Orisstan komentáře u knih
3 hvězdičky za "Nejsme si rovni."
Ale jinak poutavě a zábavně podaná Etiketa. Jedná se vlastně o přepis seriálu ČT.
Tenhle díl jsem četl déle, po zkušenosti, že rychlost se nevyplácí. V případě Narnie platí doslova. Unikne tak kouzlo.
Podle mě, zatím nejlepší co jsem četl z Narnie. Ještě my jich pár zbývá.
Přečteno za jedno odpoledne, asi chyba.
Přečteno po shlédnutí filmu, asi další chyba.
I když je to pěkná kniha plná ilustrací a s dobrým příběhem, moc mě neoslovila. Narnie nabízí mnohem lepší díly.
S filmem bych nesrovnával.
V mé knihovničce je to zařazené jako první díl, ač si to ale každý bere po svým.
Nádherné ilustrace, báječná kniha o vzniku Narnie a původu čerodějince v ní. Jo a taky o vzniku skříně:)
Návrat je podle mě lepší kniha než Společenstvo, ale mě uhranuly věže:)
Plusem jsou Dodatky. Ty bych klidně koupil jako samostatnou knihu:)
První díl je podle mě trochu moc rozvláčný. Další dva jsou lepší, ale jako jeden příběh je to skvost:)
Přečetl jsem Hobita 2x a určitě ho přečtu ještě několikrát. Neomrzí a patří mezi klasiku.
Poslední z Bohů, je nejlepší díl z celé série PJ. Dokonce se odvažuji říct, že je to lepší zakončení série, než Relikvie Smrti. Sice je to opět pootevřené, ale není to naškodu.
No. Sice je tohle podle mě s Posledním z Bohů, nejlepší díl celé série, ale u sourozenců Di Angelo jsem všechno pochopil ještě dřív, než mi to pan Riordan podal na tácu.
Dokonce se přiznám, že na konci ukápla i slza nad smrtí... Spoilery tu dělat nebudu:)
Druhý díl je opravdu o něco lepší než první díl. Tentokrát jsem film neviděl, takže jsem četl a na konci jsem byl spokojen. A nemohl se dočkat dalšího dílu.
Já se začal zajímat o řeckou mytologii po hraní hry God of War. Knihu jsem si koupil a pak zjistil, při stěhování, že doma bylo o hodně starší vydání, ilustrace v této verzy jsou hezčí.
Vřele doporučuji všem, co se chtějí dozvědět něco o řeckých hrdinech, ale nechtějí náročné čtení:)
Mezi plus bych zařadil mapu a rejstřík jmen.
Knihu jsem si koupil po shlédnutí filmu, což mi nijak neuškodilo, protože je mezi nimi hodně značný rozdíl. I další díly jsou velmi povedené. Řeckou mytologii mám rád a tato série mě mile potěšila.
Nejsem žádný rychlo-čtenář, ale knihu jsem přečetl za dvě odpoledne. Jde to skoro samo, nejspíš za to může forma, jakou je kniha psaná.