Paloma795 komentáře u knih
Velmi silný příběh o životě statečné mladé Anny, která přijela začít nový život v poválečném Československu. Krásná kniha, klobouk dolů ...
Příjemná česká detektivka, hezky se čte. Kromě toho téma Sudet je vždy zajímavé.
Příběh somálské modelky, která vyrůstala jako chudá dívka uprostřed kočovného kmene. Neuvěřitelná síla poprat se s osudem a vůle jít stále dál za svým snem, když neumí číst ani psát a téměř se nedomluví. Žije sama uprostřed cizí země a není nikdo, kdy by pomohl. Tomu se říká odvaha.
Moc pěkné. Rozbíhají se tři dějové linky, které se postupně rozplétají. "Existence" duchů mi nejdříve vadila, ale později jsem pochopila jejich důležitost v příběhu a kniha mě hodně bavila.
Výborná kniha, dynamický příběh, vtipný a sarkastický hlavní hrdina. Super. Kromě toho přidávám malé bezvýznamné plus za zmínku mého rodného Kamenného Zboží :)
Příběh o různých podobách mateřství - bohatá panička se 4 dětmi, náhradní matka,která si dítě ponechá, imigrantka,která dítě odloží a pak chce zpět, divka, která podstoupí potrat. Je to vrstevnatá kniha, nicméně prostředí mi bylo krajně nesympatické.
Svým způsobem drsný příběh, syrový. Adoptivní matka se jen snaží mateřskou lásku vynutit, předstírat, podléhá okolí a trendům. Adoptovaná romská holčička se hledá. Výborně napsaná kniha.
Trochu mi trvalo než jsem se zacetla. Ale sláva, jsem ráda ta trochu něco jiného než klasické vyšetřování nějaké příšerně vraždy. Moc hezká kniha.
Příběh devítiletého chlapce Bruna, jehož otec je vedoucím koncentračního tábora. Hrůza táborů je tu v protikladu s Brunovou naivitou a nevědomostí. Závěr mě ovšem dostal.
Cestopisy moc nečtu, nedokážu tedy přesně říci, zda je kniha dobrá. Každopádně mě nijak extra nezaujala. Je v ní mnoho chyb.
Ve svém žánru poutavá kniha. Putování hl. hrdiny Arťoma bylo po prvních stanicích už snadno předvídatelné - komunisti, fašisti, sekty, .... Osobně bych vynechala Arťomovy sny. Ale obecně se mi kniha líbila.