tom poučí. "
Julie a její potomci, Roman, dcera skrblice Světlana a syn bohem Daniel, jeho ex, úřednice Spalova a kulturista inženýr Svojse.... To nemělo chybu. Jinak platí stejně pravidlo jako u Pana Kaplana : Zásadně nečíst v hromadné dopravě.
MatoPalkes : Ahoj, rada jeden přidám. Právě jsem knihu dočetla v hebrejskem prekladu, v němž má poněkud poeticteji znějící název Sníh na větvích sakury. Pokračování příběhu klanu Otori - úplně jsem před sebou viděla zasněženou horskou krajinu, ozdobnou japonskou zahradu lorda Fujiwary i posvátný klášter osvětlený v ledové noci mihotavym světlem svic. Morální dilema Takea, ženská síla a odvaha Kaede i jedno tezko uvěřitelné odhalené tajemství Takeova původu, to je jeden úžasný příběh. Jsem zvědavá na třetí část.
Četla jsem coby devítiletá přesně toto vydání. Dodnes se vidím, jak sedím na schodech v babičcine chalupě, kde jsem jako školačka trávila každé prázdniny, a hltam stránku za stránkou, držím palce indianovi Togovi i statecnemu Largovi, prožívám povstání v Asuncionu i dilema indiánů kmene Maka, Toguv smutek nad ztrátou přítele, ale i humorné chvilky s Ospalym bobrem a jeho bláznivým koněm. Pravda, trochu mi vadil Toguv sklon k chlubivosti, ale budiž. Autenticky příběh z jihoamerické Paraguaye třicátých let minulého století se značně lišil od klasických indianek.
Rusko -cecenska válka očima žen se vám dostane pod kůži.
"Jsou i dobré tradice, ale tahle je strašlivá. " Výstižnější vyjádření aby pohledal.