Janizoun Janizoun komentáře u knih

Hana Maciuchová Hana Maciuchová Jakub Hladký

Skvělá herečka, ale pan spisovatel zklamal.
Mám knihu ve své knihovně a je škoda, že žádná jiná kniha už o této skvělé herečce nevyšla.

12.08.2022 3 z 5

První člověk - Život Neila Armstronga První člověk - Život Neila Armstronga James R. Hansen

Nádhera, skvěle napsaná knížka. Nemám co vytknout.

Já, Eliška Přemyslová Já, Eliška Přemyslová Lenka Rožnovská

Tak z této knihy jsem byla malinko zklamaná.
Dějově to nebyla špatná knížka, ale styl psaní mi nevyhovoval. Jako čtyřnásobná mamina co vždy četla dětem jsem z této knihy nadšená nebyla a bohužel ani moc mé děti. Není špatná, ale není to ani žádná "hitparáda" :-)

Johanka a malé prasátko Johanka a malé prasátko Zuzana Pospíšilová

Příběh o Johance, přátelství a o prasátku, se mi moc líbil i mým dětem.

Agent v kapse Agent v kapse Jiří Chalupa

Naučná, ale velmi zajímavá kniha.
Moc se líbila dětem (5 a 7 let).
Určitě se k ní budeme vracet.

Dobrodružství včelky Máji Dobrodružství včelky Máji Waldemar Bonsels

Tak od této knihy, jsem očekávala víc. Styl psaní mi nevyhovoval, nebo spíš nevyhovuje dětem. Některé příběhy divně zformulované, nevím... Málokdy to mohu říct, ale tentokrát seriál překonal knihu. Škoda.

21.08.2022 3 z 5

Vesmírní sousedé naší planety Vesmírní sousedé naší planety Zdeněk Kopal

Kniha, která mě v mládí hodně oslovila a patří mezi mé oblíbené dodnes. Divím se, že zde nemá moc hodnocení.

12.08.2022 5 z 5

Cristiano Ronaldo - oficiální biografie Cristiano Ronaldo - oficiální biografie Guillem Balague

Jsem fanynka, co dodat... Fanouškům se bude líbit :-)

Jak zvířátka pekla koláče Jak zvířátka pekla koláče Martina Kavková

Mně i dětem se moc knížka líbí :-) Zvířátka si chtějí upéct koláče ve veršované podobě, oceňuji.
Změna, která se mně líbí. Mé děti i já dáváme 5 hvězdiček a knížku doporučujeme :-)

13.08.2022 5 z 5

Nové pohádky o dopravních značkách Nové pohádky o dopravních značkách Peter Stoličný

Krásná, naučná knížka o dopravních značkách. Každá značka má svůj příběh... Opět mě autor knihy nezklamal, chválím super nápad.
Za mě 5 hvězdiček :-)

13.08.2022 5 z 5

Kolotoč v Africe Kolotoč v Africe Václav Čtvrtek (p)

Krásná knížka pro děti i pro mě :-) Měla by patřit do knihovny, každého malého čtenáře.
Doporučuji.

Chlap snů Chlap snů Kim Jones

Tato kniha mě neoslovila. Občas jsem se zasmála. A souhlasím s tím, že nenadchne ani neurazí. Za mě, tohle už ne :-)

12.08.2022 2 z 5

Tlapková patrola - Dobrou noc, tlapky! Tlapková patrola - Dobrou noc, tlapky! kolektiv autorů

Tuto knihu považuji za nepovedenou. Myslím, že děti jí ani moc nemohou pochopit. Já měla co dělat :-) Divné příběhy, na děti až moc moderní... Bohužel jediné co pochválím jsou ilustrace.

12.08.2022 2 z 5

Robinzoni vesmíru Robinzoni vesmíru František Běhounek

Tato kniha mě oslovila, když mi bylo čtrnáct let.
Jedna z mých prvních sci-fi knih. I díky ní jsem se postupně zamilovala do této literatury.

Opička na prázdninách Opička na prázdninách Peter Stoličný

Velmi mě i mé děti opička Skořice dostala. Neustále jí musím dětem číst :-) Je velmi oblíbená, děti jí zbožňují. Je to velmi podařená knížka o slušném chování. Oceňuji autorovu schopnost humorným způsobem děti poučit. Chválím a doporučuji všechny tři knížky o opici Skořici , která skvěle čaruje :-)

Opičko, netrucuj Opičko, netrucuj Peter Stoličný

Hup a Hop Hup a Hop Jiří Kafka

Má další oblíbená knížka, má srdcovka z dětství.
Krásná knížka, líbila se moc i mým dětem, všem ty malé opičáky doporučuji :-)

13.08.2022 5 z 5

Lev utekl Lev utekl Václav Čtvrtek (p)

Pěkná klasika, četla jsem jako holka, četla jsem mým dětem a všem se nám knížka líbila :-)

Jak přežít ve vesmíru Jak přežít ve vesmíru Colin Stuart

Knížka zprvu zajímavá, uvnitř spoustu krásných fotek, ale obsahově málo počtení. Hodnotím bohužel slabým průměrem, očekávala jsem mnohem víc.

Vesmír Vesmír Zdeněk Horský

Opět kniha, kterou jsem v mládí "hltala" a milovala. Je pravda, že dnes už je "zastaralá", ale dříve to byla "špica" mezi knihami v této literatuře. U mě má též čestné místo v knihovně i dnes. A je mi líto, že tu má tak málo hodnocení.