Janizoun Janizoun komentáře u knih

ABBA – kompletní příběh ABBA – kompletní příběh Chris Roberts

ABBA - čtení tentokrát o této švédské hudební skupině, které vyšlo v tomto "časopisovém" - knižním vydání se mi líbilo méně než vydání o KISS.
Ještě mě čekají k přečtení dvě zahraniční hudební skupiny, které jsem si koupila.
Jen si říkám, že snad nebudu zklamaná až otevřu čtení o mé nejoblíbenější zahraniční metalové skupině, které si nechávám jako to nejlepší nakonec.
ABBA patří podle mě, mezi špičkové popové skupiny, tak pro mě je veškerý materiál přínosem, ale na pět hvězd to u mě není, hodnotím čtyřmi a s "odřenýma ušiskama" :-)

01.10.2023 4 z 5

První planeta smrti První planeta smrti Harry Harrison

Mám moc ráda starší scifi knihy, kdysi jsem tuto skvělou knihu četla v devadesátých letech a teď jsem ji oprášila ve své knihovně a s chutí se do ní pustila znovu. Jiná planeta, boj o přežití... Vím, že tento žánr a tento obsah knihy, není pro každého, ale právě tato kniha je pro mě dokonalé scifi čtení. Doporučuji milovníkům scifi žánru, tato kniha je psaná v šedesátých letech, ale dá se číst znovu a znovu.

05.09.2023 5 z 5

Babičkou proti své vůli Babičkou proti své vůli Eva Dolejšová

V této knize je příběh ze života. Moc dobře se mi četl. Daniela má dost nelehký život s manželem, k tomu jí dcera oznámí, že je těhotná a ona ve svých padesáti letech, chce vlastně jen žít, jak žít se má. Jak se s tím vším hlavní hrdinka poprala, se mi moc líbilo. Pěkná, oddechová a čtivá kniha.

03.08.2023 5 z 5

Marta Kubišová Marta Kubišová Lubomír Nečas

Krásná biografie o úžasné dámě, vynikající paní zpěvačce. Marta Kubišová je pro mě jedna z vůbec nejlepších zpěvaček. Už jako malá holka jsem její písničky poslouchala s rodiči na gramofonu na SP deskách a "Loudá se půlměsíc", "Modlitba pro Martu" a další její krásné písničky, jsem si zpívala "s ní" a pamatuji si je a zpívám je dodnes i mým ratolestem. Tak mé hodnocení k přečtení této knihy, je už teď víc než jasné. Kniha má mé velké doporučení.

30.07.2023 5 z 5

Jirkův vesmírný lov pokladů Jirkův vesmírný lov pokladů Stephen William Hawking

Nové vesmírné dobrodružství děti i mě moc bavilo a brzy se pustíme do dalších dílů. Kniha je čtivě napsaná, napínavá, má krásné fotografie a děti i dospělí se opět mnoho dozví o fyzice a vesmíru. Mně i dětem (8 a 6,5 let) se moc líbila a všichni tři jí doporučujeme.

25.06.2023 5 z 5

Ufonek Uluru Ufonek Uluru Jindřiška Ptáčková

Tak já nevím, ale mě ač miluji scifi tato kniha neuchvátila a skoro osmiletou slečnu a šestiletého klučinu také ne. Dokonce mi děti řekly, že to číst už nechtějí. Každý máme jiný vkus, kdo tento příběh chce zkusit ať ho zkusí a uvidí jak se mu bude líbit. Nakonec jsem se rozhodla, že knížce nedám hvězdičky, protože jsem si jí jeden večer přečetla do poslední stránky jen sama pro sebe, tak by to nebylo fér.

23.04.2023

O třech prasátkách a jiné pohádky O třech prasátkách a jiné pohádky Hana Primusová

Krátké čtyři známé pohádky se dětem moc líbily.
Knížka má krásné ilustrace a pěkně se i čte. Za nás spokojenost :⁠-⁠)

05.10.2022 4 z 5

Imitátor Imitátor Daniel Cole

Tak tato kniha se mi líbila ještě víc než "Wolfovky" ( Hadrový panák...) Za mě má tento thriller vše co má mít, je skvělý a rovnou ho doporučuji.

25.08.2022 5 z 5

Čenda a spol. Čenda a spol. Vojtěch Steklač

Další mé oblíbené knížky z mládí, Bořík, Marek, Aleš, Mirek, Čenda, ty kluky a knížky "žeru" ještě dnes :-) A četla jsem je i svým dětem.
Pan Vojtěch Steklač a jeho knihy jsou další má srdeční záležitost. Doporučuji dospělým i dětem. Vždyť je to fajn a krásný počteníčko :-)

23.08.2022 5 z 5

Aleš & spol. Aleš & spol. Vojtěch Steklač

23.08.2022 5 z 5

Míša Kulička v rodném lese Míša Kulička v rodném lese Josef Menzel

Tato knížka je poklad. Míša Kulička, maminka - medvědice Barbora a chalupník Vasil...., nikdy nikoho nemůžou prostě zklamat :-)

12.08.2022 5 z 5

Baron Trenck: Až na hranici pekel Baron Trenck: Až na hranici pekel František Niedl

Mám v oblibě historické romány a pana spisovatele Františka Niedla, jeho psaní, jsem ochutnala až nyní díky DK a mým oblíbeným čtenářům, kterým musím poděkovat. Děkuji, že tu jste, protože díky Vám objevuji krásné čtivo, výborné autory.
Příběh Franze Trencka je příběh, který nám odkrývá život neobyčejného muže osmnáctého století. Poznáme ho jako malého Franze, dospívajícího, milujícího, výbušného, nezkrotného, odvážného i jako krutého muže.
Kniha je nesmírně čtivá, poutavá a pro mě naprosto dokonalá.
Rozhodně mohu toto čtení doporučit všem, kdo má rád historii a historické příběhy.

Špilberk - hovory s démonem
1748 až 1749

"Táhni k čertu, ty psí hubo!"
Ozvalo se zachechtání. " To se ti povedlo".
"A co?"
"Obojí. Předně, ani neznáš mojí podobu, a to táhni k čertu není zrovna příhodné."
"Tak táhni do prdele. Je pro tebe tahle formulace přijatelnější?"
"Tvůj jazyk velice zhrubl. Nebo tě snad takhle učili mluvit na lyceu bratři jezuité?"
"Co chceš?"
"Jen chci, abychom se navzájem lépe poznali."...

Takto začíná tato kniha plná dobrodružství a života barona Franze Trencka.

02.01.2025 5 z 5

Angličtina učebnice Intenzivní jazykový kurz s CD Angličtina učebnice Intenzivní jazykový kurz s CD Anthony J. Peck

Není to s velkou pravděpodobností chyba knihy, ale má chyba - mě tato učebnice toho moc bohužel nenaučila.
Hodnotím ji průměrem, ale rozhodně může být pro jiné lidičky, dychtící se naučit tomuto jazyku, vhodnější a lepší volbou než byla pro mě.

19.10.2024 3 z 5

Padesát odstínů ostudy Padesát odstínů ostudy Andrew Shaffer

Knihu jsem objevila na databázi knih a byla jsem zvědavá co mě bude čekat :-)
Mám ráda parodie i u filmů a tato parodie na knihu "Padesát odstínů šedi" se mi moc líbila.
Překvapuje mě nízké hodnocení tohoto žánru literatury.
Kniha asi nebude pro každého čtenáře, mnohým se nemusí líbit styl psaní, nemravná slova, ale k této knize to patří.
Mě toto čtení krásně pobavilo, hodně jsem se nasmála a vlastně k tomu má tento žánr literatury posloužit a toho se zhostil u mě na výbornou.
Doporučuji těm, kteří mají smysl pro humor a rádi se v každodenním shonu, se spoustou starostí, s chutí pustí do parodie nemravného, ale skvělého, vtipného čtiva.
Nebojím se toho a jsem jednou z těch, která toto velmi oddychové čtení, moc ráda hodnotí počtem hvězd nejvyšším :-)

19.09.2023 5 z 5

Whitney Houston - Hlas, který zní dál… Whitney Houston - Hlas, který zní dál… Lubomír Nečas

Pro mě moc smutná kniha o vynikající, mé nejoblíbenější a pro mě nejlepší zahraniční zpěvačce.
Život této zpěvačky, vyprávění o ní, rozhovory, citace samotné Whitney, její matky, přátel..., to je všechno v této knize. Upřímně, musím se přiznat, kniha mě rozbrečela. Jen si říkám, tak krásná, tak nadaná, tak úžasná žena a nenašel se nikdo, kdo by jí pomohl... Nakonec zemřela sama a ani její skutečný osobní strážce jí nestihl už pomoci...
Přečteno jedním dechem. Kniha se mi líbila, ale úprava písma mi kazila celkový dojem z knihy. Velké mezery, zbytečně velká tučně napsaná písmena, mi připomínala, nevím jak to napsat, snad "rozšířené vydání plátku Blesk" a to mě moc mrzí, protože taková osobnost by si zasloužila mnohem víc.
Přesto hodnotím nejvyšším hodnocením a tuto knihu doporučuji, protože tato kniha je o výjimečné osobnosti s velkým nadáním, nádherným, jedinečným hlasem, je o Whitney Elizabeth Houston.

11.08.2023 5 z 5

Krtkova dobrodružství Krtkova dobrodružství Eduard Petiška

V této knize od "Alberta" jsou pohádky, "Jak Krtek ke kalhotkám přišel", "Krtek a autíčko" a "Krtek ve městě". Když už nevím jakou knihu dětem mám číst, téměř vždy vyhraje Krtek a sáhnu i po této knize. A tak nastal čas i nyní, Krtek totiž nikdy nezklame. Ať jsou děti nemocné, nebo zdravé, Krtečka stále milují a chtějí ho přečíst. Čtení krásné, obrázky úžasné, co dodat... Prostě Krtek od pana výtvarníka Zdeňka Milera, je pro mě takový český národní poklad a tak se k němu sama moc ráda vracím.

09.08.2023 5 z 5

Slova o naději Slova o naději Helen Exley

Nejprve jsem sháněla knihu "Zázraky okamžiku" , jako vždy mě zaujal zde komentář mého oblíbeného čtenáře a spolu s ní jsem si rovnou pořídila i tuto knížečku "Slova o naději" od stejné autorky. Je to opravdu malinkatá knížečka, ale v ní jsou velmi pěkné citáty o naději. Škoda, že nemá tato knížečka čtenáře. "Naděje umírá poslední", tak si jí možná někdy sám čtenář najde jako jsem si jí našla já :-) Mně se moc líbí.
Citát z knihy:
Pro lásku je rizikem neopětovaná láska. Pro naději je rizikem rozčarování. Ale riskovat se musí, protože největším rizikem v životě je nic neriskovat. Osoba, která neriskuje, nic nedělá, nic nevidí, nic nemá a ničím není. Nemůže se učit, měnit, cítit, růst, milovat a žít.

15.07.2023 5 z 5

Od pohádky k pohádce Od pohádky k pohádce Irena Kaftanová

Knihu letos dostala dcera, když byla pasována na čtenářku a vybíral jí její třídní pan učitel. Vybral dobře, knížka je plná pohádek, je v ní hodně čtiva, což oceňuji, má větší písmena, tak i pro děti co už se naučily číst je určitě vhodná. Ilustrace se také dětem líbí, pohádky jsou srozumitelné a poučné. Dětem i mně se celkově moc knížka líbila.

03.07.2023 5 z 5

Umět milovat Umět milovat Katie Cotugno

Byla jsem na tuto knížku docela zvědavá. Je to příběh jedné osudové lásky napsán vlastně tak, jak ho může napsat i sám život. Je škoda, že tato kniha nemá tolik čtenářů. Už se mi i párkrát stalo, že čtu knížku s "razítkem bestseller'" a divím se, že se jím vůbec stal a pak si přečtu knížku jako třeba tuto a líbí se mi moc. Příjemně jsem si početla.

10.04.2023 5 z 5

Jdeme do školy! Jdeme do školy! Vlasta Švejdová

Pěkná knížka o víle Mimi, zvířátkách, dětech i učení. Dětem i mně se líbila. Dobře se četla, má krátké kapitoly a krásné ilustrace. Škoda, že nemá více stran :-)

22.03.2023 5 z 5