OFKitsune OFKitsune komentáře u knih

Do vody Do vody Paula Hawkins

Do vody se mi líbilo o poznání méně než Dívka ve vlaku. Námět je sice skvělý, stejně jako provázanost postav, ale na můj vkus byl děj až přehnaně překombinovaný. Moc "šokujících" zjištění, moc šmodrchání, až to nebylo pěkné. Na začátku mě příbeh hodně zaujal a pokračovalo za první polovinu knihy, ale poté jsem byla stále zklamanější. Ano, tipla jsem si vraha Nel už v průběhu čtení, než se začalo blížit k jednomu ze "šokujících" odhalení, tedy jeho totožnost pro mě nebyla překvapením, ale vadilo mi, jak se autorka snažila šokovat až přehnaně.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPOILERY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tedy, sexuální vztah středoškolačky s učitelem; vraždy a nehody maskované jako sebevraždy, pokaždé spáchané někým jiným; znásilnění dítěte; přítomnost dítěte u vraždy matky; naznačený vztah se sexuálním podtextem mezi tchánem a snachou; vysloužilý policajt, co působí jak místní mafián, co vyhrožuje ženám znásilněním a napadá je úplně beztrestně, stejně jako mlátil ženu i dítě a nikdo si toho v tak malém městě nevšiml a nestaral se o to; stará potřeštěná ženská, co "mluví s mrtvými" (podvodnice, co předstírá, že je médium apod.) a ví hodně věcí, a některé historky si vymýšlí; nevěra kam se člověk podívá; policistka, co se teprve přistěhovala je lesba, co spala se svou služebně mladší kolegyní, což je hrozně důležité zmínit v závěru knihy, jen aby jí to mohly dvě postavy v pouhých dvou asi 3 řádkových situacích vmést do tváře, když si dovolí zpochybňovat jejich charakter nebo pracovní etiku; otec dcery zavražděné není znám, ale později se ukáže, že je to muž, který kdysi chodil se zavražděnou a znásilnil mladší sestru zavražděné; ............

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KONEC SPOILERŮ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autorka svou snahou vecpat do pouhé jedné knihy co nejvíce šokujících momentů dílu značně uškodila. Stějne jako v Dívce ve vlaku se měla zaměřit na jedno, maximálně dvě stěžejní "témata" (jako v případě Dívky ve vlaku na nevěru a alkoholismus) a zbytek si nechat do jiných děl, popř. napsat toto dílo jako vícedílnou sérii. I když má kniha přes 400 stran, nestačily na dobrře propracovaný děj, který v sobě spojuje opravdu velkou spoustu dějových linií.

10.06.2020 3 z 5

Než vystydne káva Než vystydne káva Tošikazu Kawaguči

Skvělá knížka. Celé odpoledne jsem proseděla v kavárně, abych ji dočetla. Nedokázala jsem se odtrhnout. Zajímavé, a dá se říct i originální téma. Japonská literatura mě opět nezklamala. Už se moc těším, až otevřu druhý díl. :-)

10.06.2020 5 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

No, já teda nevím. LGBT téma mi není nijak cizí, ovšem tato kniha ... no, vůbec mě neoslovila. Hodně mi to připomínalo červenou/růžovou knihovnu, kde je jediným rozdílem mužský pár. Dokáži si představit, že si dílo najde své čtenáře, a že na českého mladého spisovatele to ujde (hlavně je to něco nového), ale není to něco, u čeho bych souhlasila s hodnocením, jaké sklízí. Fajn na zabití času, když se vám nechce uvažovat, ale to je asi tak všechno.

27.04.2020 1 z 5

Korektor Korektor Jana Kilianová

Na Korektora jsem narazila náhodou. Jelikož ani já nejsem dokonalá a často se dopouštím pravopisných a interpunkčních chyb, komiks mě velice bavil. Škoda jen, že nevyšel další díl se zbytkem, který se objevoval např. na Facebooku. Také je škoda, že dále nepokračuje, i když je jasné, že se hůře vymýšlí stále nové vtipy a perličky.

06.06.2019 5 z 5

Fantom Fantom Lisa Jane Smith

Touto knihou jsem ve 13 letech sérii zakončila, protože už to byla opravdu nuda. Neskutečná nuda a blbost. Pořád to samé dokola.

05.06.2019 1 z 5

Lhář Lhář Jakub Ćwiek

Na knihu jsem náhodně narazila v knihovně. Ne že by mě nějak zaujal obal, to spíše ten název. Děj jsem doslova zhltla, doporučila kamarádkám a ty na tom byly stejně. Poutavé, ne moc zdlouhavé, logické postupy, humor, skvělé postavy, ... prostě paráda. Určitě tuhle sérii dočtu.

05.06.2019 4 z 5

Metoda 15/33 Metoda 15/33 Shannon Kirk

Knihu jsem si koupila díky chytlavému popisu a reklamě. A vzpomněla jsem si, proč si nekupuji knihy, které jsou přespříliš medializované. Kniha mě zklamala. V mnoha ohledech hlavní hrdinka jednala tak, jak bych jednala já. Příběh jsem přečetla sice rychle, ale nedoporučovala bych nikomu, aby čtením tohoto promarnil čas, jež mohl využít ke čtení daleko lepších knížek

28.03.2019