OcniBulva komentáře u knih
Knížka se mi líbila. Sice jsem se trochu ztrácel v průběhu vyšetřování, ale dvojice Carl a Asad jsou prostě skvělí. I v pochmurném příběhu jsou místa, kde se člověk zasměje. Např. "Carl ho (Asada) sledoval, jak opustil kancelář s Příručkou kriminalisty a třemi složkami v podpaží. Tohle nedopadne dobře, dělal si starosti." Nebo scéna při zásahu kdy Asad chce použít "nelegální" zbraň vystřelovací nůž což mu Carl vytkne: "Mazácký způsob, jakým Asad nůž sbalil, Carla neuklidnil, spíše naopak." I když to tak není představuji si Asada mladšího hubenějšího než Carla. Někoho jako Apu ze Simpsonů. Pokud zasahuje uklízeč Asad nemůže se nic stát :).
Přidám se k těm, kteří začali číst sérii také od prostředka. Vybral jsem si tuhle knížku podle názvu a o jiných jsem neměl tušení. Myslím, že mě to ale nijak neomezovalo. Musím říct, že nebýt povedeného tria vyšetřovatelů a jejich svérázného humoru byla by ta knížka dost pochmurná. Nedá se ale přesně určit jestli máte litovat obětí nebo vrahů. I se zápornou postavou musíte během čtení občas soucítit. Doporučuji k přečtení. Začnete a skončíte na konci.
Místama trochu zdlouhavé, ale celkem čtivé. Závěr knížky je velmi strhující.
Velmi povedená kniha. Při čtení děj plyne před očima jako byste sledovali film v kině. Hlavní hrdina je vtipný a jeho občasné hlášky vyvolají úsměv. Nejvíce jsem si ale oblíbil pana Penumbru. Moderního laskavého staříka, který mladší přátele zásadně oslovuje chlapče a děvenko.