Oplak komentáře u knih
Občianskym menom Jozef Adamec. Ale všetci mu vraveli Hatrlo.
Vynikajúca kniha o legende trnavského Spartaka. Je napísaná v prvej osobe a tak ja, ako čitateľ, som mal pocit, akoby mi to všetko rozprával sám p. Adamec.
Semifinálovú odvetu EPM s Ajaxom Amsterdam som čítal so zatajeným dychom. Veľmi som prial Trnave, aby ešte ten gól dala...
Pekné. Čítané viackrát.
Moje prvé stretnutie so svetom Warhammeru. A nie posledné.
Dobrodružstvá Gotreka Gurnissona (trpaslíka, hľadajúceho hrdinskú smrť) a Felixa Jaegera (muža, ktorý tú hrdinskú smrť má zaznamenať) ma bavili.
Nenáročná žánrovka.
P.S. S týmito dvoma vyrazím kamkoľvek. Ktovie, či by ma vzali za spoločníka. Možno, že ak zaplatím rundu...
Dva klasické príbehy komisára Julesa Maigreta, rovnocenného kolegu Sherlocka Holmesa či Herculea Poirota. Paríž bez neho by nebol tým, čím je s ním.
Novela Maigret a neochotní svedkovia ma zaujala viac ako prvý príbeh.
Poznámka netýkajúca sa knihy:
Veľmi sa mi páčili rozhlasové adaptácie komisára Maigreta s Rudolfem Hrušínským v hlavnej úlohe.
Ku komentáru od DivnýJanko niet čo dodať.
Krásna kniha, ktorá poteší každého milovníka dinosaurov. Malého i veľkého.
Moja prvá kniha od p. van Gulika.
Sudca Ti je frajer! Pokojný, rozvážny a spravodlivý. Pred ním sa nič neskryje.
Kniha je napísaná vo forme spomienok starého muža, ktorého jediným životným cieľom bolo zničenie Ríma.
Muža, o ktorom rímsky historik Livius napísal: ,,Nebolo takej práce, pri ktorej by sa bol telesne unavil alebo zmalomyseľnel. Znášal rovnako trpezlivo horúčavu i mráz: často ho videli, ako spal, zakrútený do vojenského kabáta, uprostred svojich vojakov, ktorí stáli na prednej stráži. Bojoval vždy na čele svojich jazdcov a pešiakov. Prvý sa vrhal do boja, posledný opúšťal bojisko. "
Srdcovka môjho detstva. Čítal som ju veľmi často. Veď na knihe to i poznať...
Jedna z kníh, ktoré rozhodli o tom, že história je mojou celoživotnou vášňou.
Stále ma svoje miesto v mojej knižnici.
Literárna maškrta. Ak sa radi smejete, máličko bojíte a máte radi axolotly - môžem len doporučiť.
Čítané v češtine.
* - V člověku existují takové paradoxní výhrady proti tomu, co si vlastne nejvíc přeje. -
Zaujímavosť netýkajúca sa knihy: Otcom legendárneho kráľa Artuša bol Uther Pendragon.
Moje prvé stretnutie s bojovníkmi stredoveku.
Ako malý som si ju čítal a listoval donekonečna, i kvôli krásnym zobrazeniam rytierov od p. Majora.