Nyangumi Nyangumi komentáře u knih

Jóga pro každého Jóga pro každého Kareen Zebroff

Mám tuhle knížku ráda. Mohlo by se to jmenovat jóga pro natvrdlé. Každý cvik je jednoduše popsán krok po kroku, včetně pěkných barevných fotografií. Vsechny cviky jsou proveditelné, a když jsou těžší, je tam uvedena jednodušší varianta. U každého cviku je také popsán účinek, takže cvičící si může vybrat cviky dle své potřeby. Na konci knihy jsou také cvičební plány sestavené pro zmírnění vybraných zdravotních problémů.

03.10.2021 5 z 5

Bylinky (Nejznámější bylinky od A do Z) Bylinky (Nejznámější bylinky od A do Z) Brigitte Lotz

V knize také najdete, jak vybrané bylinky pěstovat.

Encyklopedie - Byliny a koření Encyklopedie - Byliny a koření Nico Vermeulen

Podle mě nejkrásnější knížka o bylinkách, díky svým fotografiím a kvalitnímu křídovému papíru. Stovky rostlin, každá pěkně popsána včetně využití. Ale pozor, rostliny jsou sice řazeny abecedně, ale podle svých latinských názvů. Naštěstí je vzadu v knize přehledný rejstřík.

Skrytá moc drahých kamenů Skrytá moc drahých kamenů Josef Pavel Kreperát

Publikace pěkná, ale na můj vkus tam je moc esoteriky.

03.10.2021 3 z 5

Zdravá kuchyně - Atraktivní recepty Zdravá kuchyně - Atraktivní recepty Rachel Haigh

Zdravé recepty v atraktivních fotkách.

03.10.2021 4 z 5

Jurský park Jurský park Michael Crichton

Přerostlé lidožravé ještěrky mě teda moc nechytly.

02.10.2021 2 z 5

Úpadek anglické vraždy a jiné eseje Úpadek anglické vraždy a jiné eseje George Orwell (p)

(SPOILER) Při tehdejší lékařské péči pro chudé se jenom divím, že spisovatel vyvázl se zdravou kůží a utekl po svých. Možná právě proto...

12.09.2021 4 z 5

Pestrý svět sukulentů Pestrý svět sukulentů Jiří Janda

Krásně provedená knížka s nádhernými fotografiemi. Jenom bych autorům vytkla nadužívání výkřičníku, hlavně ze začátku. I když píšete zajímavé informace, není potřeba mít exklamaci v každém druhém odstavci textu. Komu nevadí angličtina, ať se podívá na velmi povedené video o sukulentech na YouTube s názvem The survival of the fattest na kanálu Neil Curry, doporučuji.

12.09.2021 4 z 5

Trochu víc Trochu víc Lydia Strong

Nalezeno náhodou v nabídce eknih z knihovny. Když jsem ve třetí kapitole našla čtvrtou hrubku, knihu jsem znechuceně zavřela. Dějově taky slabota, přišlo mi to psané jako amatérská povídka z nějakého webu a ještě dost špatně.

07.01.2021

Dám ti slunce Dám ti slunce Jandy Nelson

Román o lásce, ale také o tom, jak si ničíme život lží a vlastní vinou. Je to vztahovka, zajímavě psaná hlavně z pohledu imaginace. Ale té erotiky tam bylo trochu moc, když přihlídnu k tomu, že hrdinům je něco málo přes třináct. Taky citáty a různá moudra, která vám Google najde mraky, mě časem štvaly. S korekturou překladu se opět nikdo nepředřel, chybí písmena, interpunkce a občas i celé slovo. Jinak dobrý, ale znova to číst nebudu.

04.01.2021 3 z 5

A hvězdy mi daly tebe A hvězdy mi daly tebe Karen McQuestion

Romantika se sci-fi tématem, emzáci lepší než vampýři, že? Předvídatelný děj a dobrá vykrádačka filmů s podobným tématem. Ale zároveň pěkně zpracováno a rychle se to četlo. Mírně utopistická společnost mírumilovných emzáků a samozřejmě happy end, ten k tomu patří.

31.10.2020 3 z 5

Dáma a zbojník Dáma a zbojník Barbara Cartland

Slaďárna pro ženy, kdysi jsem viděla film natočený dle knihy s Hughem Grantem a ten mi utkvěl v paměti. Krásně se to četlo. Volba slov při popisu milostných scén mě často rozesmála.

28.07.2020 3 z 5

Háčkované motivy Háčkované motivy Jaroslava Dovcová

Sympatická knížka na háčkované blbůstky. Pěkné fotografie a detailní nákresy vzorů plus podrobné popisy. Takže pro začátečníky ideální.

17.05.2020 4 z 5

Francie - Co v průvodci nenajdete Francie - Co v průvodci nenajdete Jan Šmíd

Kniha byla napsaná před fotbalovým šampionátem a je to znát. Neustále zmínky o fotbalu i na místech, kde byste to nečekali. Jako nefanouškovi mi to po nějakém čase začalo vadit. Jinak spousta gurmánských tipů ale i sem tam něco zajímavého z historie.

29.01.2020 3 z 5