Kůň a jeho chlapec přehled
C. S. Lewis (p)
Letopisy Narnie série
Vydejte se společně s hlavním hrdinou Šastou a jeho mluvícím koněm na cestu plnou záhad, nebezpečí, intrik a strachu. Podaří se Šastovi najít vytouženou Narnii?
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2005 , Fragment (ČR)Originální název:
The Horse and His Boy, 1954
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kůň a jeho chlapec. Přihlašte se a napište ho.
Nejdřív jsem váhala, jestli se mám do čtení pustit, bála jsem se, že absence sourozenců Pevensiových bude příběhu na škodu... jak jsem se jen mýlila :)
Nejenom že se s nimi znovu, byť na krátkou chvíli, setkáme, ale navíc Šasta, Brí, Aravis a Hwin jsou naprosto skvělé postavy. Tenhle příběh má své kouzlo, naprosto si mě Lewis získal. Myslím, že jsem našla svůj oblíbený díl Narnie!
Tento diel Narnie je viac rozprávkový ako ostatné ale opäť krásny. Postavy sa v čase vyvíjajú a na konci sa krásne objasňujú príhody, ktoré deti zažívajú. Veľmi ma potešila kapitola, keď sa Šasta stretol s pre nás už známimi postavami, Edmundom a Zuzanou, neskôr aj s Luciou. Narnia je vhodná ako pre deti tak aj pre dospelých čitateľov s detskou dušou.
Kniha Kůň a jeho chlapec v seznamech
v Přečtených | 3 436x |
křesťanství magie fantasy pro děti dobrodružství rozhlasové zpracování fantasy mluvící zvířata
1991 | Lev, čarodějnice a skříň |
2008 | Rady zkušeného ďábla |
1993 | Čarodějův synovec |
1992 | Princ Kaspian |
1993 | Poslední bitva |
Kůň a jeho chlapec je vydáním pátý díl v sérii, ale dějově se jedná o třetí díl. Audio verze celé série je seřazena dle děje. Příběh se odehrává za vlády sourozenců v Narnii při jejich první návštěvě. Hlavním hrdinou je chlapec vychovaný v Kalormenu, ale Kalormen není jeho domovem. Děj je svižný a přímočarý, přesto velmi pěkný. Sérii jsem četla už před lety, ale nějakým způsobem jsem na tento díl zapomněla. Což je škoda, protože je povedený a na chvíli se setkáte i se sourozenci vládnoucími v Narnii a nové postavy jsou také skvělé. Takže brzy na další díl a tím je Princ Kaspián.