Nohejlka22 komentáře u knih
Nejprve jsem měla problém zvyknout si na styl psaní ve 3. osobě, to mi nevyhovovalo. Ale když si člověk zvykne je to poutavý příběh.
Ukazuje, že v životě není nikdy nic jisté a ačkoli se narodíte do prostředí, kde vám nic nechybí a žijete v luxusu, všechno se může rázem změnit a můžete se pohybovat na hranici života a smrti.
Celkově mě moc bavilo.
Ač mám Pavla Šporcla moc ráda, cením si ho jako umělce a velmi se mi líbí, jak propaguje klasickou hudbu u dětí a mladých a dělá to oproti klasikům nově a netradičně, musím říct, že knížka se mi moc dobře nečetla.
Je velmi útlá, přesto jsem měla problém ji dočíst, místy mě to moc nebavilo. Myslím, že profesní dráhu a úspěchy šlo lépe propojit i s osobním příběhem, aby bylo čtivější. Více fotografií, které mohly doprovázet text by také neškodilo.
A upřímně, ač si myslím, že Pavel "klaďák" beze sporu je, myslím, že by v knížce vůbec neškodilo občas zmínit, že se také něco nepovedlo nebo nevyšlo. Z knihy mám dojem, že je Pavel Superhrdina se super talentem a ač je za tím mnoho úsilí, vše na co sáhne mu vyjde a vynese ho na přední příčky. Chybí mi tam trochu víc lidství a myslím, že pro začínající umělce by bylo inspirující vědět, že i ikony nějak začínají, dělají chyby a ne vždy je vše zalité sluncem.
Ale to je samozřejmě jen můj názor.