Orisstan Orisstan komentáře u knih

Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Návrat je podle mě lepší kniha než Společenstvo, ale mě uhranuly věže:)

Plusem jsou Dodatky. Ty bych klidně koupil jako samostatnou knihu:)

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

První díl je podle mě trochu moc rozvláčný. Další dva jsou lepší, ale jako jeden příběh je to skvost:)

09.04.2014 4 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Přečetl jsem Hobita 2x a určitě ho přečtu ještě několikrát. Neomrzí a patří mezi klasiku.

09.04.2014 5 z 5

Kůň a jeho chlapec Kůň a jeho chlapec C. S. Lewis (p)

Tenhle díl jsem četl déle, po zkušenosti, že rychlost se nevyplácí. V případě Narnie platí doslova. Unikne tak kouzlo.

Podle mě, zatím nejlepší co jsem četl z Narnie. Ještě my jich pár zbývá.

09.04.2014 5 z 5

Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Přečteno za jedno odpoledne, asi chyba.
Přečteno po shlédnutí filmu, asi další chyba.

I když je to pěkná kniha plná ilustrací a s dobrým příběhem, moc mě neoslovila. Narnie nabízí mnohem lepší díly.

S filmem bych nesrovnával.

09.04.2014 4 z 5

Čarodějův synovec Čarodějův synovec C. S. Lewis (p)

V mé knihovničce je to zařazené jako první díl, ač si to ale každý bere po svým.

Nádherné ilustrace, báječná kniha o vzniku Narnie a původu čerodějince v ní. Jo a taky o vzniku skříně:)

Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Bible Středozemě, co dodat?

Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Druhá část trilogie je nejlepší ze všech tří.

Poslední z bohů Poslední z bohů Rick Riordan

Poslední z Bohů, je nejlepší díl z celé série PJ. Dokonce se odvažuji říct, že je to lepší zakončení série, než Relikvie Smrti. Sice je to opět pootevřené, ale není to naškodu.

Etiketa Etiketa Ladislav Špaček

3 hvězdičky za "Nejsme si rovni."

Ale jinak poutavě a zábavně podaná Etiketa. Jedná se vlastně o přepis seriálu ČT.

24.04.2014 3 z 5

Mořičvíl Mořičvíl Denny Newman (p)

Začátek mě trochu odrazoval, ale pak jsem se začet:)

Prokletí Titánů Prokletí Titánů Rick Riordan

No. Sice je tohle podle mě s Posledním z Bohů, nejlepší díl celé série, ale u sourozenců Di Angelo jsem všechno pochopil ještě dřív, než mi to pan Riordan podal na tácu.

Dokonce se přiznám, že na konci ukápla i slza nad smrtí... Spoilery tu dělat nebudu:)

Moře nestvůr Moře nestvůr Rick Riordan

Druhý díl je opravdu o něco lepší než první díl. Tentokrát jsem film neviděl, takže jsem četl a na konci jsem byl spokojen. A nemohl se dočkat dalšího dílu.

Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Já se začal zajímat o řeckou mytologii po hraní hry God of War. Knihu jsem si koupil a pak zjistil, při stěhování, že doma bylo o hodně starší vydání, ilustrace v této verzy jsou hezčí.
Vřele doporučuji všem, co se chtějí dozvědět něco o řeckých hrdinech, ale nechtějí náročné čtení:)

Mezi plus bych zařadil mapu a rejstřík jmen.

Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

Knihu jsem si koupil po shlédnutí filmu, což mi nijak neuškodilo, protože je mezi nimi hodně značný rozdíl. I další díly jsou velmi povedené. Řeckou mytologii mám rád a tato série mě mile potěšila.
Nejsem žádný rychlo-čtenář, ale knihu jsem přečetl za dvě odpoledne. Jde to skoro samo, nejspíš za to může forma, jakou je kniha psaná.