oleg121 | Komentáře u knih | Databáze knih

oleg121 oleg121 komentáře u knih

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Výrazné zlepšenie oproti prvej časti. Ústredné duo je emočne prepracovanejšie a celkovo vám na postavách bude viacej záležať.

14.07.2017 4 z 5

Vraždy s monogramom Vraždy s monogramom Sophie Hannah

Mne sa to páčilo, napokon prečo nie? Iste, od pôvodnej tvorby a spisovateľského štýlu Agathy Christie to má ďaleko- pričom nemyslím nutne kvalitu- ale podstatu jej práce ako i postavu Poirota sa autorke podarilo vystihnúť. To, že sa dej možno až príliš zamotáva a čitateľ stráca prehľad mi vadilo aj pri Agathe, takže aj za toto má autorka u mňa palec hore. :D Prečítam si aj jej ďalšie diela o novom Herculovi.

11.02.2025 3.5 z 5

Já, Smrt Já, Smrt Aleš Novotný

Musím povedať, že ostatné dve knihy, ktoré som od autora čítal (Pamatuj na smrt a Dokud dýchám), ma bavili viac.

24.01.2025 2 z 5

Spasiteľ Duny Spasiteľ Duny Frank Herbert

Priemerný diel, v pokračovaní ďalších už, žiaľ, pokračovať nebudem.

20.01.2025 2.5 z 5

Rodina z domu tieňov Rodina z domu tieňov Lisa Jewell

Neviem, mňa druhá časť, žiaľ, veľmi nezaujala. Zatiaľ ju odkladám, no preto, že sa mi predchádzajúca časť páčila a mám v pláne si od autorky prečítať aj jej ďalšie tituly, možno knihe ešte v budúcnosti dám šancu.

30.09.2024 2 z 5

Posledná poklona Posledná poklona Arthur Conan Doyle

V tejto zbierke už je, žiaľ, cítiť, že Doylovi dochádzajú nápady, nemalo to už taký smrnt,hoci ešte stále ide o celkom kvalitné dielo. Verím, že posledné dve zbierky ma budú baviť viac.

21.09.2024 3 z 5

Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

Klasická Darcy Coates. Príjemné, jemne mrazivé čítanie.

15.09.2024 4 z 5

Pamäti gejše Pamäti gejše Arthur Golden

Objektívne veľmi pekná a zaujímavá kniha o živote jednej ženy, z ktorej sa stane gejša. Nesadol mi však štýl písania, opisy a neoslovilo ma ani vykreslenie postáv. Som ale zvedavý na film.

28.03.2024 3 z 5

V zajatí narcizmu V zajatí narcizmu Robert Tomšík

Literatúra zameraná na narcizmus, narcistické črty a komplex narcistického zneužívania je (zatiaľ) opakujúcou sa témou vo všetkých zdrojoch. Iste, je to zaujímavé a hodnotné čítanie- tento titul navyše veľmi dobre opisuje efekt narcistického zneužívania na osobu- potvrdzuje sa tým domnienka, že tieto texty môžu byť pre ľudí predovšetkým odrazovým mostíkom a nie nejakým Zlatým Grálom, ktorý by jedincom na ceste k uzdraveniu poskytol všetky odpovede a riešenia. Myslím si, že pre tituly tohto žánru ide o najlepší možný kompliment.

13.03.2024 4 z 5

Ostať alebo odísť? Ako sa zbaviť toxických ľudí a prevziať kontrolu nad vlastným životom Ostať alebo odísť? Ako sa zbaviť toxických ľudí a prevziať kontrolu nad vlastným životom Ramani Durvasula

Ako fanúšik autorky (jej YT kanálu) mi obsah knihy prišiel zaujímavý a výborne spracovaný. Pre toho, kto sa touto tematikou ale zaoberá, kniha v podstate nemusí prinášať nič nové. Je však otázne, do akej miery a či vôbec to vadí.

03.02.2024 4 z 5

Staré křivdy Staré křivdy John Marrs

V podstate som s knihou spokojný. Ide len o to, že z povahy samotného príbehu je jasné, že s veľkou pravdepodobnosťou nebude mať príbeh uspokojivý záver a presne tento pocit sa mi pri čítaní potvrdil. Posledná tretina knihy je úplne prekombinované a šialené psycho, kedy ma dejové zvraty nezaujali a neprekvapovali. Naopak som krútil hlavou nad tým, do akej absurdity sa všetko vyvíja. Čo je škoda, nakoľko išlo inak o veľmi dobrý počin.

31.12.2023 3 z 5

Záhada na zámku Styles Záhada na zámku Styles Agatha Christie

Klasická kvalitná Poirotovka, ktorej hlavným neduhom sú- tak ako pri mnohých ďalších príbehoch od Agathy Christie- príliš veľké množstvo postáv a prílišná prekombinovanosť.

23.07.2023 4 z 5

Star Trek - Q: Otázky a odpovědi Star Trek - Q: Otázky a odpovědi Keith R. A. DeCandido

Veľa veľa odkazov na seriálové a filmové udalosti,- čo mi ako fanúšikovi neprekážalo a nemal som s tým problém- no bez hutného a zaujímavého vlastného deja. Mierne sklamanie, no nič, kvôli čomu by si tento titul nemal fanúšik TNG prečítať.

05.03.2023 3 z 5

Smrt v zimě Smrt v zimě Michael Jan Friedman

Veľmi dobré "pokračovanie" TNG, ktoré je, žiaľ, omnoho lepšie než seriál ST: PIcard, ktorý má byť canon.

18.02.2023 4 z 5

Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Skvelé, ako takmer vždy od Kinga. Len škoda, že posledných 200 strán to začne dosť škrípať.

02.04.2020 4 z 5

Outsider Outsider Stephen King

Spoilery: Veľmi dobré, po slabších Sleeping Beauties je King späť vo forme. Len škoda toho, že odkedy do deja vstúpi Holly, ide to na pol plynu.

12.07.2019 4 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

80%. Prvotina bola lepšia, hlavne záver bol v tomto prípade zbytočne prekombinovaný.

02.07.2019 4 z 5

Rohy Rohy Joe Hill (p)

Veľmi dobrá kniha, kvalitne spracované postavy. Niektoré dejové linky boli zakončené nádherne, ako celok však kniha mala záver priemerný.

31.12.2018 4 z 5

Zatímco jsi spala Zatímco jsi spala Liz Lawler

Až na pár uťahaných pasáží v polovici veľmi slušné. Kniha je napísaná dobre, ľahko sa číta, ide o page turner.

27.12.2018 4 z 5

Terapia Terapia Sebastian Fitzek

Dobré, veľmi dobré. U mňa to ale, žiaľ, záver dosť pokazil.

27.07.2018 4 z 5